Hjälp mig

gör mig en tjänst, och svara rent spontant oavsett om ni har barn eller inte, hur skulle DU gjort om ni skulle ha två barnvagnsbarn?? Köpa en vagn på bredden eller en phil and ted? motivera gärna erat svar!





Vatten vatten bara vanligt vatten

Jag är så sjukt trött idag, jobbigt jobbigt. Gav mig iallafall iväg på ett aerobics pass som var 30 minuter, lagomt och bra även om jag börjar känna att det är tungt att träna. Funderar över om jag ska "frysa" mitt korpen kort snart.

Fredagens glamorösa middag blev hamburgare och strips, varken jag eller Chris orkade stå och laga nån mer avancerad rätt än så. Nu har jag och Levi just duschat och badat, Levi har skvätt vatten över hela toan, han är verkligen inne i en lekamedvatten-period just nu, men det är väl typiskt barn :)


Nu börjar snart CSI och då vet ni vem som sitter bänkad framför tv:n ;) Idag har Chris tillochmed lovat att offra sig och kolla med mig, får väl se hur det blir med det då, haha. Nåja, ha en bra fredagkväll!


Badpojken med russinfoten;


fler vinterbilder på min snutt


snowracer

Vi har funderat ett tag på att köpa en bob till Levi, men endå varit lite snåla då dom kostar 699. Iallafall kom jag igår överens med min farmor om att vi skulle gå ihop och köpa som tidig födelsedagspresent, och planen var att vi skulle åka och köpa den idag. Roligt värre var det imorse när farmor ringde mig och meddelade att som säljer ut bob:arna nu på barnens hus för 299:-, alltså mer än halva priset. Inte illa pinkat va, tur att jag inte hade hunnit köpa någon tidigare :)

så nu är Levi ägare till en sån här;




elias

en bild på grannens pojke, Elias.


choklad!!!

Jag har ett sånt sjukt chokladsug. Jag som knappt ätit choklad sen Levi föddes och inte heller saknat det är helt tokig i choklad nu. Chokladberoende!!! Har förövrigt just tryckt i mig två dubbelnougat och en daim ;)

Sen har jag ju ett annat beroende nuförtiden, nämligen:


Jag har sån fruktansvärd nästäppa.. Hade aldrig problem med det när jag väntade Levi men nu är jag täpp i näsan hela tiden, om jag inte tar nässpray vill säga. Egentligen ska man väl bara ta det max 10 dagar i sträck men vad gör man? Har testat nässkölj men det hjälper tyvärr inte och några andra alternativ har jag inte hört om.. förutom cortison då men det får jag ta med min bm nästa gång jag ska dit.

Magbild

V.22 (21+5)


tisdag

Hallåå. Sitter hemma i soffan och pluggar, duktig som man är. Vi har helsikes mycket i skolan nu jämfört med tidigare men det är däremot roligare uppgifter nu så det är roligare endå.

Levi är på dagis nu, ska hämta honom om ett tag. lillkillen fortsätter att prata och idag sa han ordet OST, ostälskare som han är.  Andra ord som kommit de senaste dagarna är äpple (bjäpbjä typ), bok, mummu (mormor) och stor. Säkert fler men dem kommer jag förstås inte på nu.

Igår var Linda här med barnen och visade upp sin P&T vagn, tror nog att det blir en sån iallafall, kan inte hitta något bättre alternativ och den verkar så himla smidig, ska dock inte köpa någon ny vagn förens det närmar sig eftersom att vi redan har en vagn som fungerar utmärkt även om han börjar bli lite för lång för den. Snacka om en vagn som var värd pengarna!! Helt underbar vagn, vet inte om jag någonsin kommer klara att göra mig av med den, hehe :)

Jag känner mig seg i kroppen men är ändå så sjuuukt träningssugen. Var på aerobics i söndags och har lite träningsvärk sen dess, men jag for trots det på step igår för det är så himla roligt. Det blir nog kanske ett pass i gymmet sen endå, den som lever får se. Nåja back to plugg.




godnajt

Oj vad klockan var mycket, bara för att jag skrev att jag är så kvällstrött nuförtiden så orkar jag visst sitta uppe. Nu ska jag iallafall kojsa, blir väl att somna till hockey för chris ligger i sängen och ser, skit alltså.. jag fattar inte det där med att se andra spela, som man dessutom inte ens känner? men han fattar inte alla mina intressen heller så det är bara att le och vara glad och hoppas att det är slut snart, hehe.


