Lilla lejonets damjan

Nu har jag klippt klorna och kammat Nasti, han fick några godisar efteråt, OJ SÅ GOTT! Ska väl gå med honom så han får kvällspinka och sen ska jag gå å lägga mig. Om jag nu lyckas slita mig härifrån..

1 dec = 6 matskedar. Då vet ni :)





Augusti är slut?!

Redan???

tråkig söndag

Jag testade ge snutten morotspure idag, han gillade det inte lika mycket som han gillar gröten nu, men då har han ju fått gröt i några dagar också. Däremot fick han utslag så jag tror jag ska vänta ett tag innan jag ger honom nå mer än gröt igen.

Jag började på sjukt illa på eftermiddagen, jag gick böjd för om jag stod upprätt kändes det som om jag skulle spy. Som tur var klev Chris upp då jag började må dåligt så vi tajmade varann bra där, då la jag mig på soffan och vilade en stund. Vi har då inte gjort nåt alls idag, bara varit hemma för jag har inte orkat göra nåt. Har plockat lite här hemma men det är väl allt. Imorgon däremot har jag massor med ärenden att göra, suck. Chris lediga dag imorn också gud vad tråkigt att måsta göra massa annat då, men så är det.


Nu är då jag och snutten ensamma. Lillen sitter i mitt knä och snackar för sig själv, jag har nyss filmat honom lite, Chris har ju köpt nå grejs så att vi kan lägga in det vi filmat med kameran på datorn och redigera så att man sen kan bränna ut det på dvd så det ska jag testa. Men Chrisen måste nog ge mig en redigeringskurs först.

Mys på soffan tidigare idag, kolla dreglet




konstigt trött?

Igårkväll gick jag och la mig strax efter att Levi somnat. Oftast brukar jag sitta uppe ganska länge på kvällen just för att när han sover kan man göra vad man vill, oftast sitter jag vid datorn eller ser på tv. Men nu har jag sovit hur länge som helst, och är tröttare än vad jag brukar vara efter att ha suttit uppe länge. konstigt det där, jag borde ju vara utvilad tycker jag.

Tänkte laga nå smakportioner till Levi idag, morotspure tänkte jag testa. Har dock slut morötter, moröttsätare som jag är, så vi måste ut och handla. När jag flyttade hemifrån hade mamma fortsatt köpa morötter av vana, men då var det ju ingen som åt av dem så hon gjorde nån moröttsgratäng (?!) av alla morötter.




Kaos kväll och Harrys dop


Levi ville kliva upp redan klockan 6 imorse. Inte mycket att göra då för ska han upp så ska han. Chris kom hem från jobbet då och jag var då så trött att jag märkte inte ens att han tog Levi imorse, tydligen hade snutten legat där och tittat när han kom hem. Chris väckte mig en timma senare och då gick jag upp så han fick sova.

Jag och Malin har rantat runt hela dagen, Harry, Lindas lilla kille döptes idag och påväg till dopet for vi först förbi hemma hos min pappa en sväng så dom fick träffa Levi och gulla lite, sen for vi till hollsvattnet, en liten by i Luleå kommun där Harry döptes. Dopet var jättefint och jag höll nästan på att börja grina av dom fina sångerna, det var sånger som riktigt beskrev hur man känner inför sitt barn! Lindas pojkvän Per fick Levi att skratta, han fick alltså snutten att skratta före mig, men nu när vi kom hem så fick jag honom också att skratta lite så jag var inte så långt efter. Dom bjöd på supergoda pajer på dopet, Mmmm.


Linda, Per, Prästen och Harry



Levi fick låna en babysitter



Våran hälsning till familjen, ett ordspråk som jag stulit av Carro, jag tycker att det stämmer så bra, Tårtan med en bild på Harry förstås



Jenny kikar när snutten ligger i Harrys vagn, Lilla Harry och pappa Per


Efter dopet körde vi iväg till Älvsbyn förbi hos min farmor och farfar en snabbis, och sen svängde vi förbi till huset som Emma och Dick har hyrt, hur fint som helst, dom höll på att måla toan när vi kom. Stannade inte så länge utan jag kände att jag ville hem så det blev en snabbvisit.


Levi har varit supergnällig idag, speciellt nu ikväll, det har ju börjat komma tårar också nu när han gråter och dom bara rann nerför kinderna på honom, tror ni det gjorde nå ont i mammahjärtat?! Han har inte sovit mycket alls idag så det är nog därför han varit så ledsen. Nu har han iallafall fått kvällsmat och ligger och sover. Han somnade så fort jag la honom så han var nog ganska trött skulle jag tro.


Det går föresten bättre nu med gröten, tror han har börjat fatta det där med sked. Jag tog inte på honom nån haklapp när jag gav honom utan tog bara av honom tröjan, gissa om det rann gröt och pure överallt? OJA, Men lite kladd ska det vara.


Nu ska jag lugna ner mig lite, är så uppe i varv så det finns inte. Jag blir så stressad när lillen är så ledsen!



glömde..

Skriva att jag har varit och hälsat på på källbo en snabbis idag. Gamlen blir så glada när man kommer med en bebis så det är inte sant. Alla, precis alla ska hälsa på honom. sötttt

Jag älskar piteå

Jepp, jag älskar att bo här!

Stolen funkar superbra!!

Den där stolen från ikea var verkligen superbra! Han sitter där han sitter och kan ha sina leksaker på plastbrickan framför sig, han har varit nöjd och glad under hela tiden som han suttit i den.

Snutten sitter i sin stol






Elin har farit hem tråkigt nog. Efter att hon farit satte jag igång med tvätten och sen promenerade jag in till stan till Malin och hämtade min cykel som jag lämnat där för några veckor sen, jag är snabb som alltid. Kände mig helt naken som gick utan både hund och barnvagn, inte alls lika kul att gå då. Jag for och tränade en sväng efter att jag hämtat cykeln och sen var det bara hem och fortsätta med tvätten. När jag kom hem hade snutten somnat, inte hann jag säga godnatt.


Vet inte alls vad jag ska skriva mer nu.. Ska nog gå och duscha och sen sova. Chris far snart till jobbet, usch vad tråkigt det är när han jobbar natt.

Nakenfis





Levi har fått en stol

Jag har precis vart och mött upp Carro i stan, jag beställde en barnstol med dem när dem var på ikea så nu har jag hämtat den. Himlarns bra nu har Levi en egen stol.

Snutten har då inte alls sovit bra i natt vilket innebär att jag inte sovit bra heller. Men han har legat kvar ganska länge i sängen och pratat med sig själv så jag känner mig endå ganska utvilad nu. Idag ska vi på industri området och kika omkring lite på affärerna. Snutten har precis somnat så nu ska vi ta och laga nå mat, rasta hunden och sen bege oss. Jag är inte sugen på frukost, jag är sugen på riktig mat.. Får väl se vad vi hittar på.


Elin åker hem idag så då blir jag ensammen. Men jag lär väl ha fullt upp endå förstås, man har som alltid fullt upp nuförtiden. Jag minns sista månaden innan Levi kom, fytusan jag hade ingenting att göra alls och vad dödligt less på att se tv och sitta vid datorn. Inte orkade man gå särskilt långt heller. Mamma sa till mig då att jag skulle vila medans jag kunde för det hinner du inte sen. Oj så rätt hon hade! Men jag trivs så himlarns bra med mitt liv som det är nu så det gör ingenting.



Mat nu







"snälla ämma, kan inte jag få flytta in hos dig"


Kolla så tjusig


shopping

Nu har vi varit och shoppat, jag hittade lite kläder och sånt, roligt roligt. Klippte mig också och jag blev nöjd men det brukar jag oftast bli också så det var ingen överaskning. När vi kom hem så fick Levi sin andra smakportion, det gick bättre idag än vad det gjorde igår, nu sög han inte på skeden hela tiden.

