Nasti


nappkillen


Levi

Levi igår, man ser att han inte var riktigt kry..


det händer inte så mycket här.

Igår hade vi främmande. Daniel, Kajsa och Sally kom hit och hälsade på oss, mycket trevligt. Levi var ju dock krasslig men det gick bra endå. Vi, eller chris, gjorde gomat - hamburgare och strips, inte så avancerat men skräpmat är såå gott. Vi hann ut på en kort på promenad i solen också, synd att Levi var sjuk annars hade man ju gärna varit ute längre.

Senare på eftermiddagen kom Chris pappa hit med ett stort påskägg med godis och pengar i till Levi, och snutten klagade inte utan satte igång att äta på en gång, han hade choklad runt hela munnen, festligt värre. Han har dock massor med godis kvar men nu tror jag det räcker med godsaker för några dagar iallafall, det är ju faktiskt påsk till helgen.

Nu idag har vi ännu en hemmadag, Levi har fått ta det lungt så att febern inte ska komma tillbaka, han har nämligen varit feberfri idag. Jag var till en läkare imorse som konstaterade att jag är otränad i ryggen och det är därför jag har så himla ont, så nu blir det att gå till en sjukgymnast och hoppas på att det går över med träning. Levi ligger och vilar nu och sen får vi väl se.. Ikväll kommer iallafall lillasyster Sarah hit och hälsar på oss, annars har vi inte så mycket mer planer. Jo föresten det är ju CSI triologin, sista delen så den ska man ju se förstås :)

Levi och Sally igår;


feber

Levi hade feber när han vaknade imorse så han fick förstås stanna hemma från dagis då, jag sa att han inte kommer komma något i veckan alls, lika bra det när jag ändå har möjlighet att vara ledig. Nu sitter han i soffan med mig och myser, också säger han "noor" var femte minut och då torkar vi näsan.

vi ska nog ta oss en sväng ner till tvättstugan om ett tag tänkte jag, så man får göra bort det nu när han ändå är sjuk och man inte kan fara runt och ränna. Sen ska vi dra en sväng med dammsugarn här hemma så det är riktigt städat när Chris kommer hem från jobbet.

Vi har föresten tänkt se över våra matkonstnader nu, vi är ju inte direkt dem som planerar vad vi ska äta utan det blir mer "jahaaa vad ska vi äta idaaag dååå" vilket resulterar i att man kastar mycket mat.. Så nu blir det att sluta med impulsköp och börja veckohandla och gå efter nå slags matscheman så man vet vad man ska äta. Får väl se hur det funkar då, har försökt en gång tidigare och det gick inget vidare men skam den som ger sig ;P

Nä, nu blir det tvättstugan. Hejs



LESS FK

Satans less man blir på dom där jävlarna.. har försökt ringa till försäkringskassan i flera dagar nu för att fråga när vi får ut ersättning för VAB dagarna som vi tog ut i februari, men vem tusan ids sitta och vänta när man har plats 428 i kön????

sömntuta

Levi bryr sig visst inte om att vi har ställt om klockan, han sover nämligen fortfarande så jag ringde till dagis och sa att han kommer senare idag. Får väl se då när lilla herrn behagar att vakna ur sin skönhetssömn. Idag blir det att se över skolarbeten och så, innan man tar påskledigt. Det blir en kort dagisvecka för karlsson i veckan, bara idag och imorgon, sen tar han påskledigt.

Nä nu ska jag kolla runt på mobiltelefoner innan jag blir tokig, min telefon är helt knäpp nämligen. Någon som har tips på en bra mobil?

en till bild från sallys kalas :)


bad och bibblan

Igår var vi och badade i varmvattenbadet i öjebyn, första gången som Levi badat i en pool. Det tog ett tag innan han vågade sig ner i vattnet, men tillslut ville han minsann också bada, lite synd dock att vi inte tagit oss iväg på ett badhus förens nu när han nästan är 2 år, men det får det bli ändring på. Efter badhuset for vi iväg till bibblan och lånade lite böcker till Levi, han tycker det är jättemysigt att läsa böcker så det är bäst man passar på!

Sen igårkväll kom Viggo hit, han har sovit här i natt. så Viggo och Levi lekte innan det var dags att göra sig iordning och gå å lägga sig, vilket tyvärr inte vart så länge men ändå en stund. Imorse tog dem båda två en sovmorgon och det var ju skönt, sen har dom lekt på här hemma innan Vickan och Linus kom hit. Det har dock varit lite jobbigt för Levi att låna ut leksaker, men sånt måste man ju också lära sig.

