DAGENS HÄNDELSE!

Levi har sagt både mamma och pappa idag!!!



Kolla tjock-kinderna :)




fredag!!

Har haft en mysdag idag.. Jag har lagat en supergod lunch idag, kyckling gratäng. Jag bjöd över Sandra att äta med oss och sen gick vi in till stan, jag och Chris gick till syon först och sen mötte jag upp Sandra också har vi vandrat omkring i stan hela dagen med varsin barnvagn. Vi åt även middag tillsammans i gallerian, sen mötte vi upp hennes karl, Andreas. Vi vandrade omkring i affärer en stund till innan jag gav upp och gick hem, och glömde förstås hämta ut ellos paketet. Nåja, får skicka Chris att hämta det imorgon.


Nu har jag lagt Levi, får se om Sandra kommer förbi nå och håller mig sällskap.

ha en bra fredagkväll!

älvsbyn

Igår åkte jag och Levi buss till Älvsbyn. Snutten blev trött och somnade, hehe ni skulle sett hur tjockkinderna skakade i bussen. Karin kom och mötte upp och när vi kom till byn. Vi hann göra mycket medans vi var där, for och hälsade på Danne och Kajsa en snabbis, träffade Anki, åt lunch på centrum, hälsade på min farmor och farfar, hämtade bröd på polar.. Sen gjorde vi massa annat småtjafs också.

Sover i bussen



Karin skulle hämta ut ett paket på ica, men när hon skulle betala så var hennes kort borta, för det hade hon glömt hemma, så då betalade jag paket som kostade 2500. Sen gick hon och hämtade ut pengar till mig, tydligen så var 500 lapparna slut för jag fick 25 hundringar, ingen liten bunt inte.

Han som körde bussen hem låg vi samtidigt med på bb så vi hade förstås nå att prata om. Han har kört mig till skolan sen jag var 11 år typ, lite häftigt att man hamnar på bb samtidigt sen, fast det var ju första för mig och tredje för han, men endå. Väl i piteå mötte jag mamma och Elin. Pratade med dom en stund, sen gick vi och handlade en snabbis och sen hem till Nasti som blev tokglad när vi kom.



När jag badat och lagt Levi så tog jag tag i lägenheten, så nu är det städat, men det går väl fort över som alltid annars. Jag tog babyvakten och gick över till grannarna en sväng, men efter ett tag hörde jag genom vakten hur Nasti började tokskälla så då gick jag och Sandra över till oss, sen satt vi heeeela kvällen och surrade. När Chris kom hem från jobbet fick han en present av mig också, som jag köpte i Älvsbyn på Mim. En finfin kofta, är jag inte världens bästa tjejja hehe?


Karin


gogggeess

Imorse gick vi till komvux igen, skrev prov. Måste verkligen göra bort engelskan nu så slipper man de. Jag träffade en riktigt trevlig irakier medans jag väntade på chris, vi pratade om ditten och datten, han kunde inte så mycket svenska så det var svårt att första vissa saker. Men han sa att språket är svårt att lära sig, för han har inga svenska kompisar och med sin familj pratar han arabiska. Han lärde mig också hur man säger hej på arabiska, inte lätt språk det inte..

Jag och Levi gick och handlade lite, sen hem och laga mat. Resten av dagen har vi inte gjort ett jota. Jag har föresten agerat hemlig spion, Carro hade lite spion tips också så jag har använt mig av dem. hehe ni skulle se våran msn konversation, men den vågar jag inte lägga upp för man vet ju aldrig vilka som läser, men då vet ni att den är rolig!


Nu ligger levi i sin säng, han har badat och lekt, han älskar att leka med Nastis saker, bara för att det är just dem han inte får leka. Levi var påväg och kröp mot nastis ben, och när nasti såg det sprang han fort och grabbade tag i benet innan Levi hann dit, haha dom är roliga dom. Sen när Nasti låg och gnagde på benet (bara för att Levi inte skulle ta det) så la Levi sin hand på det, då vände nasti på huvudet så att Levi inte kom åt benet, egennyttig vovvsi :)


Nu ska jag bara göra onödiga saker, sitta vid datorn, se lite tv.. i hela två timmar!! Ibland är det skönt att vara själv, finns det någon mamma därute som INTE håller med mig??

falukorv


en msn konversation mellan mig och johanna nyss :P Hon har haft en otrevlig upplevelse med en falukorv inblandad!


Johanna säger:

 sa att jag kunde skicka in korven
 uschuschusch, mår illa bara jag tänker på dig
Louise säger:
 haha tänker på mig?
 jag hoppas att du inte menade de 
:P
Johanna säger:
 korven mena jag  :P
 pratar i telefon samtidigt


tagit sig vatten över huvudet :)

Levi har gråtit nu efter att jag lagt honom för kvällen, och inte slutade han av ramsan. Det har inte hänt EN ENDA gång de senaste veckorna att han gråtit på kvällen, så jag gick in och tittade till honom och då har han ställt sig upp i sängen, och kan inte sätta sig ner igen, inte konstigt han inte somnar då.

tisdag

Dagen började med att vi tog en promenad hela familjen till komvux.. Pratade lite med läraren och sen gick vi och handlade och sen hem. Levi har fortfarande en hemsk hosta och är toksnorig, så jag vill inte vara ute med honom för mycket och inte heller hälsa på folk med barn så inte dom åker på nån förkylning. Så resten av dagen har vi varit hemma..

Min mamma har varit här nu på eftermiddagen, men hon stannade inte så länge. Fick ett sms om att mitt ellos paket har kommit också, mitt andra ellos paket.. jag fick det första förra veckan, jag hade beställt gardiner till både vardagsrummet och köket, givetvis hade jag kollat noga på hemsidan, inte.. Jag fick två längder till vardagsrummet men jag hade visst bara beställt EN längd till köket, så nu har vi bara en gardin där, snyggt va, hehe.





Skrev det här uppe i eftermiddags, men då kom grannarna på besök med sin minsting, så jag har surrat med dem och bjudit på bullar. Fick låna en film av dem också, Wall-e, så den ska jag nog se ikväll tänkte jag. Levi har precis fått lägga sig så nu är det lungt i lyan.