Snutten krubbar



Vi har precis sett klart en film nu, "Ps i love you", och jag grät mig igenom hela filmen! Jag minns inte senast jag såg en så bra film, känner mig helt slut nu efter allt gråt, haha. Chris for precis till jobbet, usch vad tråkigt det är när han jobbar natt, känns som om man inte hinner träffas och det är så svårt att låta bli att väcka honom på dagen, men men man måste ju jobba och man måste sova så. Jag är iallafall inte ensammen inatt, Elin är ju fortfarande här, men i helgen kommer jag vara helt alen tråkigt värre.




Snutten har varit ganska grinig idag, vet faktiskt inte varför men man har ju dåliga dagar ibland så. Han har iallafall gått att underhålla så det gjorde egentligen inte så mycket. Nu sover han iallafall så sött i sin säng, jag ska väl också sova snart så man orkar upp imorgon.


Snutten ska smaka på mammas mobil


Snutten och Elin snackar

Nu går vi ut

Nu har jag Elin och Levi stigit upp, ätit frulle och packat skötväskan så nu ska vi ge oss ut på stan. Tog kort på Levi`s klädsel idag, den var så söt så jag ska visa senare för jag har inte tid nu. Ha en bra dag alla.

Första smakisen


vet ni?! :)

Levi har börjat sträcka upp armarna mot en när han vill komma upp, sötsnutten!

Första smakisen

Idag har jag och Elin varit och tränat på gymet, hurtbullar som vi är. Riktigt skönt faktiskt. Tog en kort promenad med barnvagnen efter gymet så Levi fick komma ut en sväng också. Nu sitter vi och ser en film, jag har precis lagt Levi så han kommer väl spotta tutte om en stund och sen sover han nog sött.

Idag fick Levi sin första smakis, jag köpte majsgröten som Carro (www.freijasmamma.blogg.se) tipsade om. Han var väl lite tveksam till en början, det verkade som att han inte fattade varför han inte fick flaska när han var hungrig, men efter ett tag började han smaska i sig gröten, han ville som suga på skeden också men det är väl för att han är så van flaskan.


Jaja jag ska gå och se klart filmen och sen ska jag sova, är jättetrött också måste jag ju ladda inför imorgon då vi ska gå på stan. Jag skulle verkligen behöva klippa mig också, mitt hår går knappt att kamma ut och då har man väntat snäppet för länge med att gå till frisören. Jag färgade iallafall håret för en stund sen, brukar ju bli bättre av det, iallafall i mitt hår, men jag har inte testat kamma ur det ännu. Jaja igen, sova var det.




Ps. det kommer smakis-film och bilder imorgon. Chris har formaterat datorn så ingenting funkar för tillfället.


Nu är vi hemma

Äntligen hemma! Vi lastade in allt i bilen så fort vi vaknat å så, så nu är vi hemma. Snart kommer E med bussen så då ska jag och hämta upp henne. Chris håller på att lära Levi knyta ihop en soppåse. Nåja, ingen rast ingen ro.

Det var den dagen

Vi gick ut och handlade så att vi kunde laga finmiddag tills Chris mamma kom från jobbet. Potatisgratäng och marinerade kyckling fileer också en god sallad och cafe de paris sås. MUMS. Efter maten kom det kompisar hit till mig också har vi gått spångarna. Det började spöregna efter ett tag så vi gick hem till M och väntade tills det slutade regna.

Chris har farit och fiskat, han var inte så glad över regnet men nu har det ju slutat regna så. Vi ska åka hem imorn på morgonen, jag vill åka så tidigt som möjligt så man hinner göra nåt hemma innan man ska gå och lägga sig. Jag som skulle ta min träning på allvar har ju inte tränat nåt alls så nu blir det skärpning!


Vi ska se en film nu och sen blir det väl sängen för mig och Levi, får väl se när Chris kommer hem, förhoppningsvis inte för sent för då lär vi väl aldrig ta oss iväg imorn.

skräckis

Chris hade fixat fram nån fransk film som vi såg igår. "Barnhemmet" hette den tror jag, skitläskig. Fast då är ju jag rädd för typ allt, men inatt fick inte Chris ligga med ryggen mot mig för jag var så rädd, haha.

Jag fick sovmorgon imorse med. Eller sovmorgon och sovmorgon chris har kommit in och väckt mig ett X antal gånger och nu sistgången kunde jag inte somna om så nu har jag klivit upp. Chris Nasti och Levi har gått ut på samhället en sväng och skulle handla lite. Jag ringde just till Chris och mitt i allt sa han "ÅH HELVETE" också la han på. Gissar att Levi spydde.


Får väl se vad som händer idag då, jag börjar längta hem men Chris skulle och fiska ikväll så vi åker nog tillbaka till stan imorgon.


Ha en bra dag




Moa och Levi


fisketur

Igår på eftermiddagen gick hela våran lilla familj spångarna, en vända i skogen på ca 8 km. Gick förbi M&M och hälsade på en sväng och sen gick vi hem och åt palt.

Promenad på spångarna, Micke och Moa med Levi



 Vi bestämde oss för att åka och fiska utanför Arjeplog där Chris mormor och morfar bor, så Levi fick stanna hemma med farmor också tog vi båten ut på sjön. Gode kallt det var när vi körde. Vi fiskade inte sådär jättelänge men vi fick upp nå små abborar. Sen for vi in till land och gjorde upp en eld, grillade korv, åt torrkött och bara mös. När vi skulle tillbaka hem så var det mörkt och vi höll på att köra upp på land med båten då vi inte såg något, men det gick bra.




Jag var gode trött och slut när vi kom tillbaka till Arjeplog igen så jag slocknade direkt efter nattduschen, vi stank vedrök båda två. Jag fick mig sovmorgon imorse och det var väldigt uppskattat kan jag säga. Chris gick upp med Levi efter att han skjutsat sin lillebror till skolan.


Idag har vi varit och hälsat på hos Chris mormor och morfar. Dom bjöd på mat och sen kom det släktingar dit också. Isabella och Brandon, chris tremenningar som är 7 och 4 år lekte med Nasti hela tiden. Dom har precis flyttat från Michigan hit till Arjeplog och det är helt sjukt att man inte är bättre på engelska än vad man är, men som tur är kan dom svenska också.

Isabella och Nasti, Brandon Isabella och Nasti busar



Nu är vi tillbaka hemma hos Chris mamma igen, har ätit middag allihopa och nu ligger Levi i vagnen och pratar med fiskarna som hänger där. Chris ska nog ut och fiska men jag ska vara hemma med Levi, har ju haft barnvakt två kvällar i rad så nu känner jag att jag vill vara hemma med honom.




lördagen

Igår fick vi för oss att åka till Arjeplog iallafall. Jag stressade som en tok och packade å höll på för att vi inte skulle komma dit så himla sent. Mammas familj och hennes faster kom förbi och hälsade på mitt i allt packande, jag och chris fick presenter också, jättefina thekoppar och en fräsig thesil.

Väl i Arjeplog så hamnade vi hos M&M. Dom skulle ut och frågade om vi inte ville följa med så Levi fick vara med farmor, vilket var väl uppskattat. Var iallafall en superrolig kväll. Gick till hamnen där dem hade nåt sorts disco och inte helt oväntat, en kåta. Dem stängde klockan 1 och då var alla på topp men vad gör man, så vi gick hem.