Nu får vi väl se vad som händer.. Vi har funderat hela dagen över vad vi ska hitta på men vi har visst fortfarande inte kommit fram till något så vi får väl se..

söndagsmys


två bilder till på Sally.


gårdagen

Det blev ett himla rantade igår. Vi for som sagt på kalas hos Sally och där var det fullt med barn, som det ska vara på ett barnkalas. Efter kalaset for vi till min farmor och åt mat, surrade lite och sen vidare förbi Charlie en sväng för lite surr. Blev dock inte länge för då fyllde min lillebror Anton 12 år igår också så vi svängde förbi där och grattade honom innan vi åkte vidare hem och Levi sen ÄNTLIGEN kunde lägga sig i sängen vid 21. Gissa om jag hade en trött kille när vi kom hem!!

en bild från igår på docksöta sally


kalas hos Sally

Idag blir det ettårskalas hos Sally i Älvsbyn, så dit styr jag och Levi kosan i eftermidag. Tänk vad fort tiden går, jag tycker det var nyss som Sally föddes men icke sa nicke. Speciellt det här senaste året har gått fort.. men det är väl för att vi har så fullt upp hela tiden kanske.


gammal bild på Sally och Danne.



Levi vaknade redan halv sju imorse.. Jag försökte säga till honom att det var natt men det brydde han sig visst inte om, så då fick han lägga sig i våran säng och titta på tv istället, TACK bolibompa för att ni finns!! Nu ska vi väl ta å käka nå frulle och sen bär det av till dagis en stund.

ny vecka

Då var det måndag igen, jag tycker veckorna går så sjukt fort. Helgen har iallafall varit supermysig. Lördagen spenderade vi på nimbys, oj vad Levi lekte. Dom hade ju nå uppträdande där också så han fick ju träffa nimby också vilket han fortfarande pratar om, "ninni" säger han. Dom sjöng och spelade och letade nån skatt, och levi shakade lös till musiken, sötplutt.

Igår var det ju så himla fint väder så då for vi till jävre och satt ute vid elden med Vickan, Viggo och Linus. Viggo och Levi ville ju åka skoter också, så jag och Viggo fick tolka på boben bakom skotern när Linus och Levi körde, superkul ju!! Inte ofta man gör sånt längre.

Kvällarna har varit väldigt lugna, jag orkar som inte vara igång både på dagen och kvällen längre, känner mig som en gammal tant i kroppen :P


Nu är Levi på dagis, skulle tippa på att han ligger och vilar. Jag ska göra klart en uppgift och sen traska iväg till Vickan så hämtar vi barnen samtidigt. Det blir nog att leka ute en stund innan middagen tror jag, är ju så himla fint väder ute idag, det blåser dock litegrann ute men det kan man ju leva med så länge det är sol.


Levi provar mössor. Bilderna är tagna i helgen.




jgfdklasjgl

jag är så ini HVETE less på detta ständiga sötsug!!! någon som har nåt tips som botar det innan det slutar med att jag rullar fram?!?!?

bus igårkväll

Viggo, Vickan och Levi


snyggunge


fredagkväll

Nu är det fredagkväll, härligt. idag har både jag och chris suttit hemma och plugga, Levi behövde dock inte vara på dagis så länge idag, inte för att han brukar vara nå överdrivet länge annars heller men. Han trivs iallafall så himla bra på dagis så på morgonen när han bråkar och inte vill klä sig räcker det med att man säger att "då blir det inget dagis för dig idag då", så blir det genast bråttom med att få på sig kläderna, just påklädningen har ju varit det värsta man gör på hela dagen annars.

