en vanlig dag

Måndag idag.. Jag och Levi har inte gjort så mycket, tagit en promenad och handlat lite. Måste berätta en sak, och det är att sen i torsdags har Levi fått TRE tänder, så nu har han alltså fem gaddar, min stora pojke!

Nu har jag precis ätit en tidig middag, Levi har fått kokta morötter till mellanmål, nyttigmamma va :)

trött som tusan är jag jämt och hela tiden, jobbigt

ingen träning idag heller

Hade verkligen behövt ett ordentligt träningspass. Är så arg och irriterad över så många skitsaker.. BLÄ. När jag kom fram till korpen så såg jag att step-passet som jag suttit och väntat på hela dagen var inställt, jävla skit alltså!!!! Hade det varit förra söndagen hade jag inte brytt mig, men IDAG var jag så jävla peppad. Hade ju kunnat träna nå annat men nivet då man ställt in sig på något.. jag har förövrigt inte tränat sen förra söndagen..

Min telefon gick ju också sönder i fredags.. Men tack och lov så fungerar den nu igen. Gick in på teliabutiken och frågade varför telefonen betedde sig så konstigt, och när karln tog ut batteriet så rinner det ut en massa vatten ur fonen. bra där.. så ett hett tips, lägg inte telefonen på diskbänken och då absolut inte under diskstället!

nyklippt

Idag har jag varit och klippt mig, var välbehövligt kan jag lova för mitt hår gick knappt att kamma ut längre. Köpte också en present till lillebrorsan när jag var på stan, också for jag och Levi och grattade honom. Nu har vi kommit hem för ett tag sen å Levi ligger och sover.. Jag är så trött att jag inte orkar titta längre.. Men jag ska försöka se lite tv iallafall. Jag är så trött nuförtiden, vill bara sova sova sova..

Imorgon får vi iallafall finfrämmande ;) NAJS!!!!!!

ge mig motivation..

.. Till att gå uut.. jag är såå lat.. men idag har jag faktiskt gjort en liten kraftansträngning. Jag gjorde mat till levi och fryste in i burkar. Stuvade makaroner och korv, fyndigt va. Nu ligger Levi och sover i vagnen.. Nån jävel använder samma kanal som vi på babyvakten, morrrrrrrrrrrr. Jag orkar inte gå ut och hämta sändaren och ändra kanal heller, så lat är jag. Jag får kolla han då å då istället..

nää.. vad skulle man ha gjort..

lek-Linnea

Dagen har spenderats med Linnea. Vi har varit på familjens hus, vandrat omkring i stan, fikat och sen har vi varit här hemma hos oss och lekt med Levi i lekrummet, Linnea är en riktig lektant.

I LOOOVE THIS DAY ;)





paltkalas

Idag har Linda och Harry varit hit och ätit palt med oss. Jag åt tre paltar, för den som vill veta :) Gottgotttgotttt med smör å lingonsylt. Chris har jordgubbssylt till palt, det passar väl inte?! Linda tog med sig palt hem till karln sin också så han också får smaka, hehe. Nu ligger Levi i sängen och ska sova, och jag ska sätta mig och se tv. Kvällarna är min absoluta favorittid på dygnet.

Kan någon snälla ge mig lite tränings/promenad motivation? PLEASEEee! mejla hit lite nu nu nu nu.

helgen

Helgen har vare bra. i fredags kom Linda och Jonny hit å åt burgare med oss, sen såg vi en film. Det var fredagkväll.

 Igår på eftermiddagen bestämde vi oss för att fara till Per och Linda, klockan var nästan middag när vi skulle fara, så jag frågade chris hur vi ska göra med maten!?!?!? Svaret jag fick var:  "Men snälla Louise måste vårat liv alltig krestsa kring mat!!?" HEHHEHEHE. Han har faktiskt kommenterat de där i veckan.. När vi äter frukost så frågar jag vad vi ska äta till lunch, samma sak när vi äter lunch, vad vill vi äta till middag? Jag överlevde iallafall kvällen, för Per och Linda bjöd på middag! :) Vi for däremot hem tidigt för jag var trött.