en vinterbild på lillgoen



piggelin

Min ork har äntligen kommit tillbaka, så skönt. Idag har jag varit igång hela dagen och jag är fortfarande vaken hör och häpna. Helgen har iallafall varit toppen, Chris har jobbat men Elin har spenderat helgen här hos oss så jag och Levi har haft sällskap. Vi har inte gjort nåt speciellt alls men det har varit skönt, jag är så kvällstrött nuförtiden så jag har somnat på soffan både fredag och lördag kväll.

Idag har jag städat hela lägenheten, hunnit plugga litegrann, tränat och haft främmande på middag. Främmandet fick dock laga middagen medans jag var och tränade men det var min mamma, Jörgen och lillebror Anton som var här, så så främmande var dom kanske inte trots allt :)

Nu ligger Levi i soffan och käkar välling, nam nam tycker han. Fast det tycker han om det mesta nuförtiden, guuuud vad ungen äter alltså, det finns ingen botten i honom. Och han har börjat prata massor vilket är jätteroligt, även om man inte riktigt jämt eller snarare väldigt sällan förstår vad han säger :P



Här får ni en gammal bild på Levi, från maj 2009;

Nasti ♥


vad är det med mig?

Åå vad less jag blev. Jag bara sover hela tiden och det känns inte roligt alls, sov två timmar igår på dagen och somnade strax efter Levi igårkväll så jag har väl sovit nästan 12 timmar i natt, och ändå är jag helt trött och seg. Jag har tänkt att det är den här förkylningen som släpper men kan man verklgien vara trött och slut i kroppen i 2 veckor av en förkylning??

Nåja får väl hoppas att det går över, annars blir jag tokig! Det är så trist att inte orka göra något och mest tråkigt är det att jag inte orkar leka med Levi särskilt mycket. Detta blev visst ett klagoinlägg men man måste ävl få klaga också va!

skolan

Nu har jag inte uppdaterat någonting i veckan, men jag har faktiskt för en gångs skull en bra förklaring till det. Måndag, tisdag och onsdag har spenderats i luleå på skolan. Nu på vårterminen har vi börjat med inriktningen på utbildningen och det är jätteroligt!!! Under tre dagar har vi haft fullspäckat med lektioner och lärt oss massor om barn och det är så himla intressant men det har varit så intensivt och man har tagit in så sjukt mycket information så idag är jag helt slutkörd.

Jag har ju dessutom varit tokförkyld i två veckor och det gör ju sitt också. Förövrigt så har jag ju typ foglossning i ryggen och jag kan lova att det är inte roligt för fem öre, har så sjukt ont i ryggen efter att jag suttit ner ett tag så jag har stått upp på lektionerna i veckan för att orka vara där. Jag hade ont på EXAKT samma ställe när jag väntade levi och nu fick jag ju veta vad det beror på, nämligen fästena till revbenen som blablabla och då kan man visst få ont på fläckvisa partier. Jag har ju kallat det onda för "fläcken" och det stämde ju in då :)

Idag har jag försökt få lite läsande gjort men jag måste säga att det har gått sådär. Jag är verkligen inte pigg och har ont i huvudet. När ska man bli frisk? Jag som aldrig är sjuk annars och aldrig mer än några dagar men den här graviditeten måste ju ha raderat mitt immunförsvar eller nåt.. Nu har då Chris gått iväg till dagis för att hämta hem Levi, gissa om lillungen var nå glad imorse då han fick fara till dagis, han har varit ledig nästan en vecka och Levi älskar ju att vara där. Nåja det är bra och vi hoppas att det håller i sig även när han börjar skolan ;)


trötter

snacka om att man är trött.. chris frågade vilken Johan falk film jag vill se nu, och då sa jag att jag vill se den filmen som är näst på tur.. .-Vilka har du sett då? frågar chris. - Jamen jag har ju iiallafall sett Johan Falk - SGI..

Hahahhaha jaa man har väl som försäkringskassan inpräntad i skallen..

barnvagnsångest!!