Nu på eftermiddagen slipade vi iallafall väggen i köket som ni ser, och sen kom Linus, Vickan och Viggo hit och hjälpte oss med tapeten. Levi och Viggo lekte för fullt, huliganerna. Levi ser upp till viggo så himla mycket och ska göra precis som viggo gör, en liten härmapa minsann :)

Elin kom hit i eftermiddags också, men hon for ut på äventyr nu såhär på kvällskvisten så nu är jag och Chris ensamna. Jag tror jag ska lägga mig i sängen och se tv och kramas med karln min, jag har så sjuk foglossning i ryggen, börjar bli gode less vill jag lova men jag har iallafall fått tid hos en läkare nu så då får vi väl se om det går att göra något åt. Men det är väl nu krämporna som foglossning och ischias börjar på allvar, så var det iallafall när jag väntade Levi.. Dock så jobbade jag ju då på ett av piteås tyngsta boenden nästan heltid ändå tills jag var i v.30 , så det var ju inte konstigt att man hade krämpor då egentligen :P

Nåja, nog med klagoramsor, nu ska jag gå till sängen! Ha en bra kväll!

omgjort

Nu idag har vi tapetserat en fondvägg i köket. Eller vi och vi, Linus har varit här och satt upp tapeten åt oss, snäll som han är! Vi målade om köksbordet för nån vecka sen, från brunt till vitt, så nu är det riktigt fint i köket. Gissa om jag boar något nuförtiden!!



Godmorgon

Nu är vi vakna. jag vaknade väl runt 6 och kunde inte somna om efter det så nu sitter levi här brevid mig i sängen och ser barnprogram medans jag surfar runt lite.. får väl se hur trött man kommer vara sen idag då. Levi ska till dagis om drygt en timma och då ska jag försöka göra bort massa skoljobb så han kanske kan få vara ledig imorgon eller sluta tidigare från dagis.

I veckan har jag varit i luleå på skolan, näst sista gången denna termin som vi är inne på LTU, en träff i maj bara. Tiden går ju sjukt fort när man pluggar, bara 2,5 år kvar sen då :P

Jaja bäst att stiga upp och göra nå frukost åt oss innan vi ska iväg till dagis.




LTU

Nu blir det luleå hela dagen. hejs

Järnbrist?

Jag funderar över om det kan vara så att jag kanske behöver öka på järntabletterna.. Jag är så trött hela tiden och sover så fort jag får chansen till det- Sen har jag känt mig sååå lycklig ena stunden och som världens mest olyckliga stunden efter, och inte bara ledsen utan riktigt nere sådär att man knappt orkar prata med någon eller så.. ska ta och ringa till mvc imorgon och fråga om jag kan få komma in och kolla järnvärdet snabbt.. känner att jag inte vill öka tablettintaget på eget bevåg om det nu inte är järnbrist..

Hittade en symptomlista på internet och detta är de tre första symptomen på järnbrist;


Trötthet och kronisk trötthet är det tidigaste symptomet på järnbrist.

Andfåddhet Man blir lätt andfådd vid brist på järn. Detta eftersom syret som andas in i lungorna inte kan fästa lika väl på blodkropparna. Därför måste man andas mer och oftare för att transportera samma mängd syre.

Depression är en ofta förbisedd komplikation till järnbrist och järnbristanemi.  Det är är något som man inte alltid tänker på som orsak till depression.

 

Källa


Min rygg dödar mig

Jag har så sjukt ont i ryggen idag så det finns inte.. Har suttit rätt mycket och det funkar verkligen inte för mig. Det har iallafall varit underbart väder idag, även om det blåst lite väl mycket men det gör inte mig så mycket. Man blir så glad av att solen äntligen är här. Jag tog en timmes powerwalk med Nasti imorse, riktigt skönt!

Jag har egentligen inte så mycket att skriva. Dagen har spenderats med min studiegrupp, gjort bort lite arbeten och så, blev bjuden på en god lunch också och det tackar man ju inte nej till.

Nu blir det att göra sig klar för sängen och invänta CSI. Levi sov så dåligt förra natten då han låg och hostade och var allmänt orolig, skulle tippa att han kanske hade ont i benen efter "Leos lekland" också, så idag är jag goode trött kan jag lova..

Sov gott!

slutkörd

Nu är jag helt slutkörd. Vickan hörde av sig imorse och frågade om vi ville följa med dem till "Leos lekland" i luleå idag, så där har vi spenderat dagen. Levi var helt lyrisk och OJ vad vi har lekt! Klättrat, hoppat, krypit, cyklat, sprungit och åkt massor med rutschkana. Vi tog en paus och köpte glass men Levi slickade bara snabbt på glassen och sen ville han fortsätta leka. Eftersom han är alldeles för liten för att släppas själv där så har jag sprungit efter honom, och jag kan lova att det var som ett träningspass, jag är helt slut i kroppen nu.