Carro, Moa och Jag



Snutten hade varit så snäll så snäll. Iofs så somnade han ju direkt efter jag for så han skulle inte märka om jag var hemma eller inte. var ju bara utan honom 4 timmar och han sov hela tiden, det känns bra! Så imorse när han vaknade tog jag över och gav honom flaskan, sen har vi fortsatt sova endå till 11 idag. Så nu är vi utvilade. Jag känner mig helt pigg och kry, ett hett tips när man druckit är att ta 2 resorb innan man lägger sig, och 2 när man vaknar, funkar kanon för mig varenda gång.


Idag är väl tanken att vi ska fara och äta pizza, får väl se om det blir nå av det men man kan ju hoppas, för jag är hungrig. Nu ska jag gå och se vad karlarna gör. Ha en bra söndag!



håller han på att bli sjuk?

Levi har legat och gnytt hela natten, vaknat som en timer var tredje timma och krubbat. Vi hann bara kliva upp imorse så somnade han igen. Tycker han låter snorig också och det rinner lite från ögona. Har hostat till några gånger också, tänk om snutten får min förkylning? stackars liten snutt.





Vet fortfarande inte..

.. Vad vi ska göra. Verkar dock som om det blir att vara hemma iallfall. Skönt tycker jag. Imorgon skulle mamma och hennes faster komma förbi och hälsa på Levi. Inte någon som frågade efter oss inte utan Levi var det. Annars har jag inte mycket att uppdatera om, vi har inte gjort så mycket.

Levi har börjat tjorva på nätterna, han vaknar jätteofta om han sover ensammen. Undrar om det kan vara mardrömmar? Lite svårt det där jag vill ju ta upp honom samtidigt som jag inte vill ha en unge som vägrar sova i spjälsängen. Men det löser sig nog.

Chris for och hämtade pizza nu, mummmmmsss

BVC

Idag har vi varit på BVC. Snutten har fått väga och mäta sig också fick han ju en spruta i benet. Han tokskrek i ca 5 sek och sen var det bra . Han väger iallafall nu 7270 gram och är 64 cm lång. Stora killen! Fick tips på bvc om smakportioner som vi ska börja med när han är 4 månader, alltså om några veckor, lite recept och så. Fick även tips om en ersättning som motverkar kräkningarna så efter BVC besök gick jag och snutten in till stan och köpte den så nu ska vi testa.

Känner mig mycket piggare idag, tack å lov. Får väl se nu vad som händer i helgen, jag blev ju så lagom frisk till den. Tjejerna i Älvsbyn ska käka surströmming.. Har ju aldrig smakat det men tyvärr har jag känt lukten. Får väl isånnafall fara dit med klädnypa på näsan. Har sån beslutsångest inför denna helg så det är inte sant. Vad ska vi göööööööööra?





För dem som inte vet..

.. Så har jag precis fått igen min kabel till kameran, så nu har jag lagt in alla bilder åde. Därför det är mycket bilder, men det är väl kul va :)

en julidag

Först fika på waynes med kåggan






Sen bar det av till gläntan där Chris moster Linda och hennes Jonny var. Snutten låg under paraplyt och mös





Linda, Jonny och kompisar till dem solade + kåggan




Snutten somnade på pappas axel när vi kom hem



MAT

Nu håller jag på att koka spaghetti. Chris har tagit med Levi på en promenad, så att han får lite frisk luft. Snutten har varit så duktig, legat med mig på soffan hela dagen, det är han ju inte direkt van. Men han har varit nöjd och glad endå men nu fick han iallafall komma ut en stund. Det var nog inte så smart av mig att gå in till stan igår, hade säkert mått bättre om jag inte gjort det men men så kan det gå. Vi har iallafall sett filmer på tv1000 hela dagen. Nu senast "oliwer twist", bra film. Jag ville hoppa in i filmen den här gången också och hjälpa honom, haha.

Nejnej, nu ska jag njuta av lugnet medans jag är ensammen. Har hunnit diska undan i köket så nu ska jag sätta mig framför tv:n (igen) och äta. Hoppas jag är frisk snart för jag hatar verkligen att sitta inne hela tiden.

paket

Fick det jag beställde från HM idag, två filtar, precis sånna som jag letat efter hela sommaren, också 3 bodys och en blå mössa. Bara till Levi :)



natten..

.. har inte varit så rolig. Jag har legat och hostat och då vaknade snutten förstås. När jag fått honom att somna om gick jag och la mig i soffan istället, så fick Levi ligga kvar i våran säng.


Nu är min lillebror och hans kompis här, mamma skulle göra några ärenden så hon lämnade av dem här först. Dom sitter och ser på disneychannel. Haha långben är ganska kul :) Kompisen har en ärtsnärtare, jag minns när vi sköt med sånna när jag var liten, skitkul tyckte vi. Också minns jag en tant som blev sur för att vi tog rönnbär som skott, hon tyckte det var fåglarnas mat.

Jag mår fortfarande bajsdåligt. Ska det aldrig gå över? Chris är långledig, nästan en vecka från och med imorgon men inte kan vi åka någonstans om jag är såhär. Fattas bara att jag smittar snutten och Chris också, hoppas inte. Hur mycket snor kan man egentligen ha i näsan? Jag har inte ont i halsen längre så det är nog inte halsfluss men däremot så hostar jag och snorar hur mycket som helst.



Mycket text om ingenting. Nu ska jag läsa lite bloggar och sen lägga mig och vila medans Levi sover.

morgonmys i soffan



igårkväll

En trött mamma och en trött snutt



Bilder






Levi, Min mamma och min lillebror

(bilderna är tagna i början av juli)

helt död

Chris jobbar som sagt natt i veckan, och vad tror ni han gör när han slutade imorse? Jo, han plockade undan här hemma och väntade på att Levi skulle vakna, så att han kunde vara med honom så jag fick sovmorgon. Har inte jag världens bästa karl?

Snutten har inte varit ute på över två dagar och jag tyckte att vi båda två behövde lite luft så vi gick ut en sväng. Levi verkade tycka det var skönt, han gillar ju att sitta i vagnen. Vi gick och handlade lite och sen gick vi hem och lagade middag.

Nu har vi precis kommit hem från min mamma. Hon fyller år idag så vi har varit och grattat henne. Jag fick mig nå the och honung för halsen också. Snutten har suttit och lekt med mormor på golvet en stund med en leksak, roligt. Leksaken är hur gammal som helst, lite roligt att hon har kvar saker sen jag och min lillebror var små.


Chris har beställt nå boxer grejs som vi har hämtat ut idag. Så nu kommer vi ha typ ALLA tv kanaler. Eller alla kanaler man vill ha iallafall, kanske inte de persiska nyheterna eller grekiska barnkanalen men ni fattar kanske.,.. Chris argument till att vi ska ha alla kanaler var "men det är ju alla barnkanaler till Levi". Ööö det dröjer väl ett tag innan Levi har nån nytta av en tv men jaja, vi behåller väl boxern. Dom som känner mig vet att jag inte är så mycket för att se på tv men jag får väl börja se :)



Nu är jag helt trött och slut, ska lägga mig framför tvn och kolla vad det är för kanaler.



Snutten hade nåt för sig i vagnen, men det är nog bara han som vet vad han gjorde


tröttast

Har sett filmen "cliffhanger" nu. Ganska bra endå. Fast jobbigt med filmer där dom nästan dör hela tiden, jag sitter och spänner hela kroppen och ska liksom hjälpa dom i filmen.

Nu är jag ensammen. Lillen sover och karln är på jobbet. Hunden är rastad så nu ska jag nog kojsa så jag får sova lääääääänge inatt.


God natt


halsfluss?