Det är ju helt sjukt hur mycket olika vagnar det finns. Vi har iallafall bestämt att vi nog kommer behöva en syskonvagn, men då är ju frågan VILKEN VAGN SKA MAN HA?

Funderade på phil and ted, det hade ju verkligen varit den ultimata vagnen om man bortser från några OM som är ganska avgörande enligt mig.. Jag har nu kollat på massor med bilder på just den vagnen och la fort märke till att det går ju inte att ändra läge på sittdelarna? Alltså om barnen vill sova, hur gör man då? ska dom sitta och sova eller?? och även om dom inte ska sova så vet man ju själv att det kan vara jättejobbigt att sitta ner långa stunder i sträck och då kan det ju vara bra att kunna ha vagnen i liggläge även om barnet är vaket. Sen ser den väldigt kort ut också, alltså att huvudet på barnet som sitter underst hamnar "utanför" eller hur man ska säga..

Någon som har en bra syskonvagn som dom är nöjda med?




älskade snutt

Om det fanns ord som kunde beskriva hur mycket jag älskar dig!!!



ultraljudsbild..

.. på lill*n i magen :)


magsjuka

Jag mådde ju som småilla hela dagen igår, men då på kvällen kom det.. kräktes upp allt jag hade i magen och såfort jag drack något kom det upp det också, så jag låg alltså och spydde hela kvällen igår. Vi bestämde iallafall att Levi fick vara hemma från dagis idag, pga smittorisken, och det verkade dagispersonalen uppskatta.

Jag sov hela förmiddagen nu idag och sen när chris for på jobbet så var jag tvungen kliva upp och vara med gosnutten. Chris hade farit och köpt fil till mig också så att jag skulle få i mig nåt lätt, hade ju inte druckit eller ätit något på hela kvällen eller natten och det kändes i kroppen att jag behövde vätska.

Levi åt iallafall lunch och sen gick vi och la oss så han fick sova en stund, och då sov jag med honom. När vi vaknade låg vi och tittade på barnprogram en stund och sen bestämde jag mig för att vi skulle gå med nasti runt kvarteret, så Levi fick dra pulkan. Det var iallafall sjukt skönt med frisk luft och det gjorde mig lite piggare. Jag har iallafall orkat vara med Levi hela dagen trots att jag känt mig matt och slö i kroppen, däremot så mår jag bättre nu när jag fått behålla vätska och jag slog till och med på stort och åt makaroner till middag och det har då inte kommit upp, så det var nog en kortvarig magsjuka tack och lov.

Nu står Levi här och "diskar" på sitt eget lilla sätt, kan säga att det är ganska blött runt diskbänken nu. Nåja det är väl ett bra intresse :)


mår illa..

USch, jag har mått illa hela eftermiddagen nu, inte roligt alls. Är trött och sliten också och Chris jobbar givetvis kväll. Nåja det blir en lugn kväll i soffan skulle jag tro, blir inte att anstränga sig mer än nödvändigt.

Hämtade Levi på dagis tidigare idag, inte roligt för fem öre kan jag lova, han ville inte åka pulka hem utan han ville gå och dra pulkan efter sig. Jag hade sagt nej av den anledningen att jag mådde illa och ville hem så fort som möjligt, och om han ska gå tar det 50 år att ta sig hem, och har man sagt nej så är det bäst att hålla fast vid det nej:et tycker jag. Iallafall så slutade det med en förbannad unge som jag fick bära hem. Han fortsatte vara förbannad ett bra tag hemma också men det fick han vara inne på sitt rum.

Tydligen så har han inte velat gå på toa på dagis så det blev inget av det. Men det funkar ju så bra här hemma så vi fortsätter gå på pottan här också får han väl gå på toa på dagis när han är redo för det.

Nu ska jag titta lite på tv medans levi leker med sin traktor här brevid.

mvc och pott-träning

Nu har jag varit på mvc för andra gången också. Tydligen så har dom börjat rekomendera en järntablett varannan dag från v.20, och jag som redan för nån vecka sen börjat äta en om dagen för att jag kände mig så trött, men det skulle jag tydligen fortsätta med för mitt järnvärde var inte sådär jättebra. Fick lyssna på hjärtljuden iallafall och dom låg på 152 slag/min. Lillhjärtat sparkade som en tok och det syntes tydligt på magen.