Ser ni honom? ignorera hur stökigt vi har, om ni kan



Då kommer ...

det här inlägget är skrivet igår eftermiddag


Då kommer en uppdatering. Igår hade jag helt enkelt inte tid att uppdatera, grannarna bjöd oss på fika på stan, sen strosade vi runt i affärer tillsammans med dem hela dagen. Eftersom att  vi bor grannar så gick vi både in till stan och hem igen med dem. Min pappa skulle bjuda ut mig oss på golden, men han var sen så vi fick vänta hemma hos oss och då passsade grannbarnen på att "städa" Levi`s rum.

Iallafall så kom min pappa och hämtade oss så vi åt mat med dom, jag åt stekt kyckling i currysås, och en vårrulle till förrätt, mmmmm.

Jag säger mmm alldeles för ofta nuförtiden, äter nåt gott varenda dag, utan undantag, och träningen, vars for den? Jag är så less på vintern nu, så sjukt less, jag har inte lust att göra nåt alls, allt är jobbigt. Ska man rasta hunden medans Chris jobbar måste man dra på ungen overall och hela köret, jämfört med på sommaren då man bara kan lägga honom naken i vagnen. Det är jobbigt att gå ut och gå, snön, jag hatar den!! snälla vååååren kom kom komsi.


Iallafall så idag har vi inte gjort ett jota. Levi har sån hemsk hosta och är snorig som tusingen så jag tyckte det var onödigt att gå ut idag också, han har mest legat på soffan och myst idag. Fast inte är det alltid så kul att mysa, enligt honom, men när han inser att han måste ligga kvar så ger han sig ganska snabbt och börjar jollra.





tips

värktimerrn använde jag mig av när jag klockade mina värkar, skitbra!! Jag kanske däremot säger det lite sent eftersom de flesta jag känner har fått sina små nu.

award

Jag har fått en award av Carro, thank you!





Jag vill ge denna Mamma-award vidare till följande mammor;


Linda, som är en av världens bästa vänner och absolut bästa mamman!!

Johanna, för visst kan hon väl få räknas som mamma när man är på BF+5? :)

Anna, undrar vad karlarna gjort utan dig :)

Stina
, mamma till lillplutt Eric.



såja.. Jag skulle gett dig en award också carro, men din blogg blir så tjatig om du ska skriva samma award om och om igen! ;)






ajka salajka

Ajka salajka lari lari vajka orrekock är bara bluff och båg
 hum föri skum föri järimarahito arra barra kitt och katalog
 ackekackelacka sille stjärt och gummisula skvirrevirrevirrevippombom
 hula hula hula uti dickedackedula uti lurifaxi bom bom bom




Någon mer än jag som kommer ihåg den ramsan?

tokunge!

Han är så snabb.. Jag sitter vid datorn och dricker mitt morgonkaffe, när jag hör: "dädädädädädää", så jag kollar dit och vad gör han, jo han har handen i hundens vattenskål. Jag fattar inte vad det är som är så roligt med hundens saker?

 Igår när jag stod och vek tvätt så "hjälpte" Levi till, vi var i hallen, och hunden har sina leksaker och sin korg där. Levi kröp förstås dit och när han skulle ta en leksak rynkade jag bara pannan och sa "NEJ", och då började lillkarlsson gråta. Lite såhär "men varför mamma" gråt, med en grinigare version av "däddäää", när jag fortsatte säga nej så gav han sig och lät hundens saker vara. Så söt han är!

----

Igår så låg jag i sovrummet och ropade på Chris att det var en film på tv.. "vad är de för film då?" ropade han tillbaka.. "schaos" ropade jag tillbaka, "vadå schaaoos??" sa chris också kom han och kollade på vad filmen hette, Chaos.. "alltså om du får godkänt i engelska b så är det ju ett mirakel", tydligen uttalades filmen "kaos" hehe, jag blev hånad hela kvällen :P

Idag fick jag en lååång sovmorgon, ändå till 11.. Det har blivit många sovmornar för min del nu, men det är över för nu ska Chris få sovmorgon. När jag steg upp så hade karln i huset gjort en omelett till lunch, mummmmsss. Levi fick sova en stund, han har varit ganska pigg idag, så vi passade på och gick in till stan och gjorde ett viktigt ärende, miiiket viktigt!!

Gissa vad jag gjort idag som jag inte gjort på över en vecka?! Tränat!! Step 30 blev det, och jag var skitbra. Kordination tar verkligen inte lång tid att träna upp.

Nu har ju blondinbella dansat i lets dance så är jag redo för att gå och lägga mig.. trodde ni att jag skulle bli en sån som satt och såg lets dance på fredag kvällar?? Förut såg jag ALDRIG ALDRIG ALDRIG på tv. aldrig alltså.. och nu är tv:n en riktigt bra kompis, lite för bra tyvärr :P

älskade barn!

Levi vaknade inatt och tokskrek, gissa om han var nå varm? kokhet!! Han fick alvedon och näsdroppar också somnade han om. Chris gick upp med snuttis på morgonen så att jag fick sova en stund extra eftersom att jag varit vaken på natten. När jag låg i sängen hörde jag hur Levi gnällde och gnällde.. Han har legat på soffan hela förmiddagen, och sen efter lunch var pojken helt utslagen, han orkarde knappt gny.. Jag for till apoteket och köpte lite nödvändigheter, och apotekaren tyckte vi skulle prata med en läkare. Sen när jag gick ut från apoteket ringer Chris och säger att Levi har över 40 grader i feber, PANIK!!

Så jag ringde Linda som kom och hämtade oss och skjutsade oss till sjukan så dom fick titta på Levi. Han hade fått utslag över hela kroppen och andades häftigt så dom tog prover och gav honom alvedon och så. Tack och lov så var det ingen fara med lillsnutten! Och tack underbara underbara Linda för att du ställer upp i vått och torrt!! vad hade jag gjort utan dig?!


Levi var piggare när vi kom hem från sjukan, så han har tillochmed orkat sitta på golvet och leka. Nu har han däremot slocknat på soffan, helt utslagen. Egentligen borde han sova i sin säng nu men man kan ju få lite specialbehandling när man är en sjukis ;)



1.Snutten fick fil till lunch
2 och 3. Kvällsmys i soffan

finfolket

Såå.. inatt vaknade Levi och var täppt i näsan, jag gav honom näsdroppar och sen sov han tills jag väckte honom klockan 8. Vi åt frulle och sen tog vi en promenad till kvantum. Levi somnade i vagnen påväg hem så jag passade på att tvätta och plocka undan lite. Sen har Johanna, Carro och Freija varit här och hälsat på, det var så längesen vi träffades så vi drack kaffe och surrade. Levi var gnällig och så, mer än vanligt tråkigt nog. Och gud när man tittar på Carros freija, känns overkligt att Levi kommer kunna allt hon kan, hon är ju 1½ månad äldre än Levi men det känns endå långt bort.

