-



Tänkte göra en uppdatering här när man för en gångs skull har tid! Vill först och främst meddela att jag har haft en KANON helg med massa härliga människor, träffat och surrat med folk man inte träffat på länge, riktigt kul och välbehövligt! Dessutom har Smillan sovit borta hos min mamma och det gick riktigt bra det också, lustigt dock att barnen alltid sover så länge när dom sover borta? hehe



Dagens tråkiga nyheter är dock att min fina gammelmormor tidigt imorse tog sina sista andetag. Nästan 93 år gammal hann hon bli. Detta känns förstås väldigt ledsamt även om man såklart förstår att ingen kan leva för alltid.. Så vila i frid fina sigrid! ♥

Fem generationer; Min mormor, gammelmormor, jag, Levi och min mamma. Sommaren 2008




Malin och Zelma på besök

Efter att jag hämtat Levi från dagis tog vi en promenad och mötte upp Malin, så hon och hennes Zelma följde med oss hem. Vi har ätit middag hemma hos oss och bara myst på. Levi var dock trött som tusan, han somnade klockan 17, alldeles för trött för att äta och NU har han vaknat. Har inte hjärta att väcka honom när han är så trött, vet ju själv hur jävligt det är när man inte får sova när man vill :P

Jag och Malin tog en låååååång och skön promenad ikväll, det var riktigt härligt ute omän det blåser lite. Men plusgrader, det klagar vi inte över.

Zelma ville fram och hälsa på Nasti

prinsessan

En Smilla och en sliten mammarishög..


ny dag nya tag

Känner mig lättad nu efter en tung vecka. Tänk att fast man tror att något ska vara så jobbigt, så visar det sig att så var det inte alls. Man är bara rädd för förändringar.


Nu har smillan just somnat, levi är lämnad på dagge och jag ska fortsätta plugga. Levi är så söt, dom har startat en ny grupp på dagis som heter "lammen", och där är Levi med. Så nu i veckan har han gått runt och sjungt på bä bä vita lamm. Han har ju inte direkt melodin och "två par sockar" blir "tunna sockar" och några mer sånna där småfel, men det är ju  bara gulligt :)


Nä bäst att sätta igång så man kan invänta finfrämmen sen i eftermiddag :)


sally igen

Denna unge är så sjukt sockersöt!! Som en liten chokladpralin alltså.  fager som få!


mina vinterkillar


vars är Levi?


kajsa och sally

finfina


svartvitt på smillan


helgen

I helgen har vi rantat runt som nå tokar. fredagen var vi och badade med barnen, lika uppskattat som förra gången och Levi såg ut som ett litet russin när han klev ur vattnet. Behöver jag säga att barnen sov gott sen?

Lördagen packade vi in oss i bilen och begav oss till Älvsbyn. Först mötte vi upp Levi`s farfar som ville låna honom, så Levi har sovit där natten som var. Efter att ha lämnat honom for vi en sväng hem till min farmor och fikade lite och gav lillan mat, för att sedan fara vidare till finfina Sofie och nisse för att hälsa på :)

Kvällen och natten spenderades hos Danne och Kajsa, god mat och dryck och underbart sällskap. Deras söta dotter Sally har pratat om "bäbisen" från det att vi kom, tills vi for. Bäbisen äter, bäbisen sover, bäbisen leker.. ja.. det har varit mycket om bäbisen, sötfian :)

Idag har vi hunnit vara hos Chris pappa för att hämta hem Levi, och Levi verkade då inte precis vantrivas om man säger så. nejdå han hade fått åka både skoter och fyrhjuling och göra en massa andra roliga saker.

Nu har vi kommit hem. Vi stannade i öjebyn och åt pizza på äljest, sjuukt gott. Nu ikväll blir det bara lugna puckar, se lite solsidan och sen sova, för jag är jätte trött!

En bild på lilla Sally som Danne tagit med min kamera;


en uppdatering :)

Sjukt sämst jag är på att uppdatera som vanligt. Också kommer det en klunsch med bilder hipps vipps, det finns en ganska enkel förklaring på det som lyder som så att jag uppdaterar ofta med någon eller några bilder då jag tömt kameran. Men jag har funderat på att bättra mig faktiskt.. så kan man ju hoppas på att någon är intresserad av att läsa ;)

onsdag idag.. känns som om det borde vara åtminstone torsdag eller fredag bara för att denna vecka vart så körig. Vi hade kursintro i måndags så nu är jag inne på fjärde terminen och jag har inga kompletteringar eller någonting, känns bra, då kan man koncentrera sig på den nya kursen! Och nu ska ni få höra, vi har för första gången lämnat bort lillan, stort minsann! Vi hade faktiskt barnvakt tidigare till Levi än till Smilla, mycket tidigare dessutom. Detta skedde då alltså i tisdags när jag var på skolan, och det var snälla underbara Sara som skötte prinsessan!