Jag lämnade Levi på dagis strax innan jag for på mvc, och det var inte roligt.. Han grät inte när jag gick men det var inte långt ifrån, han såg så himla ledsen ut och kämpade verkligen för att hålla tillbaka tårarna, gissa om det gjorde ont i mammahjärtat att se.

Han är iallafall så himla duktig, jag måste få skryta över min lilla kille, han har inte pinkat i blöjan på flera dagar nu, INTE ENS INATT? Blöjan var helt torr imorse. Bortsett från en bajskorv i Nastis korg igår så har Levi alltså varit "blöjfri", så nu har dom fått klartecken på dagis också om att börja pott-träna. Känns som att det går så himla fort men vi tjatar ju inte på honom utan frågar bara om han vill gå på pottan, och vill han så vill han, vilket han oftast vill de gånger han är pinknödig. Sen så känns det dumt att han ska pinka i blöjan på dagis och gå på pottan hemma, blir ju att ta ett steg tillbaka men han får iallafall ha blöja på sig utifall att. Men nu måste jag bege mig ut på stan någon dag och köpa små kallingar till våran stora kille :)

Ultraljud

En ny dag då.. Imorse var vi på ultraljud och fick kika på lillbebben. Allt såg bra ut och den 1:a juli är det BF, samma datum som mvc sa till så då får vi väl se när h*n behagar att titta ut. Jag är iallafall i 19+5 idag om jag inte nminns fel. Det var iallafall en stillsam liten krabat under tiden hon undersökte. Vi fick med oss några bilder hem också, men dom var tyvärr inte alls lika tydliga som dem jag fick när det var Levi som låg i magen.

Jag fick sån fruktansvärd huvudvärk när vi var uppe på sjukan så en snäll receptionist avvarade en huvudvärkstablett till mig, tack och lov. Jag snorar som tusingen och ögonen rinner också.

Nu har då Chris pappa och hans flickvän just farit hem, dom har varit här och ätit pizza med oss. Just nu ligger Levi och sover en stund och jag väntar på att Vickan ska plocka upp mig, vi ska nämligen iväg till umeå en sväng.



vi är visst sjuka iallafall..

Usch, igår hostade Levi så mycket att han kräktes. Kanske inte så smart drag av mig att ge honom välling när han hade sån hosta, han spydde ner både mig, sig själv och våran säng, så just nu ligger bäddmadrassen inne i duschen. Tack och lov så hann vällingen bara ner i magen innan den kom upp igen så det är ingen "riktig" spya om man säger så.

Själv är jag då riktigt krasslig, inte roligt alls.. så vi är två sjuklingar här hemma. Däremot så kan jag glatt meddela er om att jag klarade tentan som vi hade i januari, riktigt skönt att slippa tänka på det mera, nu kan man lämna den kursen helt och jag fick även VG på vfu:n vi hade i höstas vilket känns roligt.

Nåja nu ska vi fundera ut vad vi ska äta för nå. ciaoo

Han var nog inte så sjuk kanske.

Mest trött bara skulle jag tro, han har varit vaken rätt länge både fredag och lördagkväll. Nu är Levi iallafall pigg igen, han leker med nå bilar, inte så oväntat kanske. Jag har precis fixat till det jag var tvungen att komplettera på min uppsats, men ska vänta med att skicka in det igen tills jag har läst igenom den en gång till.

Däremot känner jag mig inte kry alls, täpp i näsan och huvudvärk, trött och slut. Får väl se om vi tar oss ut och handla nå idag, skulle behövas. Eller plugga, det skulle också behövas men min skalle orkar nog inte mer av det idag.

Nä, nu ska vi titta lite på tv innan vi gör något annat iallafall.

sjukling?

