shopping

När Chris slutade jobba idag så promenerade vi in till stan. Gick runt i massa affärer och handlade kläder, alltid lika roligt. Levi fick ingenting den här gången, men han låg så snällt i vagnen endå, han blev lite grinig på hemvägen däremot, men det har ju varit så himla kvavt idag, åska i luften. Han tycker det är jättejobbigt med denna värme tror jag, han är så varm av sig dessutom och det gör ju inte saken lättare.

Vi köpte nå myggnät i stan, så nu har vi satt upp det i sovrummet, än en gång, vi är snabba, jag vet :)
Jag hittade en spindel i sängen imorse och det var inte roligt alls, jag HATAR spindlar, värsta krypen som finns. Då bestämde jag att nu ska det upp myggnät.


Nu har jag tvättat och packat hela kvällen, Chris sitter och fikar och Levi ligger och sover. Snart ska jag kojsa jag med så jag orkar upp imorgon.

städning

A & H kom hit igår och vi surrade och myste på, inte så ofta vi träffas så det var himla kul. H hade köpt en jättemjuk vovvsing till Levi, så gulligt. Vi gick till pizzan en sväng och dom krubbade och sen har vi mest suttit här ute bara.

För bara en vecka sen så sov Levi hela tiden, men de senaste dagarna har han varit vaken nästan hela tiden, bara sovit sammanlagt ungefär en timme under dagen. Fast då sover han ju hela nätterna. I natt har det däremot inte varit så roligt, snutten har legat och gnytt sen ca 4 imorse, men då har vi legat till efter 10 och myst i sängen. Han tycker nog att värmen är jobbig, det tycker iofs jag med även om man inte ska klaga på det fina vädret.



Vi har hunnit bada idag och nu ligger iallafall Levi och sover i vagnen en stund, jag håller på å plocka undan här hemma. Vi ska ju bort i helgen och det är lite roligare att komma hem om det är fint.

Nåja, bäst att man sätter igång och städar nudå för när snutten vaknar har man ingen tid till sånt.

Chris och Levi, Anna, Henke, Anna och Kåggan








stranden

Ännu en dag med härligt väder. Så fort vi vaknat till och gjort oss iordning så gick vi in till stan och mötte upp K, satte oss på waynes och drack kaffe. Levi var nakenfis i vagnen och bara mös. Chris moster L ringde och frågade om vi inte ville komma till gläntan och sola, så vi gick hem och hämtade bilen, sen körde vi dit. Var väl där max en timme, så det blev ingen lång visit.

När vi kom hem så gjorde vi en god sallad med ägg och tonfisk, mums. Kan behövas nåt lite lättare och hemlagat när vi typ enbart ätit ute den senaste veckan. Jag och K körde iväg till industriområdet och kikade i affärer, jag köpte nå fingerfärg så vi ska testa göra Levis handavtryck. När vi kom hem hade Levi somnat på Chris axel, så söt.

Nu väntar vi på att A och H ska komma hit från Luleå och hälsa på, alltid kul med besök, annars har vi väl inga planer. Jag är sjukt trött av värmen, man blir som seg. Levi ligger och vilar på soffan nu så vi får väl se när han tänkt vakna.


Har tagit massa kort idag också, men jag har ju fortfarande ingen kabel så jag kan inte lägga in bilderna på datorn.







storheden

Nu har vi varit och handlat, har fyllt både kyl och frys nu. Annars så har vi mest strosat omkring i affärerna på storheden, roligare än så har vi inte haft, men endå ganska mysigt. Levi har suttit i bärselen mest hela tiden. Hoppas inte det är någon som halkar ihjäl sig inne på biltema, för där lämnade vi då spypölar efter oss titt som tätt, haha.

Jag har egentligen inte så mycket att berätta, nu ska Levi snart äta kvällsmat och sen ska han sova, jag och Chrisen ska nog se en film och bara mysa på.





soliga tisdag



Vi gick ut imorse en sväng så att Nasti fick morgonpinka ordentligt. Härligthärligt, Levi fick ligga helt naken i vagnen och det verkade han tycka va skönt, slippa blöjan ett tag. Sen har vi suttit här ute på uteplatsen våran och bara myst på, surrat med grannarna våra, som förövrigt är jättetrevliga. Vi har fått kläder till Levi av dem, väldigt passande för barnkläder är ju inte billigast. Levi ligger och sover i vagnen nu, skönunge.