Vaknade upp imorse med hur ont i halsen som helst. Såg att jag har nå blåsor på tungan också så det kanske är halsfluss? Hoppas inte snutten får något nu bara. Tack och lov har Chris jobbat natt och är en riktig supermänniska så han har varit med Levi i eftermiddag så jag har fått vila, har varit hur trött och slut som helst. Så typiskt bara då jag just öppnat gymkortet.


Snutten har börjat bli som en riktig mask. Slingrar sig hur mycket som helst, det går inte att få något grepp om honom riktigt. Och om man ska sätta honom i bilbarnstolen spänner han sig så han blir stel som en pinne, så det går minsann inte.

Nu har vi suttit och myst i soffan och det ska vi väl fortsätta med. Tror Chris har tänkt att vi ska se nån film..



snutten tycker att mamma har fin tröja









gymmet

Idag har jag varit på gymmet för första gången på ett år. Förstår ni, ett helt år utan träning. Men då känns det ju också. Var iallafall skitroligt och jag längtar redan tills nästa träningspass. Ska dock bara träna varannan dag, med undantag på helgerna då. Det är så mycket man ska hinna med.

Jag tror jag håller på att bli förkyld. säkert för att jag var ute och gick i regnet förra veckan, och inte blev det väl bättre av att jag gått i regnet idag när jag rastat hunden. Men jag får väl äta vitlök eller nå. Chris har precis farit till jobbet och Levi sover. Jag njuter av lugnet.

grillning

Nu håller vi på att grilla. Mmmm älgkött och potatisgratäng också en god sallad till de. Bea:n får vi inte glömma heller. Vi är nog dom enda som grillar idag med tanke på vädret. Det är det här regnrusket som är det negativa med hösten!




paket

Nu kom precis postgubben med det jag beställde från pippilotta till Levi. Det blev 6 bodys också nå bodyförlängare. Han har så fina bodys i den storleken han har nu så jag vill att han ska kunna ha dem så länge som möjligt. Ganska smart idè det där med bodyförlängare. Dom nya bodysarna köpte jag däremot lite större så att han kan ha ett tag.




just klivit upp

Nu har jag precis klivit upp. Känner mig helt utvilad, så skönt. Levi låg och knorrade inatt så jag bar över honom till våran säng och då blev det tyst. Det är så svårt att låta bli att ha honom i sängen, för det är ju sååå mysigt. Levi och Chris ligger fortfarande och sover. Det var visst en tröttsnutt idag.

Jag ska väl snart ta å koka nå kaffe och så.. Ta en dusch. Och idag ska jag till elgiganten och se om min kamera finns där. HOPPAS. Nåja, kaffekokning nu.

Levi har börjat hålla flaskan själv

Jodå, stora killen. Han har hållt flaskan själv några gånger, himlarns duktig! Här är en bild när pappa hjälper snutten att hålla flaskan



bilder



Då var helgen slut

Vik-festen igår var superrolig. Kul att träffa alla och god mat var det. Vi gick ut på 1906, sjukt mycket folk, jag fick världens huvudvärk för det levde om så mycket, man var tvungen att skrika till varann för att höra, fastän vi var ute på terassen. Men trevligt var det endå.




Levi var som sagt med farsan i Älvsbyn. Han hade varit go och glad kexchoklad hela dagen. När jag kom hem inatt fick jag se en inspelning när Levi skrattade för första gången igårkväll. Och det missade jag ;( TUPISKT. Jaja det går väl fler tåg. Levi låg i våran säng och sov när jag kom hem, mysigt tyckte jag så efter nattfikat så kröp jag ner brevid snutten och slocknade som en klubbad oxe. Fick en lååång sovmorgon idag också och det var sjukt skönt.

Här är en film när levi skrattar men tyvärr är det inte så bra kvalla då det är filmat med mobilen:

skrattsnutt

fattar inte hur man lägger in en video här heller så om någon vänlig själ vill besvära sig om att berätta för mig så blir jag en happy happy girl.


Vi har iallafall varit och ätit pizza idag, och sen for vi och hälsade på Chris moster och hennes karl. Hon visade mig hennes kamera och en sån vill jag verkligen ha, så vi får väl se. Dom ska iallafall komma hit snart är det tänkt, vi ska se film och bara mysa. Jaja nu ska chris ha datorn så det är bara att flytta arslet. Bye

mysiga mornar

Levi har börjat "leka" själv på mornarna nu. Imorse låg han säkert 1½ timme mellan mig och Chris och pratade med sig själv, sög på händerna och kollade omkring. Härligt med en mjukstart på morgonen. Tillslut bestämde jag mig iallafall för att vi skulle kliva upp, jag och Levi. Men han kände visst för att sova mera så nu har snutten somnat igen.

Idag ska Chris ta med Levi till älvsbyn. Dom ska väl fara om ett tag. Jag ska på vikarie-fest ikväll och det innebär att jag inte kommer få träffa Levi i vaket tillstånd förens IMORGON. Har aldrig varit ifrån honom så länge men det ska nog gå bra.

Jag måste väl in till stan en sväng också innan dom stänger. Usch nu får jag en klump i magen.. Min lilla snutt.. Jaja han ska iallafall vara med farsan sin så han lär ju överleva.. Frågan är om jag gör det dock..

händelserikt

Inte blev det av någon handling inte, telefonen ringde och några älvsbytjejer ville komma förbi och hälsa på. Alltid lika roligt tycker jag, tråkigare var det när dom for. Levi fick finfina presenter. Han har vandrat runt bland tjejerna som har gullat med honom och inte misstyckte han inte, en riktig tjejtjusare.

Bamsebody från Hilda, Bilbody och äta-set från Lina




Nu har vi varit ute med kåggan och gått hela kvällen, vandrat omkring på fårön och på djupviken, jag känner mig sådär härligt utmattad i kroppen, det känns att man rört på sig. Levi har varit så snäll i vagnen, bara legat och tittat omkring, inge grin och gnäll där inte, snäll-snutt. Vi har även spenderat tid hos kåggans svärmor, som känner min mamma och Chris mamma, kom det fram. Världen är allt liten.

Sötsnutt, Kåggan, Nasti hittade en kompis





Nu har vi alltså kommit hem, blev en sen kväll för snutten. Så fort Levi såg Chris började han prata på och le en massa. Så Chris har suttit brevid snuttens säng och pratat med honom. Mina favvokillar.


Älsklingar 




Har ni märkt vad härligt det är ute? Jag älskar verkligen hösten/sensommaren. När det börjar bli mörkare ute, gatlamporna tänds och det är endå lagomt varmt, man behöver inte klä sig allt för mycket. Så härligt, jag verkligen njuter, bästa årstiden!


Jag har lite huvudvärk så nu ska jag nog pallra mig i sängen snart. Hoppas alla har en bra fredagkväll.
Godnatt!

fredag igen

Veckorna går så sjukt fort nu. Omän jag är hemma varenda dag så tycker jag endå mest om helgerna. Är väl för att det mesta händer på helgerna och alla andra är lediga då också.

Inatt bestämde jag mig för att få snutten att sova ännu längre i sträck utan mat. Han vaknade klockan 5 imorse, 8 timmar utan mat var det då. La över honom i vagnen och vagnade ett tag och då somnade han om till klockan 7, och det dög bra tycker jag.

Vi har inte gjort nå alls idag, hitills iallafall. Chris for till jobbet för en stund sen. Snutten har badat, jag har tvättat.. Levi ligger och krubbar nu och sen tänkte vi fara och handla, det behövs. Ska gå ut och gå ikväll igen med kåggan tänkte vi.

argminen, snyggsnutt



badsnutt







Chris skulle göra kläm-mackor



C: Vad var det du hade på dina mackor, du vet??
L: Korv, ketchup och ost
C: MEN USCH
L: haha men va? du åt ju upp mina!!!