Sen har vi även vart och badat, första gången som Smilla badar i en pool och gissa om hon älskade det!! När vi kom ner i vattnet så la hon bak huvudet mot min axel och fick ett fånigt leende på läpparna, hon verkligen stornjöt. Vi har tyvärr inte varit och badat så ofta med Levi så han är lite vattenrädd, men det har vi tänkt försöka jobba bort genom att åka och bada en gång i veckan nu. Sen i fredags när vi var och badade har han frågat varje dag om vi ska fara till badkaret, hehe ;)





lill busan




fotosugen

Har inte fotat mycket alls på senaste tiden då det har varit så kallt ute och jag har haft fullt upp med annat, så nu är jag sjukt fotosugen.. hörde att det skulle bli varmare nu till helgen så då kanske man kan fara ut och testa kameran lite mer. Får se vem som blir mitt nästa offer :)


Viggo och Levi


Elias och Levi

på promenad in till Ica :)


filmtips

Igår såg jag och Chris en film som var jättebra, En Actionkomedi, och den var jätterolig!! Så om ni har lite att göra, se den ;P Här har ni en trailer


ute och lekt i snön

Helgen har varit lugn och skön, precis som jag ville efter all jul och nyårs stress. Chris har varit med kompisar på kvällarna men annars har vi varit hemma tillsammans hela familjen och bara myst på, sett film och så. Mycket mys, som det ska va. Idag var vi dock ute och lekte en stund i snön, jag, chris och Levi, medans lillan sov ute i vagnen. Sedan var jag och barnen över en svängom till grannen på kaffe och lite lek. Så roligt men Levi är helt slut nu och har somnat sittande i soffan, min gosnutt.

Imorgon återgår Chrisen till sin praktik men jag och barnen är lediga en vecka till innan vi återgår till vardagen, ska nästan bli skönt att få in lite rutiner igen faktiskt.. Det blir att fara in till luleå på skolan nästa vecka dessutom och det verkar som om Smillan får följa med igen, bara hoppas att hon sköter sig lika bra som tidigare gånger, men det tror jag nog att hon gör :)

Ha en bra kväll!


vackra lillan

min söta lilla tjej inne på nimbys.


Hemma hos oss

Chris har haft ett litet foto il så detta är två av hans verk, våra Herstal ljusstakar som står i fönstret i vardagsrummet. Tror jag ska lägga upp en ny "hemma hos oss" kategori. Kanske visa hur vi bor. Måste bara städa först ;)


"törstig lillans tutte"

Nu ligger Levi i sängen och ska sova. Han har fått lite längtan efter sina tuttar och ligger i sängen och pratar för sig själv.. Han har ropat och frågat efter tuttarna och när jag frågat honom vars dem är säger han att han inte vet. När jag då sagt att han gav dom till tomten säger han att han är törstig på lillans tuttar som han vet ligger och samlar damm i en låda i köket. Ja så kan det gå när man får längtan efter tuttarna men nu har han då blivit tyst så det gick visst över fort!

Idag har jag varit så sjukligt trött alltså, verkar bli så dagen efter att jag tränat men det är väl för att kroppen inte är van, så det ska nog gå över snart hoppas jag. Vi har iallafall varit hemma hos min mamma och ätit köttsoppa, skönt skönt då slapp man laga middag idag, hehe

nä nu blir det att lägga sig i sängen och titta på lite tv. är trött nu fastän jag sovit 2 timmar mitt på dagen, gode less man blir fastän man sover hela nätterna också, känns som om man inte gör annat än att sova.


Nimbys

Idag bestämde vi oss för att fara på Nimbys och leka. Det är ju så kallt så det går inte att vara ute och leka och Levi älskar skeppet. Sjukt roligt även för mamma ;P

Hehe påtal om lekland nu, ni vet på både nimbys och Leos lekland i luleå har dem ju långa rutschkanor som man kan åka, och jag VARNAR åt inte med leggings där. Det gjorde nämligen jag när vi var på Leos för några år sedan, och mina leggings brände sönder på baken. Fick köra till hm på storheden och köpa ett par mjukisbyxor och inte lite pinsamt var det ju. Jajja sånt som händer ;)

här är iallafall några bilder från idag;


finfina Levi



Foto: Chris

hemmagjord barnmat

Idag har jag gjort barnmat till lillan, ris och korvstroganoff & spagetti och köttfärsås. Inte lite heller utan 38 burkar blev det. Ska ställa mig och laga fler rätter någon dag så slipper man köpa, det är faktiskt roligt att laga egen barnmat och jag har till och med sett framemot det. När Levi var liten lagade jag den mesta maten själv till honom och sen har jag sparat alla burkar jag köpte så jag har ett helt skåp fyllt, bra bra!




