höstfärger

Igår var vi ute och promenerade. Det är svårt att inte tycka om hösten med alla de underbara färgerna, dumt nog ska man alltid bli sjuk på hösten också men det hör väl till. Vi såg iallafall två tåg under promenaden, Levi som älskar tåg blev förstås glad! Vi ska nog ta oss iväg och åka tåg någon dag tänkte vi, en liten utflykt.


Hemma hos oss just nu


gammbild

Jag har suttit hela kvällen och kollat igenom gamla bilder. Hittade den här på mig, då hade jag just blivit gravid med Smillan och skulle iväg på halloween partaj :)


herr och fru Söremark






Upplagda med brudparets tillåtelse

vackraste!!



på promenad

Jag, Elin och en trött lillan



jag



Foto: Elin Olsson

wilma


bilder från kvällen

Nu har underbara Elin kommit hit och ska stanna några dagar. fick chansen att testa mitt objektiv i inte alltför bra ljus och det är helt klart godkänt! :)




lillan update

Det blev en helomvändning igår. Vi stod färdiga i hallen för att gå till dagis, då vi kom fram till att Levi fick vara ledig istället och ingen än han kunde vara gladare då! Senare på dagen åkte jag och lillan på en tripp till skellefteå, och jag shoppade lite kläder enbart till mig själv, det är minsann inte ofta men dock välbehövligt!

På kvällen bar det av hem till min pappa där Sara, min bonussyster, var hemma från stockholm på en visit. Lillan fick en hel påse med kläder som hon och mina andra bonussystrar köpt, och Levi fick en superfin skjorta.

Också ska ni få en liten lillan update. Senaste tiden har lillan sovit åtta timmar per natt utan mat, i sin egen säng som står i vårat sovrum. Inte fy skam det inte, men i natt överasskade bruttan och sov hela tio timmar utan att varken vakna eller äta, 2,5 månad gammal. Hoppas detta håller i sig! :) Hon somnar dessutom av sig självt, i sin egna säng ungefär samma tid varenda kväll. Vi lägger ner henne, säger godnatt och går ut och sen är det tyst.

Bara för att man nu ropar hurra får vi väl en vakennatt nästa natt :P


onsdag morgon

Onsdag morgon. Levi sitter och äter frukost, Chris är förkyld som bara en karl kan vara så han ligger och sover med Smilla. Snart blir det att traska iväg till dagis med Levi och hoppas på att få nå läsning gjord här hemma. Igårkväll var jag på föräldramöte på dagis, tre timmar, så hela kvällen spenderades där, det fanns mycket att prata om. Jag fick Levi`s dagisbilder också och dom var superfina!

Mitt nya objektiv har kommit, och jag är supernöjd än så länge, har dock inte hunnit testa det utomhus ännu så det ska bli spännande. På lördag ska jag bland annat på ett fotouppdrag så då blir både jag och utrustningen testade. Jag har även beställt UV filter till mina objektiv men det blev visst restat så vi får väl se när dem anländer då, samt en extern hårddisk så man rymmer alla bilder, jag kan säga att uttrymmet på min dator är just nu utnyttjat till max!

Nu blir det att börja göra sig iordning för dagen!

en bild från igår:





jag har upptäckt uppsättningshårnålar! kan inte fatta att jag inte kom på det förens nu? Det var Vickan som visade mig dem, har ju förstås sett dem tidigare men aldrig tänkt på hur man använder dem. Underbara iallafall, tar bara 5 minuter att fixa en uppsättning, och framför allt, det sitter!! :)




Objektiv-tips

Tänkte ge er alla ett tips om ett otroligt prisvärt objektiv, nämligen 50 mm/f 1,8. Det kostar runt mellan ca 1200-2000 kronor beroende på kamera modell.

Fördelarna med detta objektiv är, förutom att det är billigt, så har det en stor bländare vilket gör att du kan få ett kort skärpedjup, och att du kan fota i rätt mörka miljöer utan att behöva använda blixt då bländaren är det som avgör hur mycket ljus kameran tar in. Med andra ord är detta objektiv perfekt för oss som är "allergiska" mot blixten.

Det som är nackdelen med objektivet är att det är fast brännvidd, med andra ord går det inte att zooma med. Om du vill ha ett objektiv med lågt bländartal (stor bländare) och zoom får du gå upp rätt mycket i pris.




svartvitt


in action

verkligen inte den snyggaste bilden på mig :P



foto: Katarina Grankvist

vackra Smilla


bilkillen

Levi leker med sina bilar. Tidigare i veckan när vi hämtade Levi på dagis så sa en av hans fröknar: "jag har jobbat i 32 år men det är första gången jag ser ett barn som myser med en bil när han ska sova". Ja vad säger man, han gillar bilar ;)


äntligen är helgen slut!!