Han vägrade erkänna att han tyckte dom var jättegoda. Sanningen är faktiskt att han åt upp mina för att dom var mycket godare än hans. Iallafall så tog han fram skinka, tomatpure och ost till dem han gjorde igår. Ganska likt mina mackor endå ;)

spöregn

Jag och Levi satt hemma och ugglade fram till ca 16 idag. Mamma och lillebrorsan var förbi en sväng och lämnade en present till Levi, och surrade lite. Sen tänkte jag att vi skulle gå ut, så jag gjorde iordning skötväskan och snutten, och precis när vi ska gå ser jag att det börjat regna. Jaja tänkte jag nu är vi ju endå färdiga så vi  gick ut iallafall, det duggade bara en liten stund. Promenerade in till stan och lämnade igen en body som jag köpte förra veckan, också köpte jag mig ett par mjukisbyxor.

Påtal om kläder till mig själv är det verkligen behövligt. Jag har allvarligt talat knappt köpt kläder alls sen förra sommaren, alltså innan jag var gravid. Så jag funderar på om jag ska dra med Chris på en shoppingrunda någon dag. Det behövs verkligen. Och nu är det MIN tur att handla.

Efter att jag gått klart i affärer gick vi hem till Kåggan så att vi kunde gå på promenad. Vi gick runt på djupviken, bara strosade omkring. Tror ni inte det börjar spöregna? Jodå. Blötare än blötast var vi men det gjorde faktiskt inte så mycket, vi tänkte tillåme gå ännu längre men då insåg jag att det skulle bli alldeles för sent för snutten så vi promenerade hem istället. Det är faktiskt ganska mysigt att gå i regn. Inte så att jag skulle få för mig att gå ut om det redan spöregnar, men är man redan ute när det börjar så gör det inte så mycket.






Jag och Levi har suttit och sett tv en stund, mys pys. Han är färdig för sängen och nu sitter han här i mitt knä och snackar. Jag tänkte att han får vara vaken tills han blir trött, då får jag sova längre imorgon. Föresten så sov han inte alls så bra förra natten, vaknade och var hungrig så nu har vi "ökat dosen" ännu mera. Mitt lilla matvrak! Han ville stiga upp tidigt också, redan klockan 7. Tack och lov hade vi redan bestämt att Chris skulle stiga upp och jag få sovmorgon, jag har några sovmornar till godo om man säger så ;)




Söt snutten, kollar på fiskarna som hänger i vagnen




Titta vad han gör med munnen, tror det kliar i tandköttet




Kåggan, Vårat inte så snygga regnskydd till vagnen. Ser typ ut som en genomskilnig sopsäck med sömmar, eller nå


3 månader.

Idag är Levi på pricken 3 månader gammal. För tre månader sen låg jag på BB med världens finaste snutt.



Levi 3 dagar



kamera

Har pratat med Chris moster Linda som är medialärare på backa. Hon tyckte inte alls att jag skulle köpa en systemkamera om jag inte är intresserad av att lära mig alla funktioner, och det är jag ju inte. Men hon skulle hjälpa mig att hitta en bra kompaktkamera istället. Tydligen hade hon köpt en som var suverän, så jag ska kolla vad det är för nån.

Levi ligger och sover nu. Han har spottat tutte några gånger så jag har fått gå och ge han den, men nu har han slumrat så sött, TROR JAG. Rätt vad det är så börjar han väl gråta förstås.


Jag har beställt kort på Levi. Min kabel till kameran är hos chris Pappa, han skulle posta den till mig. Har ju typ 400 bilder på kameran som jag inte kunnat lägga in, så då ska jag beställa ännu mer bilder.



jaja nu ska jag gå å se den där filmen, igen.. jag har nämligen fortfarande inte sett "på andra sidan häcken", jag somnar ju hela tiden. Chris kommer hem om drygt en timme, jag längtar. Fånig som jag är tycker jag det är jättetråkigt att vara hemma om inte han är hemma. Om jag är borta och vet att Chris är hemma så längtar jag oftast hem. Kärleks som jag är. Men det är väl bra, fortfarande galen i honom efter mer än 2 år.




åååååååååhhhhhhhhh

Jag vill ha en systemkamera. Förstår ni så fina bilder det blir? Jag har faktiskt fått Chris godkännande men jag är för snål. Men endå värt att köpa en, Levi är ju bara liten en gång och det är verkligen värt att föreviga.. Jaja jag får väl fortsätta fundera.. har ju endå fått skatten åde.. men snålnerven gör sig påmind.

dagens

Vi klev inte upp förens 11 idag. Jag och snutten låg och jollrade i sängen ett tag men sen var det bara att pallra sig upp för då kom Linda hit med sin snutt, också gjorde vi fotavtryck med fingerfärg.

Harry, avtryck




Är ju pissdåligt väder idag. Jag som tänkt motionera men det får jag väl ställa in då. Chris har tagit bilen till jobbet så inte kan man fara och hälsa på nån heller. Jag är sjukt trött, fattar inte varför för jag har sovit bra endå. Tror det är brist på rutiner, min kropp behöver verkligen äta och sova på fasta tider, så jag får nog skärpa mig på den punkten.

Jag har beställt från hm idag, två babyfiltar, precis sånna som jag letat hela sommaren, bomullsfilt. Jag har en som jag fått och den är perfekt, lagom stor och söt, med kaniner på.  Fleecefiltar blir så himla varma, snutten blir alldeles blöt i svett av dem. Beställde 3-pack bodys också, och en mössa. Kan vara bra nu till hösten.



Levi ligger och sover i vagnen nu. Hoppas han sover en stund nu så jag hinner surpla kaffe i lugn och ro. Då blir jag väl pigg lagom till sängdags. he hjälps it.




önskelista

1. tvättmaskin/torktumlare
2. Systemkamera
3. muskler
4. En slav
5. 13 miljoner kronor
6. Självutredande hår
7. sodastream
8. Ny design



.. och säkert mycket mer

vaknat på fel sida

Jag har vaknat på helt fel sida idag. Har varit sur sen jag klev upp, tur att Chris for och jobbade för annars hade han nog fått sig några sura kommentarer och han är ju som jag, tänder till direkt. Egentligen vet jag inte varför jag är sur men bara på dåligt humör och söker fel. Jobbigt.

Jag har iallafall varit på kalas och fått tårta idag. Malin fyller 20 år så vi for dit med nå flaskor vin å grattade henne. Efter ett tag kom heeeela släkten hennes och skulle gratta henne, det blev lite trångt i hennes etta så då pös jag hem.

Det har faktiskt inte hänt så mycket idag. Levi har vart go och glad så vi har mest myst på bara, min älsklingskille. Jag har precis nattat honom så han ligger och sover nu.

Ska väl gå å se filmen där som vi egentligen skulle se igår, men tror ni jag somnade? eeeh JA. Chris blev lite sur, han tyckte att han hållt på å fixat så mycket med filmen, dra sladdar så att jag skulle få som jag ville, alltså se i sovrummet, också somnar jag innan han ens hunnit slå igång filmen. Jaja, jag skyller på att jag klev upp med Levi.

Snutten i vällingkoma efter frukosten, Ny napp som han inte alls gillade.



Tårtan, Malin





idag

 





myskväll

Nu har vi precis kommit hem från Luleå. Vi for in på babyproffsen och kikade en sväng, sen for vi och hälsade på A, H och deras lilla oskar. Vi drack kaffe, spelade guitar hero och bara umgicks. Levi fick en gorilla av Oskar som han suttit och kollat på i bilen påväg hem.