Chris slutar om en timme.. Vi borde fara ut på stan och kika, M fyller år till helgen så det ska bli kalas med temat GUL, så vi måste ju köpa nåt gult att ha på oss. Måste även ringa svärmor och höra om hon är sugen på att vara barnvakt, vilket jag inte tvivlar på, men man måste ju fråga iallafall. Kommer bli himlarns roligt till helgen tror jag iallafall.

Annars så har vi typ ingen mat alls hemma = VI MÅSTE HANDLA. Så sjukt många måsten hela tiden. Måste fixa med föräldrapenningen också, måste till banken och fixa internetdosorna, måstemåstemåste..

tänk att vara bebis och bara få ligga i vagnen och glassa, inga måsten :)



nakenfis









allvarligt hot

Chris: Är du pigg?
Jag: Jaa, vadå?
Chris: Nä jag tänkte, du skulle ju massera mig?
Jag: Mmm, imorn!
Chris:
Men Louise, du har sagt så i 2 år nu, snart går jag till en massör!!

Aj aj

titta vad fint jag bränt mig på strykjärnet





dagsresume..

Det blev varken storheden eller stan idag. Levi har varit sjukt grinig hela dagen, måste bero på värmen. När Chris kom hem slocknade jag på soffan, så skönt. Under tiden så fick Levi bada och bara umgås med farsan sin. När jag vaknade så bestämde vi oss för att fara ut och gå, så vi promenerade till sunes och krubbade, undrar hur många gånger vi ätit ute senaste veckan..

Levi har börjat slå efter leksakerna på vagnen och i babygymmet, sötungen. Låter nästan som att han pratar med sakerna också. Jag är hela tiden framme med filmkameran och försöker få med när han snackar, men då vill han inte alls snacka längre utan studerar bara kameran.

Levi har lagt sig för en stund sen, tror han har somnat nu, Chris har vart in och gett honom tutten två gånger. Nu ska jag och Chris ha lite egentid iallafall, kanske se en film eller nå.



tråkig måndag

Snutten bestämde sig för att han ville stiga upp ca 7.30 imorse, det är man ju inte direkt van så jag har gått omkring som en zombie ett tag. Levi har iallafall sovit 11 timmar utan mat inatt, det är längre än vad han brukar. Skönt att slippa gå upp vid 5 och mata, även om man får somna om direkt efter. Men man är ju så van att gå upp då så man vaknar ju endå tråkigt nog.


Har ingen aning om vad vi ska hitta på idag. Vi har precis varit  ute en sväng med Nasti, och nu sitter snutten i mitt knä och krubbar. Funderar på om vi ska åka in till storheden och  handla när chris kommer hem.. Vi måste hursomhelst ut på stan en sväng.

föresten så har jag träningsvärk i armarna, måste vara från när vi åkte karusell. Haha man är ju inte direkt vältränad längre!

nåja nu ska vi rapa

hungrigsnutt

Så söt han är, jag höll upp nappflaskan framför Levi och då börjar han slicka, nog vet han vad som väntar, mitt lilla matvrak :)





Helgen

Nu är helgen över. Söndag är ingen rolig dag men den måste ju också få finnas. Det var ett tag sen jag uppdaterade men jag har inte riktigt haft tid.

Igår promenerade vi iallafall in till stan, än en gång, sjukt mycket folk, tror det var mest folk på lördan. Vi gick omkring hela dagen och kollade i affärer och småshoppade lite. Levi fick en body och en hakklapp med en döskalle på, istället för bodyn som L köpt, som vi redan hade en av. Han låg så snällt i vagnen hela tiden, lite smågnäll på hemvägen men annars var han nöjd mest hela tiden.

Jag och E åkte en karusell också, jag fattar inte hur man orkade åka typ 10 karuseller efter varandra när man var mindre!! Vi åkte "breakdance" och efteråt kändes det som om alla inälvor var huller om buller i kroppen, men kul var det endå.

När vi kom hem så satte vi igång att plocka undan lite här hemma, sen kom M och L hit, och L hade med sin lilla snutt Harry. Det dök även upp några brudar från skellefteå men dem stannade inte så jättelänge. Vi satte iallafall igång att grilla och så, och innan maten var klar var jag vrålhungrig. Gott var det iallafall och L hade med efterrätt, lyxigt värre.

Sen satt vi ute på våran uteplats resten av kvällen och hade trevligt. Levi sov såklart bort heeela kvällen lång, detsamma gjorde Harry. Levi blir helt dåsig av den här värmen, inge roligt alls. Får försöka få i honom massor med vätska för han är så himla varm av sig.


