nu har kameran kommit!!

Äntligen har jag min nya kamera, och jag älskar den!! Har hunnit testa ta några bilder i urdåligt ljus, och kolla detta:



Tagen med ISO 12.800, helt sjukt bra vad lite brus trots så högt tal!! Ååå vilken lycka!!

en timme step

Sjukt kul att träna även om man är lite som en sjöko såhär i början!! Instruktören börjar passet med att säga att "det är rätt svår koreografi i det här passet" och då fick man ju lilla klumpen i magen, men det gick bra endå. Tränade mage och rygg efter passet och det gick däremot inte så bra alls, 10 situps så var man slutkörd så nu blir det hårdträning framöver. Hoppas nu att min träningsmotivation håller i sig!! :)

träning!!

Julen var toppenbra trots allt papperskit med fk och så, tror faktiskt det är den bästa julhelgen någonsin! Har varit så roligt att träffa alla som man inte träffar annars, och bra stämning och roligt har vi haft. Levi gav bort sina tuttar till tomten, och det har gått bra. Han frågar efter dem då och då men mer än så är det inte.

Ikväll blir det step för min del, första gången jag tränar sen i början av mars och då var jag ju gravid. Har haft sån motivation hela december men vädret har ju inte vart det bästa så då har jag inte tagit mig ut och promenaderna är ett minne blott. Nåja nu blir det nya tag :)



Kollade igenom lite bilder som chris har på sin dator, kolla så liten Levi var och nu är han stora killen, tänk.. snart 3 år!!


jävligt less

Å så less jag är. Först och främst så skulle vi begära föräldrapenning åt Chris igår, men det gick inte av någon dum anledning. Efter samtal hit och dit med försäkringskassan kommer dom fram till att vi inte har gemensam vårdnad om barnen vilket vi visst har, tjaffs och tjorv och sen ett "OJDÅ det har ni ju visst det, det är bara vi som inte fört in det ännu". Det tjorvar dock fortfarande med föräldrapenningen och när man ringer dom på fk får man prata med olika personer hela tiden och dra upp samma historia om och om igen.. fan för nå anteckningar alltså. Tänk dom som är beroende av att få dom där pengarna varje månad just en speciell dag också tjorvar dom såhär.

Sen får jag veta idag att kameran som jag beställde förra veckan med GARANTERAD leverans innan jul, är försenad så jag får den inte förens nästa vecka. När den insikten nådde mig fällde jag en tår. Så himla tråkigt, jag som har längtat så mycket..

Sen sist men inte minst så kan vi inte betala hyran för vi har inte fått någon hyresavi. Less less less. Inte konstigt att man inte har någon julkänsla när man stressar och jagar upp sig så som man gör när allt jävlas. också undrar jag hur affärerna som säljer barnkläder tänker.. tar in tre plagg av varje och tar det slut så tar det slut och då blir man utan.

Detta är inte den bästa dagen i mitt liv!!

hemske

Halkade in på denna blogg av ren slump.. Fy fan så ovärdigt

en liten kompis


Levi säger så mycket roligt nuförtiden. Nu till frukosten sa han: "Mamma, du har ett stort huvud. ja har ett  stort huvud. Lillan är en ganska liten kompis"

Igår kom vi in på att han också har varit en bebis, och det tycker han förstås inte. Han kontrar med "näää, het(er) Leevii".


Sara ♥ Andre






Trötta familjen och roliga Levi :)

Sjukt ointressant. Chris sitter just nu och förklarar för mig hur man tillverkar plywood, han sitter och tittar på det på discovery channel. Kan härmed meddela att intressantare samtalsämnen har man ju varit med om! :)

Nu har Smillan åkt på en dunderförkylning. Usch vad jag lider med henne. I natt har hon haft svårt att sova, har hört hur hon legat och vridit och vänt på sig, och hur hon börjar suga på tummen men då är hon så täpp i näsan så det går ju inte. Sen har hon hemske hosta som även den gör så att hon inte kan sova. Men prinsessan säger inte ett knyst, inget gnäll alls från hennes sida varken i natt eller idag. Tillslut tog jag henne till våran säng i natt, ville inte att hon ska ligga och hosta för sig själv.

Vi har varit hemma hela dagen idag, trött och slut hela familjen. Levi fick gå ut och leka för första gången sen förra lördagen, då han varit krasslig hela veckan. Det tyckte han var roligt, men så fort han kom in så somnade han sittandes i soffan.