På hemvägen stannade vi på kioskpiraten och köpte glass, godis, dricka och popcorn för HUNDRASEXTIO kronor, så nu ska vi strax gotta oss och se en film, "på andra sidan häcken" tänkte vi se, H sa att den var bra. Jag gillar disneyfilmer, tror aldrig jag sett en av deras filmer som jag inte gillat.


A&H:s grannars dörr.. torof mina kate?! eller står det kafe?




Levi har varit så glad och go hela kvällen, myskillen. Men det är klart han har ju sovit precis hela dagen i princip, varit vaken max en timme fram tills 17-tiden. Så nu ikväll har han varit på superbra humör, skrattat och pratat. Vi har precis gjort lillen sängklar, tagit på pyjamas och bytt blöja. Ska bara krubba lite om ett tag sen är det natten för Levi.




Ajja, nu ska vi göra iordning popcornen och fixa med filmen så vi kan lägga oss i sängen alla tre och mysa.

hejs






stan med Linda

Levi var helt tokig igårkväll. Han låg och tokskrek i säkert en timme, jag kände mig så maktlös när ingenting funkade. sen somnade han iallafall pang bom kring 23.30 och sov heela natten, han har sovit i princip hela tiden och sover fortfarande. Han vaknade för mat kring 9 imorse och då gjorde jag iordning en flaska och gav Chris så han kunde mata honom medans dom låg i sängen, så att jag kunde göra mig klar i lugn och ro. När jag gick dit och kollade efter en stund så hade båda två somnat, Chris medans han höll flaskan och Levi med flaskan i mun, så söta.

Nu har jag och Levi precis kommit hem från stan, vi mötte upp L och hennes snutt och vandrade omkring, åt lunch på stan (igen) och bara umgicks. Alltid lika kul.

Chris sover fortfarande, hans lediga dag idag så jag tänkte att han ska få sova ut, men inte trodde jag att han skulle sova SÅHÄR länge. Snart ska vi börja bege oss till Luleå och hälsa på A&H också så jag måste väl väcka honom endå.

Nee nu ska jag ta och plocka undan här hemma lite.

emil

Jag tror jag gråtit över Emil i princip varenda dag de senaste två veckorna. Vet inte varför allt kommer nu, ett halvår efteråt. Antar att jag haft alldeles för mycket att tänka på, graviditet, förlossning också att bli mamma är ju endå ganska stora saker, också grälet mellan mig och min pappa då, som förövrigt handlade om emil. Klart jag har varit ledsen förut, men inte som nu! Det är som att nu har jag verkligen förstått att han är borta och att han inte kommer tillbaka.

Jag var inte på Emils begravning, just för att jag inte orkade, det var alldeles för jobbigt. Har inte heller hälsat på hos Emils mamma, även det för att jag inte orkat. Jag har tänkt på det massor, men inte riktigt vågat fara dit och hälsa på. Jag åkte iallafall dit ikväll och såfort jag såg Ann-Louise började tårarna strömma nerför kinderna, kunde inte hjälpas. Vi pratade lääänge och tittade på kort, kramades och hon berättade saker som jag behövde höra, om emil då givetvis. Hon fick även träffa Levi också hon för första gången. Vi kom överens om att dom skulle komma och hälsa på när dom har vägarna förbi stan.

Jag känner mig alldeles tom såhär efteråt, skönt tom. Jag vet att Emil har det bra och jag vet att han gillar när vi pratar minnen och skrattar åt alla roliga saker han gjorde. För visst vet ni att Emil ser och hör allting? han är här. Jag har varit väldigt skeptiskt mot övernaturliga saker, men nu vet jag verkligen att Emil är här hos oss även om vi inte kan se honom.




Två av korten som jag tog kort på hos Ann-Louise. På mig och Emil när vi var små.





älvsbyn

Levi har sovit SKITDÅLIGT inatt, oftast sover han ju bra men icket i natt. Men vi låg kvar i sängen ändå till tio imorse, sen packade vi ihop skötväskan och begav oss till Älvsbyn för att gratta min syster Sarah som fyller 18 år idag. Hon ville ju ha smycken av märket snö, men jag hittade inga som jag tyckte var nog fina med tanke på priset, så hon fick pengar istället. Hennes mamma passade på att ge oss mera kläder till Levi, hon har hållt oss med kläder sen Levi föddes, vi har inte behövt köpa nåt alls. Hennes pojke fyllde ju ett år för en månad sen så det blir ju att han växt ur kläderna lagom till då dem passar Levi.


Tårtan, Levi med "morfar", Födelsedagsbarnet, Sarahs farfar Henry ville ha korvmackor istället för tårta, Snutten på kalas




Efter kalaset for jag förbi hos min farmor, där var det dukat bord, min pappa och hans familj skulle visst komma dit och äta. Har ju inte träffat dem på över ett halvår, han har alltså aldrig träffat Levi, förens idag då. Jag stannade kvar och åt med dem och sen följde jag med till påle och fick en påse kött. Nasti passade på att busa med deras golden Izzy också, så nu är Nasti alldeles blöt på öronen då Izzy har dreglat på honom, han måste badas.


Izzy och Nasti




Var förbi hos Emils mamma också när jag var i pålsträsk, men jag tror jag skriver ett alldeles eget inlägg om det strax.


Levi ligger i farsans knä och pratar som bara den. Jag tycker alltid han börjar prata på och skratta när det var längesen han och Chris träffats. Det märks att han blir glad.




funderingar..

Jag har tänkt lite på det här med farmor&farfar, mormor&morfar. Både jag och Chris har växt upp med fyra föräldrar, alltså våra föräldrar och deras "nya". Hur ska man då göra med farmor farfar mormor och morfar? Ska Levi få kalla min låtsaspappa för morfar? För mig känns det rätt då jag så länge jag kan minnas haft honom i mitt liv, som en pappa. Det känns lite kluvet för samtidigt så har jag ju bara en riktig pappa.

Lite tjorvigt skrivet men ni kanske förstår vad jag menar?

Nää jag tror det får bli så, Levi får dubbelt av dem. Dubbelt så bra va :)

fullt upp

Vi har gått på nolia idag igen, jag och M möttes upp också gick vi och såg på Levi`s låtsas farfar stefans dotter Janina som var med i en talangjakt, hon sjöng superbra och kom trea. Hon har ju också vart med i diggilo, och är endå bara 15 år. Sen har vi vandrat omkring ett tag, jag och M åt en souvas också, jag som sa att jag skulle sluta äta ute, men jag skyller på att det är sommar.



Myser i vagnen




Jag och Levi promenerade hem sen, plockade undan lite hemma också gjorde jag mat till mig själv. Jag har ju typ sämst ögonmått så jag gjorde lite för mycket spenat till fiskpinnarna, tur att jag gillar spenat. Samma med pasta, jag gör alltid hur mycket som helst, speciellt om jag är hungrig då blir det pasta till ett helt kompani.




A, H och deras lilla Oskar har varit här och hälsat på nu ikväll, vi har sett på "kung fu panda", jag såg ju den igårkväll så nu har jag hunnit se den två gånger. Himla kul film fast dom slogs lite för mycket tyckte jag, det är ju endå en barnfilm. Sen så har vi druckit kaffe och bara umgåtts. Dem har varit här flera gånger nu och jag å Chris har aldrig varit å ens sett hur dem bor, så vi tänkte åka till Luleå och hälsa på dem på måndag.

Anna och Oskar



Farmor Anette och Farfar Stefan har farit härifrån nu, får väl se när vi träffas nästa gång. Är ju snart marknad i Arjeplog så då ska vi säkert dit. Dom skulle på kalas i luleå ikväll så dom kanske skulle komma hit och sova inatt, får väl se om dom dyker upp, annars skulle dom köra direkt till Arjeplog.