Levi skjutsade Harry på bilen




välkommen till världen!

För ett tag sen fick jag ett sms från danne, nu har han och kajsa fått sin flicka!!!!

kvällssnutt

Här har ni två bilder på snutten från igårkväll. Kan lova att ta på pyjamasen är numera ett projekt som inte löper helt smärtfritt. Ser ni i ögonen hur trött han var? :)


stor-magen

Igår hade vi en rantar dag, var förbi både hos min pappa, min farmor och sen hos Danne och Kajsa. Dom ska ha barn snart, och vad spännande deet är med en bebis mage, känns som om det är evigheter sen jag själv hade en sån mage, fast det är ju bara ett år sen..


Kajsa är i V.37om jag inte minns fel.





igår

Levi igår, hänger och klänger hos morfar


den här hårfärgen vill jag ha tillbaka:


gröt

Fyy.. har pluggat nu.. har ett grammatik prov klar.. Jag hatar grammatik, bara jobbigt. Är ju kanonväder ute, så vi ska nog ta en promenad sen tänkte vi, när chris kommit hem och vi ätit lunch. Levi ligger ute i vagnen och sover just nu.. Han har varit en riktig klängapa nu på förmiddagen, och gnällig som tusan.. Men sånna dagar får man också ha..

Igår fick Levi äta gröt själv.. eller äta och äta han kladdade mest :)


dop, vänner och sol

Igår var vi på dop, Stina och Daniel döpte sin lilla Eric. På vägen från kyrkan till annelund så skojade Per till det. Vi var tre stycken som "följdes" efter varandra med bilarna, först per och Linda, sen jag och efter mig körde emelie. Per var sådär lagomt rolig och körde runt runt i två rondeller och sen tog han ett varv extra runt ett kvarter, och vi följde blint efter, vi hade ju ingen aning om vars vi skulle varken jag eller Emelie. Och ni vet den där lilla rondellen som är på annelund? Den är ju som sagt liten, och tre bilar som cirkulerar runt  där, hehe.

1. Daniel Stina och Eric
2. Emelie och Levi
3. Per Linda och Levi
4. Linda och Levi
5. Ken och Malin




På kvällen fick vi finfrämmande, Anna, Henke och Kåggan kom hit och polade med oss. Vi åt korv å makaroner, det var förstås jag som bjöd på finmiddag. Undrar hur många grisar jag äter på en vecka..  Jag var supertrött så sekunden dom for härifrån så somnade jag i soffan och vaknade upp två timmar senare helt ensammen, då hade min man farit på jobbet så jag var helt alen på allen.. Det är jobbigt för jag är så himla rädd att någon ligger under våran säng så jag måste alltid hoppa upp i sängen.. tungt.

1. Anna och Levi
2. Kåggan





Det var lite från igår.. Idag då.. På förmiddagen gjorde vi då absolut ingenting, donade på här hemma. Levi har börjat svamla med maten ibland, idag till lunch fick han gräddstuvad pyttipanna men det dög visst inte alls, för han bara spottade ut. Jag gav upp rätt snabbt också, så han fick välling istället, han äääälskaar välling. Sen under tiden som Levi låg och sov ute i vagnen så pluggade jag, och nu är jag äntligen snart klar.

Efter plugget for vi hem till min mamma och satt på ett renskinn i solen, vi tog också en promenad där, så sjukt härligt väder det har varit ute idag.

Mamma och Levi



Nu ikväll har min mamma, mormor, jörgen, och lillebror anton varit här och ätit middag med oss, inte helt oväntat kanske men vi åt korvstroganoff ;) mums.  Anton har lekt med Levi i hans rum, roligt tycker lill snutten.

1. Morfar Jörgen och Levi
2. Anton och Levi






Såå, det vart ett långt inlägg.. PUUUUUUUUH





någon som har tips..