Måste ju berätta vad Levi gjorde tidigare i veckan. Vi satt tillsammans i soffan under täcket och tittade på barnprogram, när han kryper närmare mig och lägger armen om mig också säger han: "fiiina unge". Nuförtiden hör man ofta sina egna ord komma ur Levi`s mun. Han har så mycket roliga saker för sig :)

tiden går så fort

Tiden går så fort, alldeles för fort. Smillan är snart ett halvår och det dröjer inte länge så är Levi 3 år. Kan inte fatta att dom växer så fort. Nu förstår jag dom föräldrarna som inte "klipper navelsträngen" och vill ha sina ungar boendes hemma med sig föralltid, och även familjen annorlunda med 1000 ungar. Så underbart med barn! ♥


Här är Smillan bara nån timme gammal.



sjusovarn

Levi sov hela eftermiddagen igår och vaknade när det var läggdags vid 20.. Bra där. Han var vaken ett tag med oss och sen sov han till nästan 10 imorse, trötta killen. Nu har Smillan en hemsk hosta och lite gegg i ögona så då var det hennes tur att bli sjuk. Det är så hemskt när dom är så små och är sjuka!

Cdon tomten kom hit med lite julklappar till Levi för ett tag sen, beställde bamse böcker till honom därifrån och det kan jag verkligen rekommendera för dom var jättefina, ska bli så roligt att läsa dem för honom sen! Det blev några disneyfilmer också, tycker det är perfekt för dom är ju roliga att se även för mig, hehe. Man måste ju tänka snäppet längre ;)

Och min kamera är beställd, så leverans bör bli nästa vecka. Det ska bli så sjukt kul!!!!!!

Nä nu är det mellanmål.

Ny design

Fick för mig att knåpa med designen, är inte direkt färdig, men nu orkar jag inget mer för idag. Ni får gärna säga till om ni hittar något tokigt i bloggen som behöver rättas till.

Idag har inte direkt varit världens bästa dag, vi tackar Levi tjurskalle nummer ett för det och hoppas på en gladare kille i morgon. Nåja.. Nu ska jag lägga mig och sova. Imorgon har jag muntlig examination, också ska jag skriva det sista på mitt arbete som ska in i mitten av januari, sjukt skönt att ha det gjort!


Godnatt


Kolla in huggtänderna;


rökfyllt

tackar tackar för era svar i föregående inlägg. Det blir nog så att jag köper kameran här i svedala. Blir bäst så!

Idag tände Levi nästan eld på brödrosten, spännande minsann. Jag stoppade i min macka som skulle rostas, telefonen ringer, jag svarar och försvinner några få ynka minuter in i Levi`s rum. Går ut därifrån i samma veva som brandvarnaren börjar tjuta, det ryker i köket. PANIK. Levi skulle ju rosta mackan lite mera, typ till en kolbit så när mackan ploppade upp tryckte han ner den igen. Tack och lov så gick ju allt bra!


Annars händer det inte så mycket här, Levi har varit sjuk sen i lördags så vi har bara varit hemma. Jag har gjort skoljobb så nu ser vi framemot EN MÅNADS LEDIGHET, duktiga jag!

Smilla är så duktig, det här med smakisar har inte varit så populärt, men nu gillar hon det. Ikväll har vi dessutom introducerat välling och det åt hon med god aptit, annars är hon nämligen inte så stor i maten. Sover gör hon om nätterna, när hon inte sagt ett pip och det börjar bli morgon måste jag gå in och kolla så hon andas, och det gör hon ju förstås. Hon sover ju bara :) Däremot så vaknar jag fortfarande flera gånger per natt, av ren vana, jag skulle nog också behöva en kurning :P



kameraångest

Jag blir tokig av all beslutsångest. Det gäller förstås kameran jag vill ha.. Alternativen är att köpa kameran från USA vilket blir ganska mycket billigare (skiljer ca 2000-3000 kr) . Problemet är att på kamerahus gäller inte världsgaranti, utan om det är något problem med kameran måste den lämnas in i USA. Vet ej heller om svenska menyer kommer finnas på kameran, och om jag måste köpa till en laddare till kameran då det kanske inte är europastandard på laddaren. Måste även vänta 1 månad på kameran.

Köper jag kameran i Sverige får jag betala mycket mer för den. Men då slipper jag tjorvet med menyerna och laddaren, och det skulle vara betydligt lättare om jag måste lämna in kameran. Dessutom kan jag ha kameran redan nästa vecka och behöver alltså inte vänta särskilt länge.

Åh vilken ångest.. vad hade ni gjort?

Tavlor

Det är ju portofritt på fuji fram till idag. Egentligen har jag nyss framkallat därifrån men när det ändå är gratis porto tänkte jag att man kan passa på, så jag ska framkalla dom här som jag gjort, tänkte rama in :)


Hur tänkte jag?