Föresten så har Levi varit jättegrinig både igår och idag, det ser ut som att han kliar med tungan mot tandköttet men jag kan inte känna någon tand. Men då sa H att det kliar ett tag i tandköttet innan man kan känna nån tand, så det är säkert nån tand på G då. Ska gå till barnens hus imorgon å köpa en såndär bitring och lite andra saker som snutten behöver.


Nu ska jag och Chris se en film och mysa, Levi ska få lägga sig och sova strax.


Mina killar ser på tv







Nolia

Imorse åt vi frukost och sen bar det direkt av. Jag och Levi promenerade in till stan medans farmor och "farfar" körde bil. Sen gick vi runt ett tag på stan och kollade i affärer, hämtade nolia biljetter och promenerade iväg till nolia. Väldarns mycket folk, alla ska som "smita" förbi barnvagnen och det gör ju att man får stå still var femte meter typ. Jaja jag har ju inte bråttom så, men endå irriterande. Sen hörde jag dem som klagade "att man måste gå med barnvagn här", jåå så jag ska sitta hemma bara för att jag har barn?

Jaja iallafall så köpte jag inte något, men farmor Anette däremot var inte särskilt svårövertalad när mässfolket kom och ryckte i henne, hon som bara försvann hela tiden och då hittade man henne vid nån monter eller så.

När Chris slutade jobba möttes vi upp i gallerian och kollade runt lite till, sen gick vi och krubbade kinamat, mumma. Sen for vi och handlade och efter det gick vi hem.


Levi har legat/suttit i vagnen hela dagen, han har varit lite grinig till och från, mer än vanligt faktiskt. Han suger frenetiskt på händerna och stoppar allt han kommer åt i munnen, vi börjar tro att det kanske är tand på G? Han har iallafall fått en jättemysig och fin kanin av märket bukowski tror jag det var, som han också skulle stoppa i munnen men det lossnade nå lurv från den så den är nog inte för så små barn skulle jag tro. Jag tror mycket.


Jajaajaja nu har jag faktiskt inte tid att sitta här mer. Har ju främmande så vi måste passa på att umgås med dem när dom är här. Det blev ett långt inlägg, är det någon som orkat läsa allt?? JAJA IGEN, hejs!






Slutet av dagen

Nu är iallafall svärmor här. Hon och hennes gubbe sitter och snackar med snutten, som snart ska sova. K är också här och umgås med mig. Och farbror Frank sitter och spelar Xbox.

Nu har vi gjort färdigt för idag, det börjar faktiskt se riktigt bra ut! Vi har hunnit fika nu på kvällen, tårta och kaffe. Jag och Kåggan har kommit fram till att jag är som en jäst bulldeg, jag MÅSTE börja träna innan jag förfaller. Tur att jag har ett gymkort som är lagt på is, och börjar gälla i oktober. Då ska minsann muskler formas, hoppas jag. Men man ska ju ha tid också så vi får se hur det går.


Jaja, nu ska jag sluta vara otrevlig och umgås en stund istället innan snutten ska nattas.



föresten..

.. Jag glömde ju skriva om en skitfrän sak som jag var med om igår när jag körde med Nasti hem till min mamma, klockan var väl ca 6.50, just när allt folk var påväg till jobbet alltså. Där efter timmerleden hörde jag sirener och körde in mot sidan av vägen, det var ju fullt med bilar mot båda hållen också kör det om en civil polisbil, precis när dem passerade mig satte passageraren upp en såndär "saftblandare" på taket. Fort körde dem och liksom "kryssade" mellan alla bilar, precis som i en film :)


Fränt va ;)

fortfarande..

Vi håller fortfarande på och försöker få iordning här hemma. Chris håller på att he upp tv:n på väggen nu, det verkar gå bra för han svär då inte. Levi ligger i vagnen och sover och jag sitter här och tar en paus. Ska väl ta och fortsätta jag också, håller på att tvätta samtidigt så ingen rast och ingen ro.

Jag och Chris har iallafall hunnit äta mysmiddag med tända ljus. MYS.

ikea

Igår for vi till happis och gick på ikea, världarns roligt första timmarna men vi var gooode less där i slutet och ville bara hem. Emma följde med också, hon var med Levi när jag och Chris hade svårt att bestämma oss, vilket vi ofta hade haha. Levi var iallafall jätteduktig, lite gnäll då och då men då var vi ju också där från 10 på morgonen och åkte inte hem förens 17. I bilen påväg hem däremot var snutten ledsen så tillslut hoppade jag bak till Emma och Levi, också tittade vi på tvättlappsförpackningen, fiiiin.


Annars var dagen bra, Emma och Chris gaddade ihop sig mot mig men jag är van, jag bor ju med Chris så hans "roliga" kommentarer klarar jag av, enda skillnaden var väl att det blev dubbelt så många av dem men jag slutade nog lyssna efter ett tag :)

Väl hemma så började vi skruva ihop lite möbler, men jag gav upp ganska fort och gick och la mig. Levi fick somna i våran säng så jag bar över honom i hans egen säng där han, hör och häpna, sov heeeela natten utan att vakna. Så hans "ska ligga i storsängen med mamma och pappa-period" kanske har gått över nu.









Idag så ska vi väl fortsätta sätta ihop alla möbler. Levi vaknade vid 8 och då klev vi upp, men nu sover han igen brevid farsan. Tröttsnutt. Svärmor kanske kommer idag, annars så kommer dem imorgon, det återstår att se. Nåja, jag har inte tid att sitta här längre, ska väl fortsätta här hemma.










natten

då var den natten avklarad. Snutten åt kvällsmat vid 19, sen somnade han i bilbarnstolen påväg hem från Chris moster Linda. När vi kom hem la jag över honom i vagnen som stod i sovrummet, det gick väl bra ett tag men sen började han som han gjort de andra kvällarna, vill sova med oss. Jag vagnade ett tag men sen gav jag mig och la mig med honom i våran säng, han somnade på typ tre röda. Sen när jag gick och la mig för natten så bar jag över Levi i vagnen, och det gick bra. Där har han alltså sovit hela natten. Fast han vaknade en gång och då var jag snabbt upp och vagnade, då somnade han om, men sen när jag kollade på klockan så var den endå 4.30, så han var nog hungrig. Men som sagt, han somnade om en timme till.


Nu har snutten precis krubbat och ligger med Chris i våran säng och sover. Jag ska gå ut med Nasti och sen åka och lämna han hos min mamma och sen fara och hyra ett släp.

Föresten så hörde jag inatt att Levi snarkade lite, haha, så söt!!



Ha en bra dag!

det var den dagen

Nu är papprena påskrivna. Var ju inte bara ett papper om man säger så. Efter att vi varit på socialkontoret så gick vi ut och fikade på stan, och kollade runt i lite affärer. Tänkte köpa något till Chris låtsas-syster Malin som fick en flicka i lördags. 1695 gram och 46 cm, fatta liten hon måste vara. Iallafall så finns det ju så sjukt söta flick kläder men jag bestämde att vi ska kika vidare sen för vi var tvugna fara hem eftersom Levis gammelfarmor skulle komma på besök.

Så nu har vi haft besök, en snabb visit blev det. Jag och Levi har vart på en långpromenad, det kunde jag gott behöva efter den senaste veckans frossande, känns som om man lagt på sig typ 7584937589 kilo den senaste veckan med allt pizza och hamburger ätande. Levi låg så snäll i vagnen och lekte med tigern, han börjar verkligen vara med mer och mer nu, griper efter saker, men lite tafatt är han fast han fick tag i tigern tillslut.