Idag har vi inte gjort mycket alls. Jag och Levi har varit och hälsat på min mamma en sväng, och på hemvägen svängde jag förbi och hämtade upp en pizza! annars har jag inte så mycket att berätta. S&E har farit hem nu, tråkigt nog..

Nu kom Chris precis hem med en stooor cola och godis till mig, så jag ska gotta mig :)


Levi, Malin, Malin chris och Elin



Jag uppdaterar ...

Jag uppdaterar om morgondagen imorgon, vi har alldeles för trevligt för att jag ska sitta vid datorn nu!

Hoppas att alla har lika roligt som vi har :)

Soligt PDOL

Vi steg upp tidigt hela familjen idag. Mina karlar passade på att mysa imorse innan pappa Chris skulle på jobbet. Vi for förbi elgiganten en sväng och köpte en grill, än en gång, vi är inte snabba, sommaren är snart över ju. Sen hämtade vi iallafall upp E och for in till stan en sväng så att Chris kunde köpa souvas inne på området. Levi satt så snällt i bärselen hela tiden.


 Efter Chris köpt sin souvas körde vi hemåt, Chris skulle på jobbet så han släppte av Mig, E och Levi. Såklart hade jag ju inga nycklar kom jag på precis när Chris kört iväg, och inte hade han ju telefonen med sig så man kunde ju inte nå honom. Det slutade med att jag fick klättra på cykeln som vi ställt i buskarna, fullt med bränn-nässlor och hoppa in genom toafönstret, haha, in kom vi iallafall.


Grann barnen kom hit så vi bjöd på saft och bulla, himla snyggungar. Sen fick Levi mat också traskade vi in till stan. Sjukt mycket folk idag, inte lätt att ta sig fram. Har varit riktigt varmt hela dagen så det slutade med att Levi fick ligga i bara blöja i vagnen, skönt tyckte han.

Vi bestämde oss för att vi skulle köpa mat inne på området, men tydligen fick dem inte sälja mat då förens området skulle öppna på kvällen igen, sjukt. Vi var iallafall superhungriga så vi gick till sunes och åt skrovmål, mums. Levi har legat och kikat omkring i vagnen hela eftermiddagen, han verkar trivas att ligga där, tur är väl det. Han hade ju en period för ett tag sen då han vägrade ligga i vagnen. Inte så kul när man var långt hemifrån och inte kunde ta upp honom, men den perioden verkar då ha gått över.


Det blev en lång uppdatering här. Nu ska vi mysa på här hemma och bara ta det lungt, jag är jättetrött, man blir som seg av värmen. Levi ska få ta sig ett bad också, det gillar han ju.


Jag och Levi, Elin, Chris och Levi, Jag och Levi





ute på stan

Jag och Levi började dagen med att ta oss ett bad, härligt härligt. Sen mötte jag och L upp varandra och promenerade in till stan med snuttarna, vi har vandrat omkring hur länge som helst bland allt folk i solen, inte alltid det lättaste att ta sig fram med barnvagnarna, man får inte ha bråttom inte. Vi började iallafall med att sitta i gallerian och surra, jag beställde en stor kopp kaffe, och det var verkligen en bamse kopp också!

Sen gick vi iallafall runt på stan och kollade. Jag köpte en tidningshållare som jag ska hänga i köket, annars tror jag inte jag köpte nåt, förutom en loka och thaiwok då, MUMS! Jag och L satt i solen och åt medans snuttarna tog sin eftermiddagstupplur. Båda barnen har legat så snällt i vagnarna och varit väldigt nöjda hela dagen, i princip inget gnäll alls. Så duktiga så :)

Det har varit hur bra dag som helst, bra sällskap och underbart väder. Träffade folk man kände och bara gick omkring, man får ta vara på de fina dagarna för det har ju inte varit gott om dem precis.

Jag och Levi gick hem strax efter 17, och då kom D&K och hälsade på, vi har suttit och surrat flera timmar, Levi också, han satt i mitt knä hela tiden så nöjd och glad. D&K for hem för bara en liten stund sen, och jag har precis nattat snutten. Han ville verkligen inte somna själv ikväll så han fick somna i våran säng brevid mig, så mysigt.