Ja det kan man ju fråga sig.. Hur tänkte jag egentligen när jag sålde min kamera och inte kollat upp att den jag vill köpa inte är släppt ännu. Nåja det ska ju finansieras också och jag tänkte att det skulle finansieras med skadeståndet som jag hoppas få från brottsofferjouren inom en inte alltför avlägsen framtid.
Jag är i alla fall sjukt fotosugen nu, ser fina bilder överallt.. Lånade mammas kompaktkamera men det är ju inte alls samma sak.

Jag överväger förövrigt att göra en fotoblogg, med lite mer struktur och kategoriserat. Det är ju kul att ha för sin egen skull om inte annat.

En till vinterbild på mig och Levi, jag förstår om ni börjar vara less på samma tema :P




En lista


VEM

Vem är i rummet med dig?
Nasti och Smilla
Vem fick du senaste sms av? Min lillasyster Emma
Vem tänker du på nu? Emelie Ohlsson , älskar hennes bilder och var precis in på hennes blogg :P
Vem pratade du senast i telefon med? Lillasyster Emma
Vems hus var du senast i? Det var nog i förrgår i mammas hus.
Vem önskar du var med dig nu? Elin , det var så längesen vi träffades och jag saknar henne massor.
Vem är din favoritsläkting? oj, ingen aning.

VAR

Var är din mobiltelefon?
Brevid mig i soffan
Var handlar du mest? Ica kvantum eller Willys.
Var fick du tag på tröjan du har på dig? Cubus
Var åkte du senast bil? Åkte senast i vickans bil till öjebyn för några timmar sedan.


VAD

Vad åt du senast?
Pasta och skinkgratäng
Vad drack du senast? Vatten
Vad är det för färg på dina byxor? Svarta.
Vad är den närmaste saken som är blå? Lillans leksak
Vad har du på fötterna? Sockar.
Vad är din favorit färg? Jag gillar lila.
Vilken film såg du senast? Beck - levande begravd
Vad hör du just nu? Någon som försöker få igång sin bil här utanför.

HAR DU NÅGONSIN

Sovit i någon annans säng?
Ja
Hånglat på en bio? Inte vad jag kan minnas
Hånglat i skogen? Det tror jag nog.
Sovit naken? Haha ja!
Kört över hastighetengränsen? Ja kanske nån kilometer för fort någon enstaka gång :P
Målat om ditt rum? Ja flera gånger.
Dansat framför en spegel? Ja varje gång man tränat på korpen :)
Fått hicka? Jaa och jag hatar det.
Dumpat någon? Ja när jag var liten.
Hoppat i en bil med folk du just har träffat? Det tror jag faktiskt inte.
Smugit ur ditt hus? Ja säkert!
Haft känslor för någon som inte känt desamma? Ja
Hånglat med en främling? Ja
Älskar eller saknar någon nu? Som jag skrev ovan så saknar jag Elin och längtar tills hon kommer hem över jul!

Gulle levi



Foto: Katarina Grankvist

sömn!

Första kurnatten visade det sig hur många gånger lillan verkligen vaknar på nätterna. 11 gånger, varav hon var vaken en timma en av gångerna. inte konstigt att man varit trött! Andra natten vaknade hon 3 gånger, men somnade snabbt om. 2 snabba uppvak i natt. Men 12 timmar utan mat har hon sovit alla nätterna, och jag har fått lov att väcka henne på mornarna vid 8.30 för att gå med Levi till dagis.

Fick en kommentar om att Anna wahlgrens sova hela natten kur skulle vara hemsk, och jag vill bara meddela att så är det inte i detta fall. Nu är ju alla barn olika men på mina barn har detta funkat bra. Man får gå in till barnet om det skriker, till och med plocka upp barnet för att trösta, vilket jag inte läst mig till att man "får" i andra kurer.

Jag gjorde denna kur på Levi när han var 8 månader, och sen dess har han sovit ibland upp till 14 timmar per natt utan att vakna, lagt sig för att sova utan problem och framförallt så känner han sig trygg med att sova. Han har sedan dess kunnat sova i olika sängar, bli nattad av olika personer, både hemma och borta. Före vi gjorde kuren vaknade han säkert som lillan, 10-11 gånger per natt, han tog säkert 2 timmar att söva.. till att somna av sig självt.. det tyckte jag var ett mirakel :)

Nåja, nu ska jag gå och äta middag och sen blir det glöggkväll hos vickan . synd att man inte dricker glögg bara :)