.. på vad man kan göra för nå roligt i photoshop? färger, bilder, mönster? jag har verkligen noll inspiration..

pizzamackor

Nu ska ni få höra, ett mirakel har skett. Jag for på korpen runt fyratiden för att träna step30. När passet var klart kom jag på att jag glömt ställa P-skivan, och jag brukar ALDRIG glömma det. Åhnäj tänkte jag, fredag den 13:onde och jag har glömt ställa skivan, hur ska detta gå.. Men det gick bra :)

Jag plockade upp kåggilåggi också åkte vi ut till sanavägen och hämtade jonny.. Han hade roliga historier han. Nåja, vi lämnade av karln i stan och åkte hem till oss och gjorde pizzamackor, mums. Sen har vi lekt med levi och sett lets dance.

Kåggan for hem för en stund sen, hon åkte med chrischros när han for på jobbet och nu sitter jag ensammen här. Men jag är trött, ska nog sova snart.. friday night när man har barn ;) men bättre kan det inte bli!!!

levipastej

De senaste mornarna har Levi vaknat tidigare än han brukar. Iofs efter sju så jag ska väl kanske inte klaga, men jag tror att det är för att det börjar bli ljusare ute, så igårkväll drog vi ner persiennerna, rullgardninen och hängde ett täcke för fönstret, och jodå det funkade, snutten har sovit sååå bra och sååå länge.

Vi tog en promenad på förmiddagen, handlade hem lite som vi behövde.. mjölk å sånt.. sen har Levi sovit ute i vagnen i nästan tre timmar, och jag har suttit här. Jag känner mig slö idag.. jag skulle vilat istället för att nörda vid datorn. Sen idag blir det step iallafall, bara 30 minuter men det är som lagomt.

Föresten, har inte fk sjuka regler? Om jag inte tar ut minst 5 dagar/ vecka i föräldrapenning efter att Levi fyllt ett år så kommer dem att räkna om min SGI. Och såsom jag kämpade för att få någorlunda SGI.. Nåja det får väl bli så då. allt är ju så sjukt luddigt med försäkringskassan tycker jag.. och ringer man dit får man olika svar av olika personer tycker jag, så man vet aldrig vad som gäller.


idag är Levi iallafall 10 månader, stora killen. . snart är han ett helt år, fasiken vad tiden går fort!



vilken dag!

Jag har haft fullt upp sen imorse. Jag och Levi skjutsade min mormor från bussen hem till mamma, sen har vi lunchat på stan med brudarna och där blev vi kvar hela dagen, kom hem, städade hela lägenheten, bada lilleman, lägga honom, gå en promenad med Nasti, och nu sitter jag här. Mycket man hinner på en dag.


Jag skulle egentligen träna nu ikväll men jag har fått hosta nu igen och passet var så långt och dessutom är det ett rätt tungt pass jag skulle på, så det blev inget av det. Aerobic intervall var det förövrigt. Men imorgon, STEP wihoo.

Bästa idag då Linda gick in på en affär medans jag och Stina stod och väntade utanför, också ringde det på min telefon;

Jag i telefon: men kom hit, vi väntar här på dig.
lägger på luren
Stina: vem väntar vi på?
Jag (med en såndär "men är du knäpp eller - ton"): Men Linda?!?!??!

Det lät inte lika roligt när man skrev det ser jag.. men det var kul!! heheh



snutten fick smaka glass i arjeplog


hejsan hoppsan

Såå, nu ligger Levi i sängen. Han har varit så himla go nu ikväll så jag ville pussa ihjäl honom. Sötälskling!! Vi har lekt en massa med hans boll, också har jag och Chris jagat honom och han kryper ju fort som tusingen nu alltså, och när vi fick fast han så har vi kittlat honom.

 Dagen har varit lugn, Linnea har varit här och vi tog en promenad. Annars har vi inte gjort nåt speciellt. Jag tror jag håller på att få hosta, är det inte den ena sjukdomen så är det den andra.. inte så mycket att göra åt..




Såhär har Levi sett ut många gånger under dagen, hängandes i ett byxben. visst har han söt pyjamas



på fötter

Sådärja. då är jag på fötter igen. Jag har varit rätt sliten efter helgen men nu äntligen känner jag mig piggare igen. Nu dom senaste dagarna har Levi lärt sig vinka, också "dansar" han till musik. Så himla söt.