Annars så är jag sjukt speedad, har druckit alldeles för mycket kaffe tror jag, jag är ju ingen van kaffedrickare direkt. Snart kommer Chris hem från jobbet, synd att han inte hann säga godnatt till kärleksbarnet, men dom får träffas imorgon och mysa på. Dom mös imorse också innan han for på jobbet. Jag har det bra jag som får vara tillsammans med världens mysigaste unge hela dagarna, livet är underbart!




Linda och Harry, indianer, Levi, Kajsa och Daniel med Levi






Myspromenad på stan

Nu har jag, Kg och Levi strosat omkring på stan. Det var ganska mycket folk där ett tag, alltid trevligt, jag träffade några jag kände och det är ju roligt. Vi gick mest och kollade runt, fanns några karuseller som jag vill åka så vi får väl se om det blir nåt sånt, var ju så sjukt längesen man åkte karusell. Snutten var så himla gullig inne på karusellområdet i sina hörsel kåpor. Men jag kanske inte behöver säga att han sov för det mesta?

Sen gick vi på cafè nodo och där bjöd Kg mig på en päron-cider, smaskens. Vad gode mycket folk där, man hörde knappt vad man tänkte så vi gick ganska fort därifrån och fortsatte strosa runt innan jag och Levi började gå hemåt. Vi gick och mötte Chris efter jobbet och sen promenerade vi hemåt..

Nu har snutten ätit ett sent kvällsmål och ligger i sin säng och ska sova, han har väl säkert redan somnat för det är då tyst därifrån. Han har börjat prata så himla mycket, och man märker att han är med mer och mer för varje dag, det är så roligt att se alla framsteg.

Aja, ska väl städa upp lite här i bagdad och sen blir det sängen för familjen karlsson/jonsson.







ute-dag

Nu har jag, Nasti och Levi varit ute hela eftermiddagen. Gick till dollarstore och lämnade tillbaka nå saker som vi köpte igår, sen har vi varit på stan och strosat lite. Sjukt mycket folk ute nu när pdol drar igång.

 Köpte iallafall nå hörselkåpor till snutten, det är säkert högljutt på området och vi tänkte gå och kika där ikväll. Också fyndade vi en mössa på rea också, han var så tjusig så i den. Levi har suttit så snällt i vagnen och klämde på en apoteket-påse, när han inte sov vill säga, himla gull-snutt.

Vi mötte upp Chris moster Linda och surrade lite, Levi fick en present också, en body, tråkigt nog så har vi redan en likadan, så jag gick till affären och bytte den mot ett presentkort, så får vi kika sen om vi hittar nåt vi vill ha.


Nu ska vi gå och göra oss iordning och gå iväg till Chrisens jobb och lämna mat, och sen ska vi in till stan igen.
Snutten sitter föresten och snackar så sött i mitt knä nu.



Linda, Nasti och Levi



 

Nattknäppisar

Jag och Chris låg vakna och pratade länge inatt, så det blev inte alls att lägga sig tidigt som jag sa. Iallafall så när vi väl skulle försöka sova så står det nå typ 16 åriga killar å sparkar på en petflaska på parkeringen. Sådär lagomt roligt när man har sovrumsfönstret ditåt. Tillslut gick jag ut, arg som ett bi och sa att nu får dom fan ge sig. Ojdå tyckte dom, "förlåt men du behöver väl inte vara så arg, du kunde väl bara sagt åt oss, inte visste väl vi". Halv 2 en tisdag natt, man kan ju tycka att dom borde fattat det själva.

Jag och Levi steg upp för en liten stund sen, nu funderar vi över vad vi ska hitta på i finvädret. Behöver jag säga att vi ska gå ut? :) Frågan är bara vars vi ska gå, men det blir väl in till stan som det oftast och typ alltid blir. Det har väl säkert kommit massa tält och lastbilar nu inför pdol och sånt så man får väl gå och kika.





Nu sover han..

.. Som vanligt :)
Känns nästan som att det enda jag skriver är att Levi sover, haha men just nu kan jag tyvärr inte skriva så mycket annat. Han slocknade iallafall så fort jag la honom i hans säng, för typ en timme sen. Inte ett ljud därifrån, tröttkillen.