äntligen äntligen äntligen är helgen över, får man säga så? Både jag och lillan har varit/är sjuka och haft svårt att sova på nätterna, Chris har jobbat sin sista helg och det fanns inte möjlighet att avsäga sig den. Mamma var dock snäll och hade Levi under lördagen så jag fick sova, tack snälla du! I eftermiddags kom Chris hem en halvtimma tidigare från jobbet, och den halvtimman var en värdefull halvtimma för jag hade nämligen börjat räkna ner minuter, trodde helt allvarligt att jag skulle somna sittande. Nu har jag klagat värre än en förkyld karl och det känns bra att få gnälla av sig lite , hoppas ni tycker synd om mig! :)



Foto: Katarina Grankvist

bblått


katarina


söndagsmiddagen hos min mamma


färger


en fotodag.

Jag och katarina har varit ute och fotat, och det blev en hel del superfina bilder, skulle vilja lägga upp dem allihopa!! Ååå tänk om man fick jobba som fotograf, det hade varit nå va!


Katarina


fina dag




-


Katarina


Jag



Foto: Katarina Grankvist

första joggingturen.

Första träningspasset sen i mars är nu avklarat. Det blev ca 3 km jogging och jag sprang i princip hela vägen, känner mig rätt nöjd, man kan ju inte börja på topp ;P Får hoppas motivationen håller i sig nu, tänkte försöka ta mig ut varannan dag till att börja med och sen öka på sträckorna.

Nu blir det för oss att åka iväg till min mamma. Fin som jag är bjöd jag in oss själva på middag, lax stod det på menyn. Nu har vi  varit ifrån Levi nog så länge så det börjar bli dags att bege sig dit!

Vårat nya bord

Jag var så sjukt less på att det är så trångt runt köksbordet, så jag letade runt och hittade ett fint bord billigt på blocket! Så nu i veckan har vi målat bordet och stolarna, och snälla underbara Vickan klädde om stolsdynorna till mig. Tacktacktack vickan för hjälpen med att både hämta bordet och klä dynorna. Det kommer en paltmiddag som tack så småningom ;)

Här har ni bordet så som det såg ut när vi köpte det:




och efter renoveringen:


sköna lördag

Idag följde Levi hem med min mamma och ska sova över där, så nu har vi bara lillan här hemma men hon gör ju inte mycket väsen av sig än så länge. Vi har hunnit vara ut på stan en sväng och träffa lite släktingar till Chris, och nu ska vi laga tacos bara mysa på. Det har varit sjukt lite tid för varandra den senaste månaden, så det blir härligt med en barnfri kväll, bortsett från lillan då ;)



snygglillan ;)


Elias


Levi gungar


tågkillen

Levi är helt inne på tåg nu. Han kör massor med sitt briotåg och tar chris iphone så fort han får chansen och kollar på tåg på youtube.


-


att köpa eller inte köpa..

känner att jag vill utveckla fotandet, hade så gärna velat ha objektivet som jag trånat efter så länge, speciellt nu när det kommer komma så sjukt många fototillfällen här framöver. Men objektiv är inte billiga och jag är inte rik.. nå hur skulle man gjort.. Chris säger köp, men då sätter snålnerven in :P

tamron 28-75 / f 2,8


lillan beundrar storebrorsan


Tummesmilla

Jag har försökt och försökt att få lillan att ta napp, men icket, utan hon suger på tummen istället. Gulligt minsann men säkert inte så roligt att vänja av sen!


sigurd

Sara`s vovve Sigge;


gräshoppa

Jag och Vickan var ute och gick igår och hittade en gräshoppa. Det är inte ofta man ser dem


Kärleksstigen

Igår var jag, Levi, Lillan och Nasti ute och gick och fotade lite. Det var helt underbart här nere vid vattnet och vi tog massor med kort! En mysig fredagkväll med världens finaste barn, livet är bra!




en snygging

igårkväll fick vi finfrämmen från arjeplog, Madde, Simon och deras lilla Harry kom hit och sov över hos oss, mysigt värre. Vilken riktigt charmknutte han är lillharry, så glad och go och skrattar bara man tittar på honom! :) Nu har dem åkt hem igen och vi längtar redan tills nästa gång vi träffas!


Harry


promenad in till stan

Levi älskar att gå själv, och han orkar gå sjukt långt också. Det tar ju dock en väldarns tid för det ska ju plockas stenar, känna på gräset, kasta stenarna i brunnen, gå på grus och massa andra saker, men vi brukar i alla fulla fall ta god tid på oss och låta honom titta på alla saker. Jag är dock väldigt glad att vi köpte en syskonvagn, det är ju inte alltid man har tid att ta en timme på sig att traska in till stan och vi tycker ju om att vara ute så.


hemma hos Stina och Danne

I söndags drog jag och Linda med våra familjer hem till Stina för att kika på deras hus som är under renovering. Alltid lika trevligt att träffas men tyvärr alltför sällan, men så blir det när man har en massa ungar, renoveringar, skola, dagis och jobb. Vi får se till att träffas när ungarna är stora och inte vill hänga med morsorna mera, då ska det väl finnas tid ;)

eric

evert

evert och per

chris och danne

harry

evert