Igår var vi iallafall på familjens hus, sjöng och lekte med de andra barnen. Annars har vi inte gjort så mycket speciellt.. Idag ska en viss Linnea komma hit, får väl se vad vi hittar på. Hon skulle köpa med ketchup till mig, vi har slut här hemma och utan ketchup kan man ju inte äta.

Nu på förmiddagen kan jag lova att Levi har varit gnälligare än någonsin. Vars jag än gått har jag haft en unge hängandes i benet. Inte ska ni tro att man kan sitta vid datorn en sekund heller, han älskar nämligen datorn och vill helst sitta i mitt knä och slå på tangentbordet, precis som hans pappa gör när det jävlas för honom. Men inga små barn vid datorn inte!!


Snutten och jag igårkväll i våran säng



dåligt av mig

Jag har varit dålig på att blogga nu dom senaste dagarna.. Men vi har haft fullt upp med att ta oss hem och så.. Nu ska jag och Levi snart fara på familjens hus så en bättre uppdatering kommer senare.

marknaden

Idag har vi varit och gått på marknaden här. Samma saker som alltid men det är som en tradition att gå ett varv iallafall. Min man tappade jag bort redan vid tvåtiden då han blev "fast" på puben med nå kompisar, får väl se när vi ser han nästa gång då :) Marknadshelgen är ju en helg när de flesta i arjeplog är onyktra.

Vi har varit med nå släktingar till chris idag, och om man får favorisera så är ju Brandon och Isabella mina favvisar. Isabella är 7 åt och Brandon är 5 år, i höstas flyttade dem från San diego hit till Arjeplog, go ungar!

Levi sitter nu naken på farmors köksbord och är helt fascinerad av kristallkronan. Chris mamma ska strax spå oss.


Snutten är arg för att han inte når lampan


Andra tanden på G

Levi har bajsat massor, efter tredje gången idag var jag tvungen att känna efter, och jåda, andra tanden är påväg!!




nu drar vi till artjeplokk

Levi igår, mitt i en nys


igår

Igår kom min syster Sara hit, vi fick massor av kläder till Levi, en hel stor kasse. Så nu är hans garderob överfylld. Vilken tur vi har, vi behöver aldrig köpa kläder till Levi, utan kan köpa bara det vi verkligen vill ha. Sparar man lite cash. När dom hade farit tog vi en promenad in till stan å mötte upp chris moster Linda å drack  kaffe i gallerian. Sen när vi kom hem kom grannarna hit en sväng, så vi träffade mycke folk igår med andra ord.

1. Mattias och Levi
2. Levi
3. Mannen
4. Jag
5. Linda



sådärja

Imorse skrev jag en uppsats i skolan.. det tog TVÅ OCH EN HALV TIMMAR. En uppsats om växthuseffekten, på engelska. Kul va. jag satt själv i ett klassrum vid en dator, tills det kom två kvinnor som inte verkade fatta att det var ett klassrum där jag satt och jobbade, dom började pladdra högt å fort på arabiska, kanske. Alltså jag vet inte om det var arabiska. Irriterande iallafall.

Ikväll när jag skulle boka tid i tvättstugan fick jag hjärnsläpp.. Kom inte ihåg vilket datum det är idag, eller ens vilken dag.. Jag visste att det var den 1:a i söndags.. Men inte vilken veckodag det är idag.. Efter en stund klickade det.. Jag har ju varit på aerobics ikväll, och det är ju på tisdagar. Det måste va tisdag då alltså.


Nåja, mera plugg..

hehehelgen

Helgen har varit tokbra! I lördags kom Linda&pelle och Stina&Danne hit. Vi åt god mat och drack gott och satt och surrade till låångt in på natten. Vi kom fram till en massa saker, just nu kommer jag inte ihåg vad, men jag vet att vi kom fram till saker iallafall.

Titta killen som kan gå;




presenten

Lite sent men här är kläderna som Levi fick av Linnea.




fint va

HON ÄR SÅ BRA

hannapee <--------------------------