Jag har iallafall städat i köket, plockat ur skåparna och torkat ur. Skönt att få det bortgjort. Ska snart gå å lägga mig, är så skönt att stiga upp tidigt, käns som om man hinner göra mer under dagen då och inte bara sover bort tiden. Iofs så sover jag ju bort tid om jag går och lägger mig nu också.. jaja här kan jag sitta och svamla hela natten om att sova bort tider..




jobberi jobbera

Då har jag jobbat min första dagtur på flera månader. Gick väldarns bra och det var roligt att träffa alla igen, speciellt nu när det mest är vikarier också. Levi hade haft det bra hemma med Chris och E, han hade väl sovit för det mesta, och suttit och jollrat under den vakna tiden. Skönt att han inte var ledsen första gången jag var borta sådär länge, då hade det nog inte vart så kul att jobba.

Efter jag jobbat färdigt och vi ätit middag och så, så åkte vi och handlade, och sen en sväng på dollar där vi fyndade lite småtjafs. Vi skjutsade E till bussen, hon och Levi`s farbror Seb kommer tillbaka på fredag igen och stannar över helgen.

Annars så har jag strukit gardiner, och snutten har tittat på. Pappa Chris är ute och städar bilen och nu sitter jag och Levi här och skriver. Nu när man skaffat sig en blogg måste man ju nästan skriva lite varenda dag, blir roligast så :)

Föresten så läste jag i tidningen att solen kommer till helgen, HÄRLIGT, för då har vi roliga planer.




dagens

När Levi vaknat idag for vi hem till L en stund. Levi var grinig mest hela tiden, men det gick över när vi kom hem. Hämtade upp E på busstationen så hon är här hos oss nu.

Annars så ringde jobbet när jag var hemma hos L, och frågade om jag ville jobba nu ikväll, så det har jag gjort. Kommer även att jobba hela dagen imorgon. Har ju inte jobbat på 5 månader men det gick bra endå, har ju inte hunnit förändras sådär jättemycket. Snutten har iallafall haft det bra hemma med pappa. Men gud vad jag saknade honom, såklart.

Nu krubbar snutten, dom andra sitter och kollar på tv. Det regnar då fortfarande så inte kan man gå ut. Men jag är rätt trött så jag tänkte gå och lägga mig tidigt ikväll eftersom jag ska jobba hela dagen imorgon.

levi bara sover och sover och sover och..

..Sover :)

Jaa han sover fortfarande. Jag har iallafall nyss lagat mat. Fiskpinnar. Helst skulle jag bara äta paneringen för den är godast, men då blir jag nog inte mätt, om jag nu inte gör jättemånga fiskpinnar och bara äter paneringen, men så många fiskpinnar har vi nog inte..

skitväder!!!

När ska solen komma? tycker mest det regnar hela tiden, tänkte skriva ingen riktig sommar, men det är väl det som är sommar i sverige.

Jag klev upp när Chris kom hem klockan 6 (!) imorse. Känner mig faktiskt riktig pigg. Snutten vaknade klockan 8 och då satte vi oss i badkaret, himla härligt tycker Levi, han gillar att bada. Sen har vi ätit frulle båda två och Levi somnade då mitt i maten så nu ligger han på soffan och sover.

Vad ska man hitta på idag då? Jag som vill vara ute, det vill jag ju nästan jämt ioförsig.. Jag som tänkte promenera till industriområdet och kolla i affärerna där men vi får nog ta bilen istället. SKITVÄDER, vad jag är less!!

Nu kom jag just på att vi ska ju träffa E en stund idag!

Jaja, jag ska väl göra mig iordning innan Levi vaknar.



Elin och Levi







Snutten och farsan snackar

Mina favvokillar satt och snackade tidigare idag  ;)




kvällspromenad

Jag och Levi har vart ute och strosat omkring på djupviken med M. Himla härligt, vi gick runt länge och bara pratade på. Levi sov nästan hela tiden, han har som sovit mest hela dagen, en trött-snutt. M följde med hem till oss och bara umgicks sen.

Och oj som snutten har jollrat på ikväll, jag har spelat in på telefonen hur han nästan skrik-jollrar. Himla sötunge. Man märker verkligen att det händer saker varje dag nu!

Nu sover Levi på soffan, jag tänkte se klart CSI och sen gå å lägga mig. Tänkte stiga upp lite tidigare imorgon och försöka få med L ut en sväng, hur nu det ska gå  ;)

Jag har föresten glömt USB sladden till våran kamera i vissträsk, så nu blire bara telefonbilder ett tag framöver, men det får duga.




Levi, Malin och Nasti på promenad










sömntutor

Jag och Levi sov ändå till 12 idag, sen gick vi ut med hunden och nu ligger snutten och sover igen, en riktig tröttis. Jag har väl egentligen inte så mycket att skriva sen sist..