Tisdag

Jag och Levi sitter och myser i soffan, Levi tittar på tåg på Chris iphone och jag sitter med datorn i knät. Övriga familjemedlemmar sover. Idag måste vi in till stan en sväng och göra några ärenden, annars har vi inget planerat. Jag får se om jag orkar med ett träningspass, var faktiskt så duktig att jag tränade tre gånger förra veckan men nu är jag rätt slutkörd. Hade tänkt fara på step passet som var igårkväll men jag var så sliten igår att jag sov till tre på eftermiddagen bortsett från en timme på förmiddagen då jag var upp och åt, så det vart inget av det. Har ju haft fullt upp med att träffa alla kompisar som är hemma över jul, också jul och nyårsfirande med främmande så nu när lugnet kommer är jag helt död.  Vi åkte dock och grattade min låtsaspappa som fyllde år igår, av oss och min lillasyster Sarah  fick han och min mamma (som inte fick något när hon fyllde år) en kaffemaskin och det var uppskattat.

Nu är det väl bäst att göra nå frukost.. Jag måste oftast vara vaken ett tag för att kunna äta. Gärna en kaffekopp för att starta dagen dock och den är intagen redan.

Ha en bra dag!

Om lillan



Tänkte ge er en liten lillan update, tänk, nu är hon snart 6 månader. Tiden går så sjukt fort, jag vet att jag säger det ofta men det är verkligen så. Känns som att hon nyss kom samtidigt som om hon alltid funnits och jag kan verkligen inte tänka mig livet utan henne!!

De senaste veckorna har vi i alla fall börjat introducera mer och mer vanlig mat, och nu äter lillan vanlig mat både till lunch och till middag och hon älskar det. På kvällen äter hon välling och det är smaskigt det också, hon blir som tokig när hon ser flaskan. Ammas gör hon övriga mål, det vill säga om hon vaknar på natten, frukost och eventuellt mellanmål på eftermiddagen. Man märker iallafall tydligt att hon behöver äta riktig mat!

Sover gör hon så bra så. Lillan har fått ett eget krypin här hemma där hon kan sova i lugn och ro, kanske visar en bild sen. När vi lägger henne på kvällen somnar hon av sig själv i sin egen säng och gör sällan något ljud ifrån sig. Som mest vaknar hon två gånger per natt men somnar fort om. Även på dagarna sover hon bra och verkar även kunna sova i de värsta oljuden (LEVI).

Hon är lite reserverad mot nya människor men det går oftast fort över. En mammakär tjej är vad hon är och kommer man hem och bara passerar förbi henne får man oftast veta det. Annars är hon en tystlåten tjej som oftast är väldigt nöjd med livet och gnäller väldigt VÄLDIGT sällan.

Nu väntar vi bara att lillan ska kunna sitta helt själv och börja masa framåt (bakåt och runt far hon). Och på en tand förstås för det verkar klia mycket för henne vissa dagar, men det kan det ju göra länge innan det kommer en tand.


Nåja det var nog allt för denna gång!


mysmiddag!

I söndags var vi hos Linda och Per och hälsade på, lagade middag tillsammans och grattade Evert som fyllt 1 år för snart en månad sen men bättre sent än aldrig eller hur. Vi har ju varit sjuka, haft skola, andra har jobbat och sen har det ju varit jul, inte lätt att få det att passa in när det är 3 familjer som ska kunna samtidigt.

Stina, Linda, Jag och lilla Evert

Jag och Evert

Daniel lär Eric att fota. He sko börjes i tid!!!

Harry

Levi

Lillans första majskrok.

i pulkbacken

Levi fick en åkmadrass i julklapp så vi var ute och åkte i backen som finns här bortanför där vi bor. Inte lite brant backe men tusan så roligt det var! Så roligt det blir sen när lillan blir lite äldre och hon också kan åka. Första gången Levi åkte på madrassen satte han sig framför Chris och tittade framåt, men då fick han ju all snö i ansiktet och det var ju inte så roligt, smart som han är satte han sig gränsle över mig nästa gång vi åkte, smarta gullgubben :)