I samma veva som tjejerna for så kom Chris morfar och mormor, och min mormor. Min mormor ska sova här inatt så hon var varit här hela eftermiddagen, vi har ätit god mat och umgåtts. Levi har legat på soffan hela eftermiddagen, en slagen hjälte. Han fick ett bad och sen tog vi tempen, över 39 grader i feber också har han hosta och är snorig, så han fick lägga sig en timme tidigare ikväll, det kan han behöva.

Nu efter Levi somnar så har jag och mormor suttit och sett tv. Chris har satt igång en film som jag strax ska sätta mig och se med dem. Hoppas hoppas nu att inte freija blivit smittad av Levi, så jag slipper ha dåligt samvete!


1. Levi och Freija
2. Freija
3. Gammelfarmor Sirkka och Levi








Nu har vi sålt bilen.

Idag har jag och Levi varit i stan och träffat "källbomammorna". Vi åt lunch där och sen gick jag och Linda runt på affärer och kollade, Levi fick sig två bodys, ett par byxor och en filt som julklapp av min mamma, vi fick lämna igen klappen från dem eftersom att vi fick dubletter så nu fick han sig en ny klapp. Köpte även två dreggel-scarfar åt honom. Efter stan så åkte vi hem till mig, Linda och Malin hälsade på ett tag.

Sen då.. Jag lagade middag, Chris pappa kom hit och åt med oss.. Sen kom köparna till bilen och skrev papper och tog bilen, buhu och baha, nu är den såld iallafall. Jag har även hunnit tvätta också tog jag och Nasti en promenad till kvantum för att hämta ut ett paket som jag trodde var skrivet på mig, men nej nej det var skrivet på Chris så jag får hämta ut det imorgon istället eftersom att jag inte hade hans leg med mig.

Nu ska jag och Chris mysa framför tv:n, Chris är dundersjuk föresten. Ni vet döende, I FÖRKYLNING!!!!!! Aldrig har någon varit så sjuk som han är nu!! Jaja förhoppningsvis går det över. Nu blire soff-mys!


1.Harry
2. Levi och Albin
3. Albin







helgen

Det har varit dålig uppdatering här, men jag har verkligen inte haft tid att sitta vid datorn. iallfall så;

I fredags kom Elin och Johanna hit för att stanna över helgen. Vi fick besök av min pappa som grattade mig i förskott, så vi satt och surrade rätt länge och drack kaffe. Sen var det middagsdags så jag lagade mat åt oss tjejer. Kommer inte riktigt ihåg vad vi gjorde under dagen men sen anlände iallafall Seb och Benny, Chris lillebror och hans pappa. Vi såg tv och umgicks allihopa. Senare på kvällen när Levi somnat och så så spelade vi poker, med pengar tillåme.. Jag vann inte, fast det var inte oväntat. Killarna for iallafall ut på krogen och vi tjejer var hemma och satt och surrade innan vi gick och la oss.


Benny och Elin, Seb, Johanna



Lördag var det ganska jobbigt att gå upp med Levi eftersom att jag var uppe så länge på natten, men det gick iallafall. När alla vaknat och ätit mat och så så gick vi brudar ut på stan på lite shopping, Johanna ska ha all cred för hur mycket hon orkar trots att hon är höggravid och är beräknad imorgon. Jag hade gnällt hur mycket som helst!! Träffade iallafall min syster i stan så vi gick med henne också, och jag köpte en present till hennes ettåriga lillebror, t-shirtar och mockasiner. Väl hemma igen så gjorde vi oss iordning och for och åt pizza, haha det syntes vars vi suttit för det låg fullt med rån under bordet där vi suttit, Levi hade ju smaskat i sig. Vi for iallafall hem och gjorde liten pojke redo för sängen, kvällsbad och välling och så, och sen gick jag och la mig strax efter Levi för jag var så himla trött.




Söndag, min födelsedag
, så klev jag och Johanna upp med Levi och åt frukost och så, myspys. Jag fick min present av tjejerna, ett presentkort på gina, tack tack. När tjejerna for hem kom min mamma och hälsade på, och av dom fick jag en sodastream, som jag önskat mig. Linda och Jonny, Chris moster och hennes karl, kom och hämtade Levi för att dom ville låna honom. Så jag och mamma satte oss i tystheten och såg på tv. Chris kom hem efter ett tag med en present till mig, ett bluetooth headset, jag pratar ju ganska mycket i telefon hehe. Sen kom Linda och Jonny hem med Levi så då passade vi på att beställa pizza och äta. Resten av kvällen spenderade jag tillsammans med Chris, ensamma. Såg tv och bara myste, åt lite glass å tårta, mums.


Måndag, idag då.. Vi klev upp och for på BVC, jag och Levi. Nu väger "lilla" Levi 9340 gram och är 70 cm lång. Inte illa pinkat. Snuttis somnade i vagnen påväg hem och sov i hela 1½ timma, inte likt honom men barn sover bäst ute, har jag och Linda konstaterat. Linda kom iallafall och hämtade mig och skjutsade mig till Öjebyn för att hämta bilen som vi haft inlämnad, men verkstan var lunchstängt. Linda släppte av mig hemma och hämtade upp mig, Chris och Levi igen efter en halvtimma. Efter många om och men visade det sig att han inte lämnat in bilen på mekonomen i öjebyn, som jag trodde, utan på mekonomen i piteå.. Hahah tur att dom var på lunch när Linda skjutsade dit mig först-gången, hade ju varit lite skämmigt om jag kom in dit och frågade efter bilen, bombsäker att vi lämnat in den där och dom säger att dom inte har den.. Iallafall så hämtade vi ut bilen, så nu är det nya dämpare på den, också åkte vi och handlade lite. Hem igen, laga mat och sen har vi slöat hela dagen. Chris är sjuk och bara sover och sover och jag hoppas att inte jag åker på nå.. Men tydligen så får anhöriga ta ut VAB och det är ju bra, för jag tror inte jag skulle palla ta hand om Levi medans jag är sjuk, gjorde det en gång i höstas och det var tungt, och då var han ju inte ens hälften så aktiv som han är nu.