 Inatt vaknade jag upp med ett ryck, någon var baki våran ytterdörr!! Chris jobbade såklart natt dessutom så vi var ensammna. Iallafall så gick jag ut i hallen och lyssnade, tydligen så hade jag inte drömt iallafall för Nasti stod och kollade mot dörren. Fick aldrig reda på vem det var men det levde iallafall om i trappuppgången ett tag så jag kollade så att altandörren var låst och sen gick jag och la mig igen.

Solen lyser såklart utanför, så typiskt när man är helt trött och seg och inte alls har någon lust att gå ut. Nåja, jag ska dricka mitt kaffe och invänta att snutten vaknar så att vi kan hitta på något.

Biltvätt

Jag måste bara visa bilderna från när jag och B körde med bilen i en såndär automatisk biltvätt, en fredagkväll i början av juli. Levi var så himla gullig, ögonen stora som tennisbollar. Spännande!






Ännu en dag i älvsbyn

När jag och Levi kom fram till Älvsbyn idag blev det ju spö i backen, inte roligt. Där ett tag övervägde vi att åka hem till Piteå men så långt hann vi inte, för solen kom tillbaka. Har hälsat på folk även idag, Levi har för det mesta varit nöjd och glad, bortsett från en deprission som han fick hemma hos E.

Vi träffade Levi`s farfar, styv-farmor, faster och farbror när vi var och åt pizza också, vi hann aldrig träffa dem i vissträsk, utan dem var ute på galej och sov borta, så jag och Levi hade huset för oss själva, tråkigt nog. Snutten satt iallafall lugn och tyst och kollade på medans vi åt, han brukar ha en tendens att vilja ha uppmärksamhet just när man ska sätta sig och äta annars.

Efter pizzeria-besöket traskade vi hem till C och gav Levi mat, och sen bara umgicks ett tag. Riktigt roligt, även där träffade jag vänner som man inte träffat på ett tag, och vi hade svårt att slita oss därifrån, men tillslut var vi tvugna att gå iallafall.

Nu har jag och Levi kommit hem till Piteå, vi svängde förbi pappa Chris jobb en sväng så att han fick pussa på våran snutt litegrann. Vi har suttit och myst en stund i soffan och nu har Levi precis lagt sig, och det ska väl jag också göra strax. Vi är nog både trötta båda två efter allt kringflackande. Ska bli skönt att sova i sin egen säng inatt.


Föresten, idag när vi körde mellan Vissträsk och Älvsbyn var snutten så gullig, han satt där i baksätet och jollrade för sig själv. Jag vart ju tvungen att sänka musiken och lyssna när världens sötaste snutt snackade :)



Jag, Sara, Levi och Lisa



rallarsvängen

Igår när vi vaknat och gjort oss iordning körde jag och Levi iväg till Älvsbyn för att träffa alla mina kompisar och så. Väldigt lyckad dag, vi rantade runt mest hela tiden och umgicks. Var ju så fint väder också! Det var så himla roligt att träffa alla, man glömmer som bort hur roligt vi har. Vi var förbi mina kusiner en stund, där var det 7-års kalas och jag fick både spela kula och leka med lego. Också blev jag bjuden på palt i sommarvärmen, hos min farmor.

 Vi besökte även Emils grav och tände ljus, man kan inte låta bli att både skratta och gråta när man är där, det är så sorligt samtidigt som jag inte kan låta bli att tänka på hur himla rolig han var, alltid med glimten i ögat. 

På kvällen var alla brudar samlade hos E, riktigt roligt att träffa alla, och en viss tjeja var där som minsann påminde mig om saker vi gjorde när vi just fyllt 18 och var ute på krogen och rände runt, det var väl saker som jag mer eller mindre förträngt.

 Jag och Levi kunde inte slita oss därifrån så klockan var nästan 22 när vi började köra iväg mot vissträsk till Levi`s farfar, där vi sovit inatt. Vi är fortfarande hemma hos dem, nu väntar jag bara på att Levi ska vakna så att vi kan fara in till Älvsbyn igen och fortsätta vårat rantande.







En stund för mig själv

Snutten somnade på soffan, och ligger fortfarande där och sover. Få se nu om han kommer sova inatt då, fast han brukar oftast sova hela nätterna, och det är skönt för jag behöver verkligen min skönhetssömn.