 Chris håller på att grilla nå kött nu så snart äre väl krubb. Jag ska fara och hämta Chris mosters bil för vi ska åka till happis imorn och fara på ikea, WIHOOOOOO! Jag har längtat som en tok.


Jajja, ingen rast ingen ro..




Leker med tigern









Han vet vad han vill

Jo verkligen. Ett tag efter att vi lagt oss vaknade Levi och ville INTE somna om i sin egen säng. Han gnällde och sparkade, men så fort jag tog upp honom och la honom mellan oss i våran säng så: Knäpptyst, inte en spark, inte nå, han somnade om på en gång. Han har ju faktiskt gjort samma sak i helgen men jag tänkte att det kanske var för att vi var borta och han sov i mjukliften, men tydligen inte.

Hoppas bara att det inte blir en vana. Men jag har en plan ;)


Snart ska vi fara och skriva på faderskapspapprena, lite sent men vi fick faktiskt ingen tidigare tid, är väl för att det varit sommar. Sen vet jag faktiskt inte vad vi ska göra, inga planer alls.

Jaja nu ska jag krubba nå och göra mig iordning.




Tummen

Snutten har börjat suga på tummen, så himla gullig. Nu ikväll har han legat i babysittern och sugit på tummen, han har precis somnat där så jag la över honom i hans säng.

Ha en bra kväll!



borta bra men hemma bäst

Idag har det inte hänt mycket alls. Jag fick sovmorgon, skönt skönt. Vet inte varför men Levi har börjat vakna och ska äta på natten nu, det brukar han ju inte göra. Kanske behöver mer krubb under dagen så vi får väl pröva oss fram, är ju så himla svårt att veta hur mycket man kan ge när man har ett kräkbarn tycker jag.

Vi packade iallafall ihop och åkte hem idag, Levi sov under hela bilresan och när vi kom till piteå for jag och Chris å hämtade skrov å käkade och sen la vi oss alla tre och sov middag i våran STORA sköna säng. Har ju sovit ganska trångt senaste nätterna så nu uppskattade man verkligen våran egen säng.

Mer än så kan jag inte berätta för vi har faktiskt inte gjort mer. Vi är trötta båda två, Chris blev ju dålig igår så han är hemma från jobbet idag, får väl hoppas han blir bättre nu.


Jaja nu ska Chris he igång en film som vi ska se, sen blire väl sängen. Ska lägga mig tidigt ikväll igen, är sjukt trött!

nybadad

Nu har snutten badat i farmors diskho. Snart blire krubb och sen sängen för både mig & Levi.

Godnatt!







 

Söndag

Det var en lyckad kväll igår, ett roligt kalas. Mindre lyckat var väl vädret men det gjorde egentligen inte mig så jättemycket att det regnade. Vi gick hem vid 2 tiden och då låg Levi och sov såklart.

Idag har jag och Levi varit hos Levi`s gammelmormorsmor och tagit generationskort. Kul att träffa lite släkt å så, jag har inte varit där på hur länge som helst. Levi charmade såklart alla med bebisspråk och massa leenden.

 Jag har varit jättetrött hela dagen, kände mig som typ ett vandrande träd, haha bra förklaring va. Gick och la mig så fort vi kom hem till farmor Anette så nu har jag sovit några timmar, skönt. Chris pratar om att fara och fiska, men jag känner mig fortfarande helt död så vi får väl se.


Levi ligger här på sängen bakom mig och "knorrar". Han har precis ätit och nu ska farsan byta blöja på honom. Förmodligast ska han sova strax också för nu är det en tröttsnutt.





Hamnfesten

Nu har vi varit ute hela eftermiddagen. Det är en "festival" eller vad man ska kalla det som pågår idag i Arjeplog. Vi har sett en skotertävling på vattnet, i slutändan så sjönk alla skotrar. Sen har vi även sett paltätar tävling och han som vann åt fyra paltar på tre minuter.

Levi har legat i vagnen hela tiden, nöjd och glad. Sen följde han med farmor Anette hem, medans jag och Chris stannade kvar ute en timme till ungefär. Han var tydligen missnöjd i vagnen när dem gick hem men det gick över så fort dem kom in.


Nu ska vi snart börja bege oss till kalaset som startar klockan sju. Ska grillas och umgås, sen skulle vi nog ut på puben som hör till "festivalen". Får se nu hur länge mammahjärtat står ut, eller om man kommer längta efter snutten, som sist, då gick vi hem. Fast han sover nog under nästan hela tiden när vi är borta och jag måste erkänna att det känns bra, haha.


Föresten så har Chris blandat nån drink som han tycker är jättegod. Det tycker inte jag.

Ciao

Tema GUL:


Me, My man





lördag förmiddag

Natten har varit hemsk! Levi har legat och sparkats massor, och vi har legat trångt som bara den, så idag ska Levi`s farmor hämta en större madrass så vi ryms alla tre på den. Har ju med mjukliften som snutten ska sova i men den börjar bli för liten, eller så är det Levi som börjar bli för stor. Vi måste fixa så att det finns en spjälsäng här också när vi ska komma och hälsa på, blir ju rätt ofta endå.


Snutten vaknade 8 imorse, så då steg jag och svärmor upp och var med honom. Har hunnit ta mig en dusch och plocka undan här hos dem lite. Farbror Frank sitter här brevid mig, och Levi ligger i mitt knä. Han har hunnit slumra på soffan en stund så han är nyvaken nu igen.

Får väl se vad som händer nu idag. Ikväll är iallafall M`s kalas, ska bli kul att komma ut och träffa lite folk. Farmor Anette ska vara barnvakt och det känns lite pirrigt, har ju inte lämnat bort honom nån längre stund förut men det ska nog gå bra, han är ju oftast nöjd å glad så. Hade vart värre om jag visste att han låg därhemma och grät.

Ajja, nu ska jag pysa så farbrorn här får igen sin dator.



Farbror Frank, Levi, Jag


framme

Nu är vi framme i Arjeplog. Levi sov hela tiden i bilen. Levi`s farmor blev så glad över att träffa snutten, och farbror Frank har gullat massor med honom. Vi har hunnit gå till pizzerian här och krubbat. Dom andra har farit iväg med bilen, vet inte vars dem skulle men jag och Levi är iallafall ensamma i huset.

Ska väl gå å se lite tv nu och varva ner innan snutten ska sova. Jag har märkt att man som måste ta det lungt ett tag innan det är sängdags, annars har han så svårt att komma till ro när han ska sova, och blir övertrött istället. Tycker han sover sämre hela natten ocskå om man inte gör det.

Får väl se nu hur fullt upp man kommer ha i helgen, vi har massor vi ska hinna göra. Ska försöka gå spångarna också medans vi är här, så himla mysigt. Jag ska försöka hinna uppdatera under helgen, jag lär ju ha en farmor som vill vara med snutten så det kommer nog inte vara några problem.


Ha en bra kväll!

Arjeplog

Jag och Levi steg upp vid 9 idag, krubbade och sen gick vi in till stan. Jag lämnade igen en tröja som jag köpte igår, och sen mötte vi upp M & S från Arjeplog.vi gick och kollade i affärer ett tag och sen promenerade Jag, Levi och Nasti hem, brudarna for iväg till Luleå för piteå hade visst inte nog bra utbud för Arjeplogarna.

Jag har precis ätit lunch och nu väntar vi på att Chris ska komma hem från jobbet så att vi kan lasta in sakerna i bilen och åka iväg mot Arjeplog.

Nu ropar snutten så jag måste avsluta. Ha en bra helg!