Efter leklandet så for vi allihopa och åt på Max. Sen en sväng på affärerna på storheden innan vi styrde hemåt. Nu i eftermiddag har jag och Carro suttit här hemma med barnen och surrat och ätit godis. Levi har precis tagit en dusch med farsan sin och Levi ska få gå och lägga sig, själv ska jag nog lägga mig i sängen och se tv och somna tidigt hade jag tänkt.

Ha en bra kväll!

mys i soffan

Jag och Levi sitter och myser i soffan, trötta båda två tror jag efter en hel dag med hålligång. Jag var så frusen så jag har dragit på mig Chrisens myskofta.
Ha en bra lördagkväll allihopa!


bilder


Påväg till dagis imorse;



snyggkillar

Viggo följde hem med oss från dagis för några dagar sen, och då passade jag på att knäppa lite kort på buskillarna


tips till er som pott-tränar

Jag blev själv tipsad om denna underbara pryl och den är verkligen värd pengarna. En liten stege med pottsits som man lägger på toan, och sen när man inte använder den ställer man den bara åt sidan, tar nästan ingen plats och går snabbt och smidig att sätta på/ta bort, Levi kan till och med göra det själv. Man kan även bygga om den så det blir en vanlig potta som står på golvet och även ta bort stegen så att det bara blir en pottsits till toan.

299:- på barnens hus (finns dock inte på barnens hus i piteå, men dom beställer om man frågar efter den)



börjar bli trött

Då var denna dagen över. Jag tog mig en powerwalk in till stan och gjorde lite ärenden tidigare idag, bland annat så "frös" jag mitt korpen kort då jag känner att jag inte orkar träna mera nu. Känns väldigt sorgligt men samtidigt skönt då träningen tog för mycket energi just nu, energi som jag hellre lägger på min familj. Jag har ju endå hållt igång ganska långt in i graviditeten trots att aerobic och step kanske inte är den bästa träningsformen just när man är gravid.

Köpte ett cortison nässpray också så nu ska vi se om jag kan sluta missbruka otrivin. hoppas hoppas hoppas att det funkar. Det kan dock ta ett tag innan det ger full effekt så vi får väl se. kanske man får börja andas normalt igen snart då.

Sen har vi spenderat kvällen med att dansa och leka här hemma, kilade över en sväng till grannen och lekte lite med deras plutt innan det var dags att gå hem och göra Levi redo för natten. Snacka om en trött liten kille, det tar på krafterna att vara på dagis minsann, Levi var en av tre barn som hade fått vara ute i snöstormen och lekt ganska länge idag dessutom.

Nu har Chris kommit hem från jobbet så jag ska krypa ner i sängen och titta på tv med honom innan jag somnar.


Godnatt

kan vi få bättre väder?

Usch vad det stormar ute.. visst känns den här vintern himla lång? Det har ju antingen varit svinkallt eller så är det snöstorm, bortsett från en helg då vi hade bra väder. Nåja nu är det iallafall mars så snart får vi förhoppningsvis lite mer sol och mildare grader.

Idag pluggar jag. så gott det går.. det är sååå tråkigt att läsa bok upp bok ner, roligare att skriva uppgifter och så men man lär sig väl mycket av detta också hoppas jag. Ska iallafall snart gå och hämta Levi från dagis.. Chris jobbar eftermiddag så vi får väl se vad vi hittar på, jag och snutten. Nåja, nu blir det lite mer plugg.

Bilderna är tagna i mitten av februari


Tack för hjälpen!

Tack till alla er som svarat!

Efter ett ihärdigt vagnsökande på nätet så lutar det just nu åt att vi köper en babytravel dublin. Har sökt och sökt och hittar inget bättre alternativ. är ju dock ett bra tag kvar innan vi kommer köpa en ny vagn men det är ändå skönt att ha lite koll redan nu, då det finns så sjukt många syskonvagnar. Om någon har något att säga om denna vagn så är ni välkomna att granska den kritiskt!



Angående P&T så har jag kommit fram till att det nog är en suverän vagn om man reser mycket, åker kommunalt och ska vandra runt i stan. Men för mig som har tänkt ta promenader, förflytta mig från punkt a till punkt b och eventuellt gå en sväng på stan en gång i månaden känns det bara egoistiskt att köpa en vagn som Levi i princip redan nu är för stor för och som barnen dessutom inte kan ligga i, och då ena barnet inte kommer se något från sin plats. Så i mitt fall får barnens bekvämlighet gå före min, för sitter inte dom bra så vill dom mest sannolikt inte heller åka vagn.