Jag steg iallafall precis upp ur badet. Inte ofta detta händer, men jag har peelat hela kroppen, gjort hårinpackning och tillåme filat fötterna. Sen har jag slagit på riktigt stort och även smort in hela kroppen med hudcreme. Nu känner jag mig riktigt fräsch, kommer bli skönt att lägga sig i våran renbäddade säng.


Så, det är väl dags att lägga sig nu då, man vet aldrig vilken tid man får stiga upp på morgonen.






vars for solen?

Levi har sovit heela natten lång. Vi slocknade på soffan kring 22 igår och klev inte upp förens 9 imorse. Det var superfint väder imorse så jag och Levi gick ut på en gång, tur var väl de för typ en timme efter vi kom hem så var det alldeles svart på himlen.

Resten av dagen har vi mest städat och tvättat. Tog en paus och for å köpte dynor och ett parasoll till utemöblerna (jag vet, vi är snabba). Var också förbi ÖB och köpte tvättlappar. När vi kom hem insåg jag att vi nu har ett stort lager av dem, 28 förpackningar tvättlappar, haha, Jag är en jävel på att bunkra!

Vi har precis käkat alla tre och nu ligger snutten på soffan och myser. Ska väl fortsätta dona på här hemma, det behövs.




jobbtok

Idag har jag och L varit med småsnuttarna och hälsat på jobbet, källbogården. Det har varit en riktig babyboom där, bara nu efter jul har fem stycken hunnit få barn, och två stycken är gravida fortfarande. Meddelade att jag gärna jobbar om dem behöver x-tra personal, och vips så fick jag en kvällstur i slutet av månaden. Det ska bli roligt, jag gillar att jobba där.

Efter källbo besöket åkte våran lilla familj iväg till min mamma och hälsade på, och där blev vi kvar hela eftermiddagen och kvällen. Åt middag och bara umgicks, är där alltför sällan med tanke på hur nära vi faktiskt bor. Sen blev det lite handling på kvantum och nu sitter jag här. C har precis badat snutten, och nu ska dem fila naglar.

Jag ska väl ta och packa in maten nu innan den blir förstörd.




Harry, Linda och Levi


ett kvällsinlägg

Nu har snutten somnat i sin säng, så nu ska väl jag snart kojsa, måste ju ta igen lite sen förra natten. Det är nästan så att man blivit lite bortskämd med sömn, så när det väl är en vaken-natt så är man helt slut sen, man är ovan.

Vi har iallafall varit ute en stund ikväll, skönt att komma ut. Man blir så trött av att bara sitta hemma, även om det också är skönt ibland. Ca 10 minuter efter vi kom hem började det ösa ner utanför, så vi hade timing.

Godnatt folket!




nybadade

Nu har jag och Levi precis badat, det gillar snutten. Morsan också för den delen. Levi ligger i vagnen och funderar, i en alldeles för trång body. Ville inte göra honom ännu mera upprörd genom att börja ta av honom den då vi just fått på den, för det var ingen enkel match.

Annars så har vi inte gjort mycket idag. Jag är trött för en viss snutt har legat och sparkats inatt. Snutten fick för sig att han inte skulle sova i spjälsängen nämligen. Planerna är väl att vi iallafall ska gå ut en stund ikväll, man kan ju inte vara inne hela dagen när det är sommar å allt, bara att passa på.





Förlossningen

Måndag kväll den 12:e Maj, Bf+5, satt jag och Chris och tittade på CSI. Hade sammandragningar, ungefär såsom jag haft tillochfrån i en månad, och hela den dagen också. Låg och vände och vred på mig i soffan så som jag gjort så många kvällar förut. Men började det inte göra lite ont? Vi fortsatte iallafall att titta på tv ett tag, tillslut sa jag till chris att vi skulle kolla hur tätt sammandragningarna kom, för det började göra ganska ont nu faktiskt, men det var endå inget nytt utan jag hade haft ont förut. Vi började klocka värkarna som visade sig komma med ca 3 minuters mellanrum, det gjorde mer och mer ont tyckte jag, även om jag tänkte att jag kanske kände efter en aning för mycket. Jag ringde iallafall in till förlossningen och frågade vad dem trodde, när värkarna trots allt kom så pass tätt och regelbundet. Själv tyckte jag inte att jag hade så ont att jag trodde att något var på gång. Svaret vi fick av förlosningen då, ca 22.00, var: "kom in om du känner dig orolig och vill ha en undersökning, eller om du behöver smärtlindring". Jaha tänkte jag, om inte dom tror att det är något, så är det nog inte det heller. Iallafall så fick jag ondare och ondare. Vi fortsatte att klocka värkarna. Jag satte mig i badet ett tag, det hjälpte litegrann, men nog gjorde det väldigt ont endå tyckte jag. Klev upp ur badet och då var värkarna så smärtsamma att jag kände att nu MÅSTE jag ha smärtlindring snart. Bad Chris ringa till förlossningen och meddela att "nu kommer vi".