Levi får stanna hemma från dagis idag. Han har fått sova i våran säng i natt då han var helt hysterisk när han skulle lägga sig igårkväll, han som aldrig tjorvar vid läggningen. Nu har han iallafall somnat hos Chris i soffan fastän han har sovit bra hela natten och det händer också väldigt sällan,  förkylningen har nog gjort honom slö så idag blir det mysdag här hemma.


pottan

jag måste ju berätta om hur duktig Levi är, han har nämligen varit utan blöja hela dagen och pinkat på pottan, inte en enda gång har han glömt bort sig, min duktiga kille! Så nu framöver blir det potträning för fulla muggar! :)

ikea och ny design

Hallå. Vi har haft fullt upp hela helgen, och det märks verkligen för jag är helt slut idag. Fredagen spenderades med vänner, först hade vi främmande här hemma och sen gick vi hem till Vickan och Linus ett tag. Igår var vi hela dagen på ikea. Vi drog iväg ett tjejgäng, jag for hemifrån 7.30 och var inte hemma förens efter 22. Jag hade inte alls räknat med att det skulle ta så länge, så det körde ihop sig lite med Chris planer så Levi spenderade en del av kvällen hemma hos Vickan och Linus, men inte misstyckte han minsann, snarare tvärtom och kramkalas hade dom innan han kunde slita sig därifrån och följa med mig hem, och då lovar jag att jag hade en trött liten kille när klockan var 22.30 och han la sig i sin säng.

Ikea-resan var iallafall toppen, och hör och häpna jag köpte ingenting som jag inte borde köpt, snarare tvärtom, nu när jag kom hem kom jag på en massa saker som jag glömt men det går ju alltid skicka en beställning med nästa som far. Vi köpte iallafall så mycket saker att vi inte hade fått in nåt mer i bilen. Jag köpte bland annat en byrå som vi nu har i hallen, och det blev väldigt bra.

Nu idag har det inte hänt särskilt mycket, jag har blivit förkyld och känner mig tung i både kropp och knopp så det har varit en lugn dag. Jag som ville vara ute när det var så fint väder men jag har då inte orkat. Istället så kokade jag kaffe och bjöd över grannen så vi har suttit här och surrat. Sen har jag ju gjort om min design lite också, var väl kanske dags, den förra har jag ju haft i ett halvår säkert.

Nu håller karlarna på med mat, jag har fått intstruktioner om att inte komma in till köket men jag hörde nåt om potatisgratäng iallafall, mums ;) tror jag ska baka en kladdkaka till efterrätt också, det kan vi behöva!


framkallning

Har suttit hela kvällen nu och sorterat och redigerat bilder, tänkte skicka in och framkalla litegrann så man kan hänga upp här hemma. Nu känner jag mig iallafall klar, då är det bara att fundera ut vars man ska framkalla från, men det blir väl från det gamla vanliga fujicolor, dom har snabba leveranser och det gillar jag.



trötter

Idag har man inte fått mycket gjort, är så himla trött, jag fattar inte ens varför jag fortfarande är vaken. Men jag måste rasta hunden och så innan jag kan gå och lägga mig, så jag sitter och samlar krafter.

jag har iallafall hunnit med ett besök hos en kille som jag jobbat åt tidigare, riktigt trevligt och fika vart man bjuden på. Sen har jag och Levi gjort mat. Nu är karlarna borta, ganska skönt att vara själv, jag är så slutkörd just nu.. Undrar om det är dags att börja med järntabletter kanske?

Chris tog iallafall magbilder för några dagar sen, så det kommer kanske upp nån bild nån dag, när jag har fått tummen ur och tömt kameran. Jag är iallafall i v.19 nu och magen växer. På kvällarna är det väldigt livat i magen, och buffar man lite så får man oftast tillbaka en buff. Sparkarna syns dessutom på magen.

Näni, nu ska jag lägga mig och se tv innan karlarna är hemma igen, då blir det livat i stugan igen skulle jag tro. Jo föresten, innan jag går måste jag berätta att Levi är så himla duktig, han har börjat sova på madrass på golvet på dagis när dom vilar, han som alltid sovit i vagnen! Tänk att dom kan få så många barn att ligga ner samtidigt och sova, nog måste man ge fröknarna cred!

jag är en gummibjörn

Jag har fått den här gummibjörn låten på hjärnan, tur att inte chris är hemma för han skulle bli TOKIG.

"gummi gummi gummi gummi gummibjörn"

 


2 år sen som emil for nu.. usch.. Jag får för mig att jag ser dig på stan då och då, det gör lika ont varje gång jag kommer på att det inte kan vara Du. Jag hoppas iallafall att du har det bra och jag vill att du ska veta att jag tänker på dig ofta.




ute i snön :)

Jag och Levi har varit ute och lekt lite nu idag, är så less på att vara inne. Fick iallafall några fina bilder på Levi;