Levi har precit fått sitt kvällsbad, och när jag skulle hämta en pyjamas åt honom så såg jag att det inte fanns några rena kvar, alla är i tvätten.. Jag tog iallafall på honom en sånhär gratisbody som vi fått från natusan, och sen så är det ganska inte kallt men kyligt i Levis rum, så han brukar få sova med sockar för annars är han iskall när man tar upp honom på mornarna, men oftast så sparkar han av sig strumporna så ikväll har jag tagit på honom ett par av mina strumpor och dragit upp dem ändå upp på låren, så då får vi se om han har dem på sig imorgon.




Nåja, helgen har minst sagt varit händelserik, bra mycket mer händelserik än vad som framgår här på bloggen men man kan ju inte skriva vadsomhelst här och sen försöker jag vara noga med att inte lämna ut andra, vem som helst kan ju trots allt läsa. Nu ska jag rasta hunden och sen lägga mig brevid min sjuka älskling och titta på tv.


Föresten så TACK för alla grattis sms, samtal och allt, jag har fått tokfina presenter också!!

fredag förmiddag

Jag vaknade när Chris kom hem imorse, och gissa vad? Levi har inte vaknat en enda gång inatt! Förstår ni hur overkligt det känns? Hoppas det fortsätter så, jag känner mig som en ny människa nu när jag har fått sova ordentligt så många nätter i rad. Och så mycket mer ensam tid jag har fått när han somnar direkt på kvällarna också kan man vara vaken lite längre eftersom att man inte behöver gå upp på nätterna längre.

Vi åt frukost tillsammans hela familjen, sen har jag och Levi stökat på här hemma. Snuttis somnade på soffan medans jag satt brevid och såg tv, och nu har jag en fiskgratäng i ugnen.




fan vad roligt!!

Nu har jag tränat, det var svinroligt, tre eller fyra block kondition var det och mellan blocken körde man styrketräning! Jag var gode slut vid sista blocket kan jag lova, instruktören var sjukt bra också men det visste jag som för alla pratar så bra om henne, en bra instruktör kan göra vilket pass som helst roligt! Jag cyklade iallafall som sagt, kallt om ansiktet var det.

Nu ska jag rasta vovvsi och sen ska jag gå och se tv å längta till imorn, sleepwellllll.

i just want you







Each night when the day is through, I don't ask much I just want you,
I just want you


en dag i pyjamas

Jag vaknade av mig själv imorse och kollade på klockan, HALV NIO?!?! Jag som skulle väcka Levi klockan 8, för rutinernas skull. Så jag sprang ut ur sovrummet och då ser jag att Chris har tagit upp Levi så att jag skulle få sovmorgon, trots att han jobbat natt, han är gullig min karl.

Sen har jag och Levi lekt, massor. Jag har lagat mat, först lunch till mig själv, sen gjorde jag korvstroganoff och ris till Levi och fryste in i barnmatsburkar, snacka om att Levi har ett matförråd nu alltså. Nu ska ni få höra också, varken jag eller Levi har fått på oss kläder idag, jag har gått omkring i morgonrock och han i pyjamas, jag känner mig som världens lataste morsa men visst kan man väl få ha såna dagar också? :)

Nu ska jag fara på aerobics om en stund, och jag ska cykla dit, kommer vara svinkallt men jag har inget val. Jag ska iallafall testa aerobic intervall, det är både kondition och styrka i 75 minuter, sägs att det är ett tungt pass så vi får väl se.

Titta vad min mormor målat

Fick hem den här målningen med posten idag. Min mormor är konstnär och det är hon som målat. Var dock jättesvårt att fånga på kort hur bilden verkligen ser ut för jag hade inte så bra ljus


Första bilden är tagen utan blixt i dåligt ljus, andra är tagen med blixt.









drittttttttttttttttttt

bladibladiblaaaaaaa.

Jag har handlat idag, massor.. Mat tråkigt nog.. eller jag tycker egentligen att det är kul att handla mat, men det är tråkigt att det kostar så mycket för mat är dyrt. Jag och Linda har föresten blivit sådär typiskt mammiga, vet inte om jag sagt det förut med vi Snackar bajsblöjor, vanish och samlar på rabattkuponger. Linda är värst för hon har tillochmed klippt ut en kupong ur coops reklamblad, jag samlar bara på kupongerna från libero.


Min syster och hennes karl har vare här också. Det är så mysigt att umgås med dem.
Jag fick ett städil här hemma så jag har torkat ur skåpar och så efter att dom for.. Och nu har gör jag ingenting.. ingenting alls, mina ögon vill blunda men det känns så jobbigt att gå och göra alla kvällsrutiner, tråkigt nog blir det nog inte lättare om jag väntar med det.. tvärtom. Föresten så ska jag berätta en sak, att igår på aerobicen var det en tjej som sprutat på sig så mycket parfym att jag inte kunde andas, och jag är inte ens allergisk. Jag var tvungen gå efter 20 minuter för jag höll på att bli förgiftad.

Nä nu måste jag gå och lägga mig.



Snutten äter mjukost, Sarah och Christoffer


hos Linda

Jag och Levi är hos Linda nu, vi har varit här sen tidigt imorse. Vi har hunnit möblera om deras vardagsrum, undrar vad Lindas karl kommer säga när han kommer hem. Sen har vi varit ute på en promenad med hundarna, Levi somnade i vagnen så nu ligger båda små snuttarna ute och sover, jag sitter och väntar på att han ska vakna så vi kan åka iväg till soptippen med lite skrot som jag borde lämnat för längesen.

tisdag på stan

Vi pluggade både jag och Chris imorse, och sen har vi varit på stan. Kollade runt och så men jag köpte inte så mycket, har ju gått på stan varenda dag nu känns det som. Vi åt pizza ute till middag, mums. Sen for vi vidare till ÖB och där köpte jag desto mer, men bara nödvändiga saker. Nu är vi hemma och Levi somnade i bilen så han sitter fortfarande där. Jag ska strax ta på mig träningskläderna och fara till korpen. Aerobic blir det idag, hade velat fara på core också men Chris ska jobba natt och måste få sova lite innan så..

Föresten så for jag på två pass igår, både bodyjam och aerobic, vart lite tungt där på slutet om man säger så, jag tror helt enkelt jag måste välja ett av passen nästa gång, så man inte tränar ihjäl sig..



PS. nu har vi köpt en ny hemtelefon så nu går det att ringa hem till os igen.

award

Jag tog igen det jag missat på Linas blogg och då såg jag att jag fått ett award av henne


Dessa utsedda bloggar är osedvanligt charmerande och söta, inte upptagna av utmärkelser och själviskhet. Syftet är att sprida vänskap. Vårt hopp är att nya vänskapsband kommer att knytas mellan dessa bloggar, ju mer utmärkelsen sprider sig. Var snäll och ge lite extra uppmärksamhet till dessa!! Kopiera in texten i din blogg och skicka sedan vidare utmärkelsen till åtta andra bloggare. Lycka till!



Jag skickar denna award vidare till följande:

Elin
Katarina
Johanna
Caroline
Rebecca
Linda
Johanna
Madde




Måndag

Jag och Levi har varit osams imorse. Mycket osams dessutom. Han gnuggade sig i ögonen och det var knappt så att han orkade hålla dem öppna, och jag ville att han skulle sova men han kämpade på och var som en mask, jag la tillbaka honom i soffan när han försökte krypa iväg men tillslut blev jag så less att jag la honom i hans säng och gick därifrån, och då minsann somnade han.

När Snuttis vaknat så gick vi in till stan och mötte upp kåggan. Jag köpte ett par skor till en viss brutta, skitsnygga och förstås fanns inte skorna i min storlek. Jag fyndade två bebispresenter också, men jag kan ju inte säga vad det var här i bloggen.

Vi kom hem från stan för ett tag sen så vi har ätit middag, också har jag begärt föräldrapenning.. Visste inte riktigt hur många dagar jag skulle ta nu när Chris varit pappaledig under jul och nyår, vet ju inte vad han kommer få i lön då så jag tog ut ganska många dagar, men det gör ju inget endå för pengarna åker ju in på sparkontot så jag inte handlar upp allt, haha. Det är helt sjukt för jag är verkligen en sån som handlar efter hur mycket pengar som finns.. Vet jag att jag har massor med pengar så handlar jag därefter också, men är det lite pengar på kontot så håller jag hårt i slantarna! :)


Jag brukar skala en morot och äta då och då, bara för att få i mig lite grönsaker eftersom att jag inte alls är bra på att göra sallader till maten och så, oftast glömmer jag det helt enkelt. Iallafall så blir Levi tokig varje gång jag tar fram en morot, så jag har börjat skala en till han med som han får sitta och suga på;




Nu luktar det skit här, gissar på att det kommer från Levi, annars blir jag rädd.. Mycket bajs-snack i min blogg nuförtiden haha. Sen blir det träning för min del, förmodligen kommer jag inte hinna uppdatera bloggen mera ikväll för det är ju CSI och sen måste jag verkligen plugga!

SHN fortsättning

Jag kom på att jag inte har uppdaterat om sömnen på några dagar. Vi fortsätter iallafall fast jag har flyttat tillbaka in till sovrummet. Nattningen tar nu ingen tid alls. Levi är tyst när vi sagt godnatt och släckt lampan, nattningen tar nu alltså bara ca 3 minuter, jämfört med förut då det kunde ta 1½ timma innan han somnade. Han vaknar fortfarande någon gång då och då på natten, men somnar fort om av sig själv, jag väntar verkligen in i det sista med att gå in till honom, men skriker han hysteriskt så går jag givetvis in, lägger honom snabbt till rätta, buffar och går ut och då somnar han direkt. Inatt tror jag att han vaknade 2 gånger, jämfört med förut då han vaknade säkert 5-10 gånger varje natt och inte ville somna om.



Söten imorse

Haha kolla håret, på sidorna ovanför örona!! han var så söt när det stack ut :)



söndagkväll

Idag städade jag bilen, duktig som jag är. Har också varit och tränat, step. När jag kom hem från passet så tog jag och Levi en promenad till kvantum och handlade, så sjukt skönt det är ute nu, bara man tar sig ut. Kvällen har gått så sjukt fort för jag har haft fullt upp, Levi har fått bada som han alltid gör på kvällarna, och vet ni vad han gjorde? Han bajsade i badet. Och det märkte inte vi förens han låg i sängen i pyjamas och Chris hällde ut baljan med vatten (och bajs). Haha denna unge sköter då verkligen magen, vi ger ju inte ens messmör längre vilket var ett måste tidigare.

När Levi somnat så satte jag igång med att laga mat till honom. Spagetti och köttfärsås blev det, och gissa om det blev en stor sats! 22 burkar, både stora och små.. Det gick åt ½ paket spaghetti, och då var det storpack.. Jag som tänkte göra en sats fisk och potatis imorgon men nu har jag då använt upp nästan alla barnmatsburkar vi har.. Det är så perfekt att göra mat själv, en burk barnmat på affärn kostar ju ändå nästan 10 kronor, och det blir ganska dyrt om man bara köper färdigjord mat. Då är det ju perfekt att göra några olika maträtter själv också kan man köpa nån burk då och då. När jag är utan fantasi när det gäller barnmat så kan man ju alltid kolla på köpesburkarna vilka ingredienser dom har i, också lagar man utifrån de. de ni ;)




farbror blå

Jag och Levi har varit hos mamma nu på förmiddagen.. När jag åkte hem blev jag stannad av polisen, sådär lagom roligt när jag inte ens hade körkortet med mig.. Jag fick lämna namn och adress på mig själv och pappa också fick jag blåsa. Varje gång jag blir stannad av en polis blir jag så sjukt nervös, jag undrar alltid om jag gjort något fel..

Levi sitter i bilen och sover nu, är inte babyvakter underbara?? tar jag in honom så vaknar han så då kan han gott sitta kvar i bilen och sova. Han kryper föresten för fullt nu! Och fort går det, söt snutten..

I solen;


bilder


hahahhaha

När jag läser Tony Irvings blogg så läser jag med hans dialekt, är det bara jag som gör det? :)

Jag som en simpson;





Han är snabb;


Fredag och Lördag

Fredag morgon bara rann iväg. Jag och Levi åt lunch hemma och sen traskade vi iväg in till stan och mötte upp Elin för en shopping tur, och gissa om jag hittade mycket? oja. För första gången sen Levi föddes har jag handlat en hel dag, och bara till mig själv dessutom! Det blev ett par jeansleggings, en tröja från gina, kofta och linne från cubus, TRE par skor som jag betalade 300 kr för (ni har väl inte missat rean på wedins?? :), ögonskugga, snoddar, träningskläder.. Jag tror det var allt faktiskt. Förutom mackan jag åt på subland då. Efter handlingen gick vi hem till oss, jag bytte till träningskläderna också for jag och tränade, handlade mat, hämtade upp Kg också for vi hem och såg lets dance. Jag och Kg pratade oss mest igenom hela programmet, sen gick vi och la oss och pratade oss till sömns, typ. Det var så längesen vi träffades så vi hade mycket att ta igen.


Lördag, idag alltså.. jag skjutsade hem min sovkompis och sen har jag och Levi (mest jag) lagat en god lunch. Vi gick in till stan och mötte upp Arjeplogsbrudarna en snabbis, jag hade en tvättid att passa så jag gick hem sen. Karin har varit här ikväll, vi har lagat god mat, druckit vin och haft mysigt, Arjeplogsbrudarna kom också hit så det har varit en tjejkväll+Chris, kan man säga.

Nu börjar det väl vara dags för mig att sova. Jag känner att det sticker i ögonen och varje gång jag blinkar vill som ögonlocken stanna i blundläge. John blund kommer nog snart med mera sömnsand..


Karin



Nu kan pojken sätta sig själv!!!

Jag sitter och läser mina favvobloggar, Levi sitter på golvet och käkar rån, jag mutar honom. Hemskt va, men jag MÅSTE få sitta vid datorn och dricka kaffe på morgonen! Han kröp nyss hit till mig och hämtade ett rån, och när jag kollade nästa gång satt han på rumpan, SÅ DUKTIGGGGGGGG!!!!!!!





SHN natt 5

Nattningen gick som smort igårkväll, Levi sa inte ett knyst. Däremot så vaknade han ca 4 ggr inatt, men eftersom att han bara gnydde till lite så var jag i princip i sömnen när jag sa ramsan "godnatt godnatt, sov så gott så syns vi imorgon" och han somnade om på en gång, så har jag inte fört några anteckningar. Men kurningen fortsätter :)

Älvsbyn

Imorse plockade jag och Levi ner granen, mest jag om jag ska vara ärlig. Gick fortare än jag trodde men jag var lite orolig för att jag skulle tjorva ihop ljusen så att dom är i en enda stor knut när man sa ha dom nästa jul. Skönt att ha det bortgjort. Chris tycker det är så mysigt med gran så han tyckte vi skulle ha kvar den (?!?!?!)

Vi åkte iallafall till Älvsbyn sen, först hem till Anna där jag fick Henke att steka burgare till mig. Jag lämnade bilen där så att jag kunde låna deras stolpe, också traskade jag och Levi iväg till Karin, och dit kom Elin också. Levi låg och lekte på golvet, och såklart var hundens leksaker roligare än hans egna, och inte ville han vila något inte, nejnej. Vi for en sväng på konsum och då somnade minsann lilla herren, sen gick vi allihopa hem till Anna igen där jag åt, igen. Jag tror att jag alltid är hungrig då jag kommer hem till dem, haha.


Jag och Levi kom iallafall hem vid femtiden, middag för Levi och sen har vi bara myst på hela familjen fram till nu. Snutten fick sitt kvällsbad och sen skötte Chris nattningen ikväll. Levi testade honom men gav upp efter en stund, så nu sover han sen ett tag tillbaka.


Badpojken;


mysigosi


komvux, stan och bodyjam.

Det första jag och Levi gjorde imorse, förutom att äta frukost och klä oss och sånt då, var att åka till komvux där vi mötte upp Linda och Harry. Linda passade barnen medans jag gick och skrev ett prov, och jag tror det gick bra för jag svarade på allting utom på en liten pyttefråga (som jag förövrigt klarade nu när jag tänkte efter).

Sen for vi vidare allihopa in till stan, till gallerian där vi mötte upp Eva som vi jobbat med på källbo, jag beställde en stoooor kopp kaffe också surrade vi på. Levi var förstås tokgnällig, bara för att Eva träffade honom för första gången förstås. Blev däremot inte så lång stund utan vi delade på oss och jag och Levi gick en snabbis och kollade på skoaffärn, men inte fanns vinterskorna jag ville ha inte. Däremot hittade jag ett par andra skitsnygga skor, stövlar såklart. Men jag ska använda mina som jag har tills dom är nötta, är så onödigt att köpa sånt som jag redan har och sen hinner man inte använda allt ändå. Om någon månad kommer nåt annat jag vill ha hursomhelst så lika bra att vänta.

Vi åkte hem till Chris också åt vi mat. Jag har suttit och kollat på massa jag vill beställa, men jag måste verkligen skärpa mig för vi har så mycket saker att det inte går att hålla snyggt här hemma, i-landsproblem på hög nivå.

Nu ikväll har jag varit på bodyjam, första gången för mig och det gick väl sådär. Jag hörde då inte ens vad instruktören sa, musiken var hög och headsetet dåligt men jag var nog inte väärldens sämsta ändå ;)

Levi var tokglad när jag kom hem från träning, han skrattade hysteriskt åt allt man gjorde, han som annars är så svårflirtad! :) Nu när jag la honom för kvällen så var han tyst på en gång, precis som igårkväll. Förstår ni så himla skönt att denna kurning funkade? Vad hade jag annars gjort?! Fast jag ska fortsätta campa utanför hans dörr tills det känns helt stabilt, för bakslag kommer säkert och han har ju inte än sovit en hel natt utan att vakna. Spelar ju egentligen ingen roll vars jag sover heller för Chris jobbar ju jämt natt så jag får sova ensammen hur jag än gör.

Det här inlägget blev låååångt ser jag..



Idag;





Nu står han

Levi ställde sig just upp med hjälp av vardagsrumsbordet! Duktig kille!

SHN natt 4

Nattning: I säng 20.04 - KNÄPPTYST, inte ett ljud!
Uppvak 1: 2.39-2.50, gick in en gång och ramsade sedan
Uppvak 2: 6.04, somnade om fort igen



Vars tog natten vägen? Jag var så förvånad över hur tyst det varit så jag var tvungen att gå in och kolla om ungen verkligen lever?! Det gjorde han förstås!! :)

SHN natt 3

Nattning: I säng 20.00 och somnade 20.09 efter ramsning.
Uppvak 1:22.13-22.17, gick in 1 gång då han inte lugnade sig av ramsor, ramsade sedan
Uppvak 2: 23.06-23.19 ramsade
Uppvak 3: 02.36-02.39 ramsade
Uppvak 4: 2.55-2.58, ramsade
Uppvak 5: 5.05-5.08
 


Sen vaknade han ca 3 ggr till innan klockan var 8, men dem skrev jag aldrig upp eftersom att han somnade när jag sa ramsan så jag sa den i princip i sömnen. Vakentiden var betydligt mindre inatt.

uppdatering: NU NÄR JAG LA LEVI SA HAN INTE ETT KNYST!! 
Nu är jag världens världens lyckligaste mamma med världens duktigaste barn!!

Tisdag med Elin och Johanna

Imorse efter att vi ätit frulle så promenerade jag och Levi iväg till affärn, köpte lite småsaker också gick vi hem igen. Gode tungt att gå när det var snö på marken också var jag påbyltad med täckbyxor, skönt dock när vi kom hem att man gjort bort att motionera lite, har ju inte direkt varit överflöd av motion nu under jul å nyår. Levi somnade i vagnen och när vi kom hem så började jag med lunch. Såklart vaknade Levi innan jag var färdig så då fick han krubb på en gång.

Precis när maten var klar så kom Elin och Johanna, så jag bjöd den gravida damen på lunch. Sen har vi mest surrat och surrat och surrat, trevligt värre ;) Jag fick känna en massa sparkar på Johannas mage också, så mysigt!

När brudarna for så väckte jag Chris också la jag mig i sängen och pluggade, ska göra ett prov imorgon och sen ska jag tokplugga närmaste veckorna så jag får engelskan bortgjord och slipper tänka på det, jag har varit alldeles för sölig! Sen har jag lekt med Levi, vi har tränat med läragå vagnen, oj så duktig min snutt är. Nu kryper han dessutom för fullt, inte bara masar.

Chris håller på att ge Levi hans dagliga bad, och sen ska snutten sussa så sött och då ska jag fortsätta mitt pluggande, jag har FYRA a4:a sidor med glosor som jag ska plugga in.


Levi hjälper mamma i köket, Nasti vill ligga i både Elin och Johannas knän.





Måndag 5 januari

Jag väckte Levi klockan 8 imorse, vi åt frulle och sen gick jag och väckte Chris så att jag fick gå och lägga mig. När jag vaknade nästa gång så gick Chris och la sig igen, haha. Jag och Levi satte igång och städade hela lägenheten, välbehövligt kan jag lova!! Vi väckte Chris sen och satte igång med middag, hamburgare blev det. Sen kom min mamma hit med lillebrors guitar hero som jag fått låna, så det har jag spelat i eftermiddags när karlarna tog en powenap på soffan.

För en gångs skull var det ju inte svinkallt ute så vi tog en promenad till kvantum och köpte kaffe och filter, det går som smör i solsken hemma hos oss. Levi satt mest bara och jollrade i vagnen, sötnöt. Nu ikväll har jag badat Levi, han smakade på badskummet, undrar om det var gott.. Han var så trött så han satt i badet och gnuggade ögonen för fullt. Sen var det bara hopp i säng för lilleman.

Jag misstänker att Levi hamnat i 8-månaders krisen. Vänder man ryggen till eller försvinner i en sekund så börjar han storgråta. Också gnäller han mamamamamama, och växlar mellan mämämämäää..



SHN natt 2

Nattning: I säng 20.01 och somnade 20.21
Uppvak 1: 22.51-23.03, buffade en gång + ramsor
Uppvak 2: 23.23-23.27, ramsade enbart
Uppvak 3: 23.53, ramsade kort, han somnade om på en gång
Uppvak 4: 00.07, samma som ovan
Uppvak 5: 02.25-02.27, ramsade
Uppvak 6: 03.42-03.52, gick in och buffade 1 gång och ramsade sedan
Uppvak 7: 04.01-04.07, ramsade
Uppvak 8: 05.30-05.31, ramsade
Uppvak 9: 6.38, var vaken någon minut, kommer inte ihåg om jag gick in eller inte..

Som ni ser så var det betydligt fler uppvak inatt än första natten, däremot så var han aldrig vaken längre än 10 min vilket är ett stort framsteg. Första natten tog det 50 min vid nattningen, andra kvällen tog det 20 min och ikväll, tredje kvällen tog det endast 9 minuter, så jag märker stora framsteg. Jag är så peppad nu då jag märker så stora framsteg :) 

Kurning update

Jag skriver från Chris iPhone nu. Gode bra att ha en sån här till underhållning nu under kurningen. Levi har hunnit vakna två ggr hitills. Nu senaste gången behövde jag inte ens gå in till honom utan han somnade om alldeles själv utav ramsandet. Det tar sig så mordbrännarn :)

Kallt som fasiken idag

Inatt har jag tydligen pratat i sömnen..

Jag: Vars är mamma och Jörgen?
Chris: Dom är i blatniksele
Jag: Nää men vars är dom?
Där lät jag visst lite orolig
Chris: Vars va dom sist du träffade dem?
Jag: dom är hemma

Undrar vad jag drömde om där..

Jag gick iallafall och la mig imorse efter att vi gått upp med Levi. Sov till 12.20 och sen gick jag upp till killarna. Emma och Diike kom hit en sväng så Levi passade på att spy lite på Emma, som jag sa har ju spyorna minskat men han måste ju visa vad han känner på nåt sätt så varför inte med att kräkas.

När dom for vidare så gjorde vi oss klara och for och hälsade på hos Chris pappa. Där bjöds det på finmiddag och sen kaffe. Vi stannade där hela eftermiddagen. Sen påvägen hem ville jag ju såklart inte att Levi skulle somna, men det gick ju som det gick.. Ungen gick inte att få liv i, jag sjungde, sa hallå högt, puttade i honom, men inte en min! Väl hemma så fick Levi bada läänge, också lekte vi lite innan han fick välling, och sen la honom i sängen.

Jag ska nog gå och lägga mig tidigt ikväll också, så man pallar natten.

Sova hela natten

Jag skrev förut att jag skulle testa att kura Levi, och inatt var första natten av Anna Wahlgrens sova hela natten-kur. Kuren går ut på att få barnet att sova hela natten, 12 timmar utan att vakna, och att kunna somna/somna om själv. Om man ska genomföra kuren ska man vara ordentligt påläst så att man verkligen vet vad man gör och varför, så jag har läst och läst och läst och läst.. Sen har jag campat utanför Levi`s dörr, och såfort han vaknat har jag agerat. Sju gånger vaknade han inatt, och varje gång har han somnat om själv, med hjälp av att jag ramsade. Nattningen tog  ca 50 minuter igårkväll, och ikväll tog nattningen endast 20 minuter så man märker snabba framsteg.

Jag var väldigt tveksam till att kuren skulle funka på Levi, trodde han skulle skrika ihjäl sig men icket, jag blev så paff när jag märkte hur han lyssnade på mig, VARENDA GÅNG!! Så nu är jag jättepeppad inför natten! Jag ska uppdatera imorgon om hur det gick.



Kur-Natt 1;

Nattning: I säng 19.55, somnade 20.45
Uppvak 1,2 och 3: mellan 21-01, somnade om med en snabb buffning och ramsor
Uppvak 4: ca 1.45, somnade om 2.16 med några buffomgångar och till sist tog ramsorna
Uppvak 5: Vaknade 4 och somnade om 4.35,buffning och ramsor
Uppvak 6: Vaknade 6.15 och somnade om 6.30
Uppvak 7: Vaknade 7.13 och somnade om 7.20


Vi har bestämt att natten är mellan 20-08, för att det passar oss bäst. Så när klockan var 8 och Levi fortfarande sov så gick jag och Chris in i hans rum som två glada solar och gjorde morgon för Levi. haha Levi såg ut som ett frågetecken, det har aldrig tidigare i hans liv hänt att VI har väckt honom på morgonen, det har alltid varit tvärtom.


För min egen skull kommer jag att skriva upp varje natt framöver, kan vara bra att ha.

 LYCKA TILL TILL MIG INATT!!

tröttisen på förmiddagen


födelsedagsfirande!

Idag har vi haft fullt upp. Chris fick sovmorgon några timmar extra medans jag och Levi åt frukost, vek tvätt och grejade. Sen somnade Levi på soffan och sov hela en och en halv timme, inte illa pinkat. När Chris stigit upp och vi duschat och gjort oss iordning båda två så åkte vi in till stan på jakt efter födelsedagspresent till min låtsaspappa. Efter många om och men hittade vi iallafall en skjorta och slips, hur fint som helst. Slipsen låg i en sån där fin låda med knappar till, också en näsduk som man her i skjortfickan.

Vi åkte vidare hem till mamma och Jörgen, där var även min syster och hennes kille. Jag gjorde mat för jag var så sjukt hungrig trots att jag åt innan vi for hemifrån. Jag och brorsan spelade såklart lite GH innan vi åkte hem också.

Jag for och tränade när vi kom hem, blev dock ett väldigt kort träningspass. Jag och Levi har badat jättelänge ikväll också, mys-snutten. Sen var det läggdags för Levi och han sover så sött så nu, och det ska jag också göra snart.


Christoffer, Sarah och Levi, Anton och Chris, Levi



kväll

Då var det fredagkväll.. Känns som om det varit helg i flera veckor och nu är det helg igen. Jag har tvättat lite idag, jag tog med Nasti ner till tvättstugan och då möttes vi av en stor schäfer som följde med sin matte, Nasti tror ju att han är dubbelt så stor så han mopsade såklart upp sig. Sen har jag varit och handlat för Chris skulle ju absolut äta tacos idag. Jag handlade hem Chips, godis, glass och läsk också så nu ska det smaskas ikväll.

Levi har börjat äta så himla mycket!! Finns som ingen botten på honom, också har han knappt spytt på tre dagar nu, grymt skönt. Lite har han ju såklart spytt men inte alls som förut, jag hoppas verkligen att det avtar nu!


Chris sågade isär köttfärsen. En oanvänd såg, så ni vet :)



ramlarn

Levi har ramlat och slagit skallen två gånger idag, ordentligt dessutom så vi tog på honom svampmössan






2 januari 2009

Vi gick och la oss tidigt igår, både jag och Chris. Chris är ju en nattuggla medans jag gillar att lägga mig tidigt, eller, jag gillade att lägga mig tidigt förut iallafall, nuförtiden sitter jag ofta uppe för att få lite egentid. Jag gick iallafall upp med Levi imorse, toktrött trots att natten varit ganska bra. När Chris steg upp så gick jag och la mig igen.

Idag gör vi ingenting speciellt, är ju så kallt ute så man vill ju inte gå ut. Det är skönt att vara hemma iallafall, vi har ju ränt runt så himla mycket. Funderar på vad jag ska laga till middag idag, magen kurrar lite trots att vi åt för bara en stund sen.. Jag är lite sugen på att ha en gottekväll med chips och godis, så vi måste nog ut och handla iallafall ;)

snarkningar

Inatt så hade vi en snarkare hos mamma, en släkting som firade nyår med dem och också sov över. Iallafall så snarkade han högt och ljudligt heeela natten lång, gissa om man kunde sova? nejnejnej. När jag var hemma på min lunchrast så stiger han upp och frågar glatt "jahaaa har ni sovit bra inatt då??" inte anade han att han var den enda som sovit.

Jörgen, min låtsaspappa hade ett snarkproblem förut.. Nämligen så att min bror och min mamma låg i deras dubbelsäng och snarkade, så Jörgen la sig på soffan för att kunna sova då han är väldigt lättväckt. Iallafall så la han sig på soffan och ska sova, och vad hör han? Joo, undulaten snarkar också!! hahahaha

Nyårsdagen

Inatt sov jag sammanlagt ca fyra timmar. Sammanlagt.. Inte sammanhängande.. Levi har haft det jobbigt med sår i stjärten och ingen salva hade vi hemma hos mamma, ååå vad ont det ska ha tagit för min lilla älskling! Sen var det smällare, snarkningar och allt möjligt som höll mig vaken. Tror också det blivit sån rutin att vara vaken så nu kan jag inte sova.. Jaja jag känner mig ju pigg ändå, någesånär :)

Jag steg iallafall upp imorse och åkte till jobbet, så jag har jobbat hela dagen. Levi har varit hos sin mormor och morfar hela dagen. Jag tog min lunchrast toktidigt och åkte dit med salva så han skulle slippa ha så ont, jag såg nu ikväll att han har nästan som blåsor, stackars liten.

Vi åt middag hemma hos min mamma också, och jag och lillebror spelade guitar hero, jag kör på medium och han på hard, måstemåste träna!!

Ikväll har jag hunnit handla och skjutsa min mormor till bussen, börjar känna mig lite virrig och jag antar att det beror på trötthet så det är nog snart dags att kojsa. Lite rörigt inlägg :)