Sagt och gjort. Påväg till bilen fick jag en så kraftig värk att jag kastade mig över Chris, men jag trodde konstigt nog fortfarande inte att det var en bebis påväg, utan jag skulle bara in till förlossningen och få smärtstillande och sen hem igen. Jag lutade ner sätet i bilen så att jag låg ner, och vid varje värk drog jag mig upp i hantaget som sitter ovanför sidorutan. Jag såg bara gatulamporna svischa förbi utanför och undrade hur långt det egentligen var kvar medans jag kämpade mig igenom varje värk, och då säger Chris "Gumman, kan du hjälpa mig att kolla efter vägskyltar?" kunde inte låta bli att skratta, fattade han inte hur ont jag nu hade? Tillslut kom vi iallafall fram till sunderbyn, klockan var då 23.45, parkerade utanför akuten och tog BB-väskan som legat flera veckor i bagaget och gick in.

Vi fick gå genom vad jag tyckte då var vääärldens längsta korridor. Nu hade jag så ont att jag bara ville kasta mig ner på golvet och grina. Väl framme vid förlossningen var det enda jag fick fram "jag vill ha epidural!!!!" Men nej nej, först skulle det undersökas. Jag kände mig helt borta. Undersökningen skedde iallafall klockan 00.10, och den visade att jag var öppen drygt 4 cm. Inte mer än så tänkte jag, jag som hade så jävla ont! Jag frågade om dom skulle skicka hem mig nu, och fick svaret att dom minsann inte skickar hem någon mitt i en förlossning.

Nu börjar det iallafall bli väldigt luddigt, jag vet att dem satte en nål på min hand, och jag som är så nålrädd. Det gick bra iallafall och jag fick lustgas som hjälpte, men inte alls så mycket som jag trodde att det skulle hjälpa. Jag ylade efter EDA:n i en evighet kändes det som, och tillslut kommer det en läkare som la epiduralen, klockan var då 1.00.

En ny undersökning görs 1.15, och den visar att jag var öppen 9 cm. Jag blev så himla förvånad, för man hade ju läst att det oftast tar 1cm/timme för en förstföderska. kl 1.29 var jag iallafall helt öppen och då spräcker barnmorskan hinnorna och det kändes som att det kom en hel flod med vatten. Ca en timme senare, 02.25 fick jag ställa mig vid ett rema-bord och där stod jag under några värkar, som jag förövrigt inte minns att jag ens kände av längre. EDA:n var verkligen effektiv.

Jag la mig ner igen, 2.39, när jag började känna av krystvärkarna, för att sedan efter order börja krysta kl 2.43. Det är fortfarande väldigt luddigt, jag hör massa folk prata men orkar verkligen inte öppna ögonen för att titta efter, men det lät som att det var ett helt team i förlossningsrummet. Dom sätter iallafall igång ett värkförstärkande dropp kl 3.03. Jag krystade sen några gånger till och helt plötsligt känns det som om hela kroppen bara töms, jag blundade fortfarande när jag hörde någon säga "oj, det var en stor en, hur har han rymts i henne?" och då måste jag ju bara titta upp, och då ser jag världens finaste lilla kille, kärlek vid första ögonkastet!

Chris klippte navelsträngen och jag fick upp världens finaste lilla bebis på magen, aldrig har jag varit så lycklig som jag var då! Att föda barn är verkligen hur häftigt som helst och det är definitivt nåt jag kommer göra igen!


Idoff Levi Karlsson
080513 klockan 03.13
4145 gram och 52 cm






då gör vi ett nytt försök.



Japp, nu har jag skaffat mig en blogg, för 311:e gången typ. Tänkte göra ett nytt försök då alltså, tro det eller ej, men det finns dem som har klagat på att jag tagit bort tidigare bloggar, känner mig lite smått smickrad faktiskt. Iallafall så tänkte jag skriva lite om mina och Levi`s dagar nu när jag är mammaledig